in

George R.R. Martin HBO ile Yeni Game of Thrones Yapımları İçin 5 Yıllık Bir Anlaşma İmzaladı

Game of Thrones yaratıcısı George R.R. Martin, HBO ile 5 yıllık anlaşma imzaladı. Yazar, geliştirilmekte olan 6 dizi için kanalla birlikte çalışacak.

George R.R. Martin HBO Game of Thrones
- Reklam -
- Reklam -

Game of Thrones yazarı George R.R. Martin, HBO ile beş yıllık bir anlaşma imzaladı. Dizinin arkasındaki yaratıcı isim olan ve Buz ve Ateşin Şarkısı serisi ile büyük bir ün kazanan yazar, kanal için geliştirilen yeni Taht Oyunları projelerinde görev alacak.

George R.R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı romanlarına dayanan Game of Thrones dizisi, HBO’nun ve dizi tarihinin en çok beğenilen yapımlarından biri haline geldi. Toplamda 8 sezon süren yapım sonlansa da hayranlar şu an yeni yapımları ve elbette Martin’in yazacağı altıncı kitabı bekliyorlar.

Game of Thrones’un yakaladığı başarı ile birlikte HBO Mayıs 2017’den beri Buz ve Ateşin Şarkısı evreninde geçen birçok farklı yan dizi projesi üzerinde çalışıyor. Halihazırda Westeros için geliştirilmekte olan altı dizi bulunuyor.

- Reklam -

Şu an için üzerinde çalışılan ve gelmesi en yakın proje House of the Dragon adıyla çıkış yapacak. Dizi Targaryen Hanedanı’nın fethini ve 300 yıllık geçmişini konu alacak. Aynı adlı kitaplara dayanan Tales of Dunk and Egg, Sör Uzun Duncan ve yaveri Aegon Targaryen’ı izleyen maceraları konu alan; Buz ve Ateşin Şarkısı’ndan 90 yıl öncesini anlatan bir yapım olacak. Ayrıca bir animasyon serisinin geleceği de geçen aylarda duyurulmuştu.

George R.R. Martin Yeni Game of Thrones Dizileri Dışındaki Projelere de İlgilenecek

Yeni Game of Throes Dizileri George R.R. Martin HBO

Geçenlerde duyurulan yeni üç proje ile, evrenin daha da genişleyeceği ispatlandı. 10,000 Ships, Dorne krallığını kuran savaşçı kraliçe Nymeria’yı içerecek ve Taht Oyunları serisinden 1.000 yıl öncesini konu edinecek. 9 Voyages ve Sea Snake isimleriyle bilinen yeni yapım, hırslı bir denizci olan Lord Corlys Velaryon’un maceralarını anlatacak. Flea Bottom ise King’s Landing’in gecekondu mahallesindeki yaşama odaklanacak.

- Reklam -

Şimdi de THR’nin haberine göre George R.R. Martin, HBO ve HBO Max için duyurulan altı projeyi geliştirmek amaçlı yeni bir anlaşma imzaladı. Sözleşme beş yıl boyunca devam edecek. Martin’in bu süreç boyunca kazanacağı rakam açıklanmasa da hatırı sayılır bir kazanç elde edeceği belirtildi.

Yazarın çalışması yalnızca kendi serisi ile sınırlı kalmayacak. Nnedi Okorafor’un kıyamet sonrası romanından uyarlanan Who Fears Death ve Roger Zelazny’nin fantastik romanından uyarlanan Roadmarks adlı dizide baş yapımcı olarak görev yapıyor.

Martin’in HBO ile yaptığı yeni anlaşma konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce bu doğru bir karar mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

21 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for nefarrias_bredd nefarrias_bredd dedi ki:

    Garip. Game of Thrones son sezondan sonra bu bana biraz hayâsızlık, fenalık ve de azgınlık gibi geldi.

  2. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Allah ıslah etsin…

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    O zaman son sezon garabetini yeniden çeksinler, belki ayıplarını bir nebze düzeltirler (böyle bir şeyin olmayacağını bile bile yazıyorum).

  4. Avatar for ali1234512 ali1234512 dedi ki:
    1. kitabın gelmeyeceği kesinleşmiş oldu.

    @Blackheart Kış gelecek, geliyor, eli kulağında derken 7 sezon geçirdiler. Sonunda gelen kış fosmuş. Tek sezonda 6 bölümle final yapmaya çalışırsan olacağı bu. Karakterleri çöp ettiler, diziyi çöp ettiler. Yazar lütfedip yazarsa bir gün, kitabın sonunda da benzer sıkıntılar olacak gibi bence.

  5. Avatar for annihilator annihilator dedi ki:

    Kudurmuş herif. Bencil herif. Adamın hayali Hollywood gözdesi olmakmış meğer. Kitap, edebiyat vs hikaye. Yaşın olmuş 72 yazman gereken iki koca kitap var ama her hafta bir dizi veya film projesinin altına giriyorsun. Yahu bakmayın bu kadar kızdığıma. En sevdiğim fantastik seri kendisinin. O yüzden kızıyorum, haksızlığa uğramış, dolandırılmış, kandırılmış hissediyorum. Çünkü bir yazar bir seri başlatıp bunu satıp para kazanıp devamını beklemememizi, kitaptan vazgeçmemizi isteyemez. Ama bu tombalağın yaptığı bu. Etik olarak bize bu kitapları borçlu. Tabiki isterse seriyi bıraktım, paşa gönlüm bilir diyebilir ama bu onu haklı yapmaz. Savunmaya gelecekler için söylüyorum. Yazarı ben de en az sizin kadar seviyorum. Hatta bu yazarla aynı seviyeyi bırakın kıyaslayacağım seviyede bir fantastik yazar bile yok. Gelgelelim yazar tam bir sorumsuzluk abidesi, şımarık bir Hollywood züppesi. Ne kadar hakaret etsem azdır. Böyle bir yetenegi değil fantastik edebiyat dünya edebiyatının zirvelerinden sayılacak baş eserini bitirmek yerine zamanı sonsuzmuş gibi Hollywood çöplüğünde harcıyor. Velev ki 6. kitabı 2 yıl daha yazdı diyelim. Son kitabı için de 10 sene yetmez bu adama. Yaşı da 80i aşar. Kısacası ömrü Allah bilir tabi ama en sevdiğim serinin yazarı en sevdiğim seriyi göz göre göre piç ediyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

16 cevap daha var.

Starlight Enclave - R.A. Salvatore

R. A. Salvatore’un Yeni Drizzt Efsanesi Kitabı Starlight Enclave Tanıtıldı

The Paris Review Yeni Editör

Dünyaca Ünlü Edebiyat Dergisi The Paris Review Yeni Editörünü Buldu