in ,

“Midsommar”ın Yönetmeni Ari Aster, ‘En Gurur Duyduğu Filmini’ Açıkladı

Ari Aster, son filmi “Beau is Afraid” hakkında konuştu. “Midsommar” ve “Hereditary”nin yönetmeni, yeni yapımıyla gurur duyuyor.

Ari Aster - Beau is Afraid
- Reklam -
- Reklam -

Ari Aster son dönem gerilim sinemasının en öne çıkan isimlerinden birisi olarak anılıyor. A24 imzalı Midsommar ve Hereditary ile adından söz ettiren yönetmen en iddialı yapımının Beau is Afraid olduğunu düşünüyor.

Türkçe adıyla Korkuyorum Türkiye’de 9 Haziran 2023’te vizyona girdi. İlk iki filmi ile dikkatleri üzerine çeken Ari Aster, geçen günlerde Empire dergisine verdiği bir demeçte son filminin en çok gurur duyduğu işi olduğunu açıkladı.

Yapımda Oscarlı aktör Joaquin Phoenix, duygusal istismarda bulunan annesiyle karşılaştığında dini bir hesaplaşma ve zihinsel çöküş yaşayan takıntılı bir adamı canlandırıyor.

- Reklam -

Beau is Afraid

Aster filme dair yaklaşımıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Filmi bir pikaresk (16. yüzyıl şövalye romanı )olarak görüyorum. Bence bu geleneğin bir parçası da her türlü anlatı yapısının bütünlüğüne karşı belli bir saygısızlıktır. Yapım çok fazla şekil değiştirecek şekilde tasarlandı.”

Ari Aster: “Beau is Afraid En Gurur Duyduğum Filmim”

Aster, Beau is Afraid hakkındaki sözlerine şöyle devam etti:

“En gurur duyduğum film olduğunu söyleyebilirim. Bence çektiğim en iyi filmdi. Filmi çok seviyorum ve umarım insanlar onu keşfetmeye devam ederler.”

Aster, üç perdelik doğrusal olmayan yapının katmanlarını tam olarak deneyimlemek için izleyicilerin filmi en az iki kez izlemelerini tavsiye etti.

Ari Aster - Beau is Afraid Film

- Reklam -

“İnsanların bu filme geri dönmesini umuyorum,” diyen Aster sözlerine şöyle devam etti:

“Kesinlikle geri dönmenin faydalı olacağını düşündüğüm bir film. Sonuna kadar gitmeden ne olduğunu tam olarak bilebileceğinizi sanmıyorum. İkinci defa izlemenin, birincisinin yapamayacağı şekilde daha zengin olacağını umuyorum. Film, mücadele edilmek üzere tasarlanmış.”

Bununla birlikte, Aster filmin basın turunu tamamladığı için minnettar olduğunu belirterek şunları söylüyor:

“Filmin gösterime girmesi ve aldığı tepkilerle boğuşmak bana her zaman sağlıksız bir şeymiş gibi geliyor. Bu yüzden süreci tamamladığım için mutluyum.”

Ari Aster - Beau is Afraid 2023

Aster, son olarak Beau is Afraid ile birlikte çalıştığı Joaquin Phoenix ile yakın gelecekte Western türü yeni bir yapım yeniden bir araya gelmeye hazırlanıyor.

Siz Ari Aster’ın Beau is Afraid hakkındaki açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Indie Wire

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Chicken Run: Dawn of the Nugget Fragmanı - Netflix

Yeni “Chicken Run” Filmi “Dawn of the Nugget”tan İlk Fragman

Ruhunu Satanlar Derneği: Fatih Gezer'den Yeni Roman

Ödüllü Yazar Fatih Gezer’in Yeni Romanı “Ruhunu Satanlar Derneği” Raflarda