in ,

Ödüllü Yazar Fatih Gezer’in Yeni Romanı “Ruhunu Satanlar Derneği” Raflarda

“Ruhunu Satanlar Derneği” raflardaki yerini alıyor. Fatih Gezer imzalı eser Everest Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Ruhunu Satanlar Derneği: Fatih Gezer'den Yeni Roman
- Reklam -
- Reklam -

Fatih Gezer’in yeni romanı Ruhunu Satanlar Derneği, Everest Yayınları etiketiyle raflara geliyor.

Fatih Gezer, 2021 Vedat Türkali İlk Roman Ödülü’nü kazandığı ilk eseri Ölüler Kıraathanesi’nin ardından ikinci romanı Suni Tebessüm ile geçen yıl okurla buluşmuştu. Şimdi de yeni romanı Ruhunu Satanlar Derneği ile bir kez daha okuyucuların karşısına çıkıyor. Gezer, bu yeni eserinde unutmanın, hatırlamanın ve aşkın kimyasına dair derinlemesine bir yolculuğa çıkıyor.

Protest müzik ve belgesel sinemaya olan ilgisiyle de tanınan Gezer, toplumun “başarısız” olarak gördüğü karakterleri ve dramatik konuları gülümseten bir üslupla anlatıyor. Ruhunu Satanlar Derneği de bunun bir yansıması olarak ortaya çıkıyor.

- Reklam -

Roman, özel ama “lanetli” bir yemeğin trajikomik hikâyesini anlatarak bu topraklara özgü tuhaf siyasetin birçok yönünü ele alıyor. Okur hikâyeyi “zamanda asılı kalmış” benzersiz bir zihne sahip olan Mehmet Aşçı’nın günlüğünden izliyor. Mehmet Aşçı, büyük büyük dedesi padişah Vahdettin’in mutfağında aşçılık yapmış biri. Ancak bu sıradan gibi görünen ismin arkasında yatan bir sır olabilir mi? Roman, bu sırrı keşfetmeye çalışırken okuyucuları derin bir düşünce yolculuğuna davet ediyor.

Ruhunu Satanlar Derneği – Fatih Gezer | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Ruhunu Satanlar Derneği - Fatih Gezer

“Yas tutacak vakit kalmadı.
Yazıp unutmalı ve defterimi kapatıp büsbütün unutulmalıyım.”

Onun adı Mehmet Aşçı. Kırk yedi yaşında. Her üç erkekten birinin adı ve her on kişiden birinin soyadıyla kutsanmış, alelade bir fert… Ancak klişelerin boşuna klişe olmadığı düşünülürse öylesine atanmış gibi duran bu ismin de bir sırrı var mıdır?

- Reklam -

Vedat Türkali İlk Roman Ödülü’ne layık görülen Ölüler Kıraathanesi (2020) ve ikinci romanı Suni Tebessüm (2022) ile okurdan büyük ilgi gören Fatih Gezer, üçüncü romanında unutmanın, hatırlamanın ve aşkın kimyasına eğiliyor, “zamanda asılı kalmış” benzersiz bir zihne eşlik ediyor: Ruhunu Satanlar Derneği, yalnızlıktan başka bir tat vermeyen, özel ama “lanetli” bir yemeğin trajikomik hikâyesinin etrafında, tek derdi “anlaşılmak” olan bir adamın bilincindeki dağınık uçları birbirine bağlarken bu topraklara özgü tuhaf siyaset zemininin bin bir yüzlü gerçeğine de bakıyor.

Unutmanın lütfunu bilmiyor, idrak edemiyor insanlar. İstiyorlar ki, herkes onlar gibi hatırlasın, hatırlasınlar ki tarihin hafızasında unutulmaz bir yere gömülsünler. Halbuki insanları unutulmaz kılan, keşfedilmemiş sırlarla, arkalarında kocaman bir gizem bırakarak gözlerini yummalarıdır. Ben tüm sırlarımı afişe edip anlaşılmak istiyorum.

Toplamda 336 sayfadan oluşan kitabın editörlüğünü Devrim Çakır, düzeltisini Yılmaz Akan ve kapak tasarımını ise Kardelen Akçam üstleniyor. Ruhunu Satanlar Derneği, Ağustos 2023 itibarıyla raflardaki ve dijital kitap satış mağazalarındaki yerini almaya başladı.

Fatih Gezer imzalı kitabın konusunu sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ari Aster - Beau is Afraid

“Midsommar”ın Yönetmeni Ari Aster, ‘En Gurur Duyduğu Filmini’ Açıkladı

Peru - Pacopampa Rahibi Mezar

Peru’da Pacopampa Rahibi’ne Ait 3.000 Yıllık Bir Mezar Gün Yüzüne Çıkartıldı