in

3 Yeni Game of Thrones Dizisi Duyuruldu: HBO Durmak Bilmiyor

3 yeni Game of Thrones dizisi duyuruldu. HBO, Westeros’un peşini bırakmıyor. 9 Voyages, Flea Bottom ve 10,000 Ships adlı yapımlar geliştirilme aşamasında.

Buz ve Ateşin Şarkısı En İyi 100 Fantastik ve Bilimkurgu Kitabı
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Game of Thrones dizileri yolda. HBO, Taht Oyunları dünyasını genişletmeyi sürdürüyor. Daha önce resmi olarak duyurulan iki spin-off ve animasyon dizisine, 3 yeni proje daha katıldı.

2011 yılında HBO kanalına uyarlanmaya başlayan Game of Thrones, kısa zamanda dev bir fenomene dönüştü. George R.R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı adlı roman serisinden uyarlanan yapım, 8 sezon ve 73 bölümün ardından kitaplardan önce final yapmayı başardı. Dizi, son sezonuyla hayranlardan ve eleştirmenlerden ağır eleştiriler aldı. Ancak HBO, televizyon dünyasında fantastik uyarlamaların popülerleşmesini sağlayan bu seriyle işini bitirmiş değil.

Kanal ilk olarak 5 yeni spin-off geliştireceğini duyurdu. Bu yapımlardan birçoğu gün yüzüne çıkmadan iptal edildi. Şimdilik geliştirme aşaması resmi olarak devam eden iki yapım vardı. Targaryen Hanedanı’na odaklanan House of the Dragon ve Buz ve Ateşin Şarkısı’ndan 90 yıl önce geçecek Tales of Dunk and Egg uyarlaması. Geçen aylarda bunlara bir de animasyon serisi eklenmişti.

- Reklam -

Şimdiyse 3 yeni proje duyurulmuş durumda. Variety’nin haberine göre Taht Oyunları’nın öncesinde geçecek yeni maceralar izleyici ile buluşmaya devam edecek.

Yeni Game of Thrones Dizileri (Spin-Off’ları) için Geliştirme Süreci Başladı

Yapımlardan ilki 9 Voyages (9 Yolculuk) ya da Sea Snake (Deniz Yılanı) olarak anılıyor. Bu dizi, HBO’nun meşhur tarihi dramalarından Rome’un ortak yapımcısı Bruno Heller tarafından geliştirilecek. Duyurulan diğer iki yapım ise Flea Bottom ve 10,000 Ships (10 Bin Gemi) isimlerini taşıyor. Bu projelerin henüz bir resmi yazarı yok.

game of thrones spin-off dizileri gbo yeni

9 Voyages ve Sea Snake isimleriyle anılan yapım, olası isimlerinden de anlaşılacağı gibi izleyiciyi Westeros’un denizlerine götürecek. Velaryon Hanesi’nin başı, Rhaenys Targaryen’in kocası Lord Corlys Velaryon’a odaklanacak. Sea Snake, Lord Velaryon’un gemisinin adı. Bütün Westeros’un en tanınmış denizcisi olan Lord, Lannister’lardan bile daha zengindi ve dünyanın en büyük donanmasına sahipti. Kendisi Pentos, Dragonstone Lys, Tyrosh ve Myr gibi bölgelerde maceralara çıkmış bir isim. Buna ek olarak Yi Ti ve Leng gibi yalnızca masallarda adı geçen gizemli bölgelere de ulaşmayı başarmış.

- Reklam -

Flea Bottom dizisi King’s Landing’in en yoksul bölgesinde geçecek. Bu bölgenin adını daha önce ana dizide de duymuştuk. Davos Seaworth ve Gendry gibi karakterler, bu bölge çıkışlı. Bununla birlikte Arya Stark’ı da bu bölgede saklanırken izleme fırsatı bulmuştuk.

10,000 Ships ise Valyria’ya kaybeden Rhoynar halkının Essos’tan Dorne’a olan yolculuğunu takip edeceğiz. Burada Lord Mors Martell ile evlenen Prenses Nymeria karakteri konu alınacak. Taht Oyunları serisinden 1.000 yıl öncesinde geçecek. Prenses Nymeria ismine, Arya Stark’ın kurduna verdiği “Nymeria” adından da aşinayız.

Henüz geliştirme aşamasında olan bu üç dizi hakkında şimdilik daha fazla bilgiye sahip değiliz. Ancak bu yapımlardan da bazılarının gün yüzüne asla çıkmama ihtimali bulunuyor. Ak Gezenler’i konu alacak The Long Night dizisi, pilot bölüm çalışmalarından sonra iptal edilmişti.

Peki siz yeni Game of Thrones dizileri hakkında ne düşünüyorsunuz? Aralarında görmek istediğiniz hikâyeler var mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Henüz geliştirme aşamasında olan bu üç dizi hakkında şimdilik daha fazla bilgiye sahip değiliz. Ancak bu yapımlardan da bazılarının gün yüzüne asla çıkmama ihtimali bulunuyor. Ak Gezenler’i konu alacak The Long Night dizisi, pilot bölüm çalışmalarından sonra iptal edilmişti.

    Bence 10,000 Ships ve Deniz Yılanı da iptal edilir. Eğer onaylanırsa çok şaşırırım. İki yapım da ele aldığı konu gereği bol CGI kullanması gerekiyor, yani yüksek bütçe gerekiyor. Daha da önemlisi iki yapımın da hali hazırda mevcut, senaryolaştırmaya hazır bir hikayesi yok. Deniz Yılanı’nın hikayesi Ateş ve Kan’da üstünkörü anlatılıyor, 1. şahıs anlatımı ve ayrıntılar mevcut değil.

    Flea Bottom(Bit Çukuru) dizisi bence onaylanma ihtimali en yüksek olan dizi ve umarım da onaylanır. Kral Şehri’nin en yoksul ve acımasız bölgesinde asil olmayan sıradan bir çocuğun (mesela bir hırsız) hikayesini izlemek keyifli olur diye düşünüyorum. Hikayesini yazmak da diğer iki yapıma göre daha kolay olacaktır.

    Şaşaalı ve “epik” yapımlar arayışında HBO ancak bunun pek mümkün olduğunu sanmıyorum. Game of Thrones’da dahi bütçe yüzünden ejderhaları ne kadar gösterebilecekler konuşuluyordu. Kalkıp bir Valyria dizisi çekilmesi ne kadar mümkün? Gerek yüzlece ejderha olması gerek Valyria şehrinin baştan aşağıya CGI ile yapılma zorunluluğu sebebiyle. Tabii en az bunlar kadar önemli bir konu da ortada bir hikayenin olmaması, ilk önce bir hikaye yazılacak sonra da senaryolaştırılacak.

    Alıştığımız ve sevilen temalarda hikayeleri (hırsızlık, büyüme, çete gibi) bu evrende izlememizi daha olası görüyorum. Özellikle Braavos, Pentos ve Volantis’de geçen hikayeler neden düşünmüyorsun ey HBO? Bu şehirler Westeros’dan çok daha güzel!

    Canım Essos çekti, gideyim de Buz ve Ateşin Dünyası’ndaki Essos bölümlerini okuyayım, resimlere bakayım biraz :drooling_face: :drooling_face:

  2. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Bunlara bütçe yetmez.Yeteri kadar seyirci çekmezse iptal edilir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dünyanın En Eski Dokuma Sepeti İsrail

Dünyanın En Eski Dokuma Sepeti İsrail’de Bulundu: 10 Bin Yıllık Geçmişe Sahip!

Let the Right One In Dizi Vampir

Let the Right One In Dizi Oluyor: İkonik Vampir Romanına Yeni Uyarlama