in

HBO’nun Vazgeçtiği Game of Thrones Dizisi Hakkında: “Gurur Duyulası Bir İş Olacaktı”

HBO tarafından pilot bölüm siparişinden sonra iptal edilen Game of Thrones dizisi hakkında senarist Max Borenstein’dan ilk açıklama geldi.

Game of Thrones dizisi iptal
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin tarafından yaratılan Buz ve Ateşin Şarkısı serisi Game of Thrones adı ile HBO ekranlarına uyarlanmıştı. Kanal, şimdilerde aynı evrende geçen yeni diziler üzerine çalışıyor. Platformun çalıştığı yapımlardan ilki olan ve fişi çoktan çekilmiş olan seriye dair senarist Max Borenstein’dan açıklama geldi. Ak Gezenler’in ortaya çıkış sürecini işlemesi planlanan yapım için senarist iddialı sözler söyledi.

HBO’nun en çok dizilerinden Game of Thrones’un 8. sezonunun son bölümü Mayıs 2019’da yayınlanmış ve final vermişti. Pek tabii kanal boş durmamış ve daha dizi devam ederken bile farklı projeler üzerinde çalışmaya başlamıştı.

Şu an için toplamda 6 Game of Thrones projesi geliştirme aşamasında. Bunlardan en bilineni ve en önde olanı, Taht Oyunları’ndan 300 yıl önce geçen ve bu ay çekimlere başlayan; herhangi bir sıkıntı çıkmadığı takdirde 2022’de yayınlanacak olan Targaryen hanesinin (George R.R. Martin’in Fire & Blood romanından esinlendi) ilk yıllarına odaklanan House of the Dragon dizisi olacak.

- Reklam -

Diğer diziler arasında Tales of Dunk and Egg, 9 Voyages, Flea Bottom, 10,000 Ships ve adsız bir animasyon yer alıyor.

Ancak tüm bu yapımlardan önce, prodüksiyona giren ilk dizi, Naomi Watts’ın başrol oynadığı ve uzun geceyi ve ak gezenleri anlatacak The Long Night’dı. Yapım hızlıca ilerledi ve hatta bir pilot bölüm bile hazırlandı. Ancak en nihayetinde HBO diziyi iptal etmeye karar verdi.

İptal Edilen Game of Thrones Dizisi ile İlgili İleride Daha Fazla Detay Açıklanabilir

Game of Thrones dizisi iptal The Long Night naomi watts

Yapımın senaristliğini üstlenen ve ayrıca Godzilla vs. Kong’un da ortak senaristlerinden biri olan Max Borenstein, dizi hakkında Collider’a konuştu. Yazar, inanılmaz bir deneyim yaşadığını ve yaptıkları muazzam işten son derece gurur duyduğunu söyledi. Yine de gizemli proje hakkında fazla bir şey söyleyemeyeceğini itiraf etti.

- Reklam -

Borenstein, yapım için ne kadar ileri gittiklerini ve isminin belli olup olmadığı sorulduğunda şu cevabı verdi:

“Dizinin dünyası gayet gelişmiş bir haldeydi. Senaryosu ve ana hatları hazırdı. Ayrıca ismi de belli olmuştu. Bir sürü şey yapmıştık.”

Borenstein, ileride bir anın geleceğini ve projeyle ilgili detayların açıklanacağını böylece hayranların da bu potansiyeli olan dünya hakkında gerçekleri göreceğini umut ediyor. Pek tabii bunun olup olmayacağının kararı HBO’ya bağlı. Sonuçta proje ile ilgili resmi herhangi bir görsel veya bilgi paylaşılmadı.

Peki ya siz iptal edilen Game of Thrones spin-off projesi hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce devam etseydi ortaya iyi bir iş çıkabilir miydi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Keşke çekilseydi.Son planlanan dizilerden çok daha ilgi çekici olurdu.

  2. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Akgezenleri konu alan dizinin çekilmeyeceği çok belliydi. Ortada senaryolaştırılacak bir hikaye yok, hikayeyi senaristler kendileri yazmak zorundaydı. Akgezen dizisi neredeyse full CGI olacağı için bütçesi çok yüksek olmak mecburiyetinde. Ortada üzerine senaryo kurulacak bir hikaye yokken bu kadar yüksek bütçeli bir projenin onaylanmasını mümkün görmüyordum.

    Şimdilerde gündeme gelen 3 dizi çalışması için de benzer durum söz konusu. Onaylanma ihtimali olan tek projenin Bit Çukuru dizisi olduğunu düşünüyorum. Büyük bütçeli fantastik işlere bakalım; Yüzüklerin Efendisi Dizisi, Zaman Çarkı Dizisi, Vakıf Dizisi, Dune Filmi…

    Hepsi de senaryolaştırılacak hikayesi olan projeler. Özellikle Game of Thrones’un son sezonundan sonra hikayesi hazır olmayan yüksek bütçeli projelerin onaylanmasını çok düşük ihtimal görüyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Once Upon a Time in... Hollywood 20 saatlik versiyon

Margot Robbie, Once Upon a Time in… Hollywood’un 20 Saatlik Versiyonundan Bahsetti

Çizgi Roman Kötüleri Renk

Çizgi Roman Kötüleri Neden Çoğunlukla Mor ve Yeşil Renkte Olur?