in ,

“The Simpsons” Dizisindeki 34 Yıllık Karakter Hayatını Kaybetti

The Simpsons dizisinin ilk sezonunda tanıtılan Larry Dalrymple, aradan geçen 34 yılın ardından yayınlanan son bölümde hayata veda etti.

The Simpsons'ın 34 Yıllık Karakteri Hayatını Kaybetti
- Reklam -
- Reklam -

Amerikan kültürünün vazgeçilmez yapıtlarından The Simpsons, uzun soluklu bir karakterini daha kaybetti. Dizinin ilk sezonunda tanıtılan Larry Dalrymple, aradan geçen 34 yılın ardından son bölümde hayata veda etti.

İzleyiciler 21 Nisan 2024 tarihinde yayınlanan Cremains of the Day (Günün Cenazesi) bölümünde, Larry Dalrymple’ın Moe’nun barında hayatını kaybedişine şahitlik etti. Böylelikle 1990’dan bu yana dizide arka planda yer alan ve sürekli Moe’nun barında içkisini yudumlayan bu huysuz karakter, beklenmedik şekilde yapımdan ayrılmış oldu.

Bölümde Homer, Lenny, Carl ve Moe, Larry’nin küllerini onun isteyeceği şekilde dağıtmaya çalışıyor. Ancak karakterin uzun bir süredir dizide yer alması, ölümüne büyük bir şok etkisi yaratıyor.

- Reklam -

Larry Dalrymple’ın ölümü aslında bölüm yayınlanmadan önce sosyal medya üzerinden çıtlatılmıştı. Dizinin yazarlarından Matt Selman, X’te (eski Twitter) paylaştığı bir ankette, “Bu pazar günkü yeni bölümde kim ölecek?” diye sordu. Seçenekler arasında Homer, Bart, Marge ve Larry Dalrymple’ın adları yer alıyordu.

Matt Selman The Simpsons Anket

Selman’ın takipçilerinin büyük çoğunluğu Larry’ye oy verdi. Çünkü Simpsons ekibinden birinin öleceğini düşünmek pek de mümkün görünmüyordu. Böylece karakterin vedası, izleyicilerle daha önceden paylaşılmış oldu.

“The Simpsons” Çizgi Dizisi Bugüne Dek Birçok Karakterin Ölümüne Ev Sahipliği Yaptı

The Simpsons tarihinde birçok karakter hayatını kaybetti. Aralarında en ünlüsü, Ned Flanders’ın ilk eşi Maude’un 2000 yılında öldürülmesiydi. Bunun dışında Lisa’nın mentoru Bleeding Gums Murphy, Bart’ın öğretmeni Edna Krabappel gibi isimler de diziden ölerek ayrıldı.

Dizinin yaratıcılarına göre bu ölümlerin iki sebebi var: Karakterin yazarlar için önemini yitirmesi ya da seslendiren oyuncunun hayatını kaybetmesi. Her iki durumda da yazarlar, karaktere hayat vermeyi bırakıyor.

- Reklam -

The Simpsons - Larry Dalrymple

34 sezonun ardından The Simpsons hâlâ devam ediyor ve bölüm sayısı 800’ü aşmış durumda. Böylesi bir başarının arkasında hiç şüphesiz dizinin özüne sadık kalması ve zaman zaman yenilikler getirmesi yatıyor. İzleyicilere göre Larry’nin vedası da bunun bir parçası olarak yorumlanabilir. Elbette dizinin yıllar önce bildiği ve kehanet olarak adlandırılan gerçeklerini de unutmamak lazım.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: “Yüzüklerin Efendisi” Üçlemesinin Yönetmeni Peter Jackson, “The Simpsons” Dizisine Konuk Oldu

Simpsonlar’ı izlemeye devam ediyor musunuz? Uzun soluklu dizilerde yer alan karakterlerin ölümüleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Steve Carell, "The Four Seasons"ın Başrolünde Yer Alacak

Steve Carell, Yeni Netflix Komedisi “The Four Seasons”ın Başrolünde Yer Alacak

John Travolta ve Nicolas Cage - Face/Off 2 Filmi Kadrosu

John Travolta ve Nicolas Cage, “Face/Off 2” Filminde Yeniden Buluşabilir