in ,

“Barbie”nin Yönetmeni Greta Gerwig, “Narnia Günlükleri” Serisini Perdeye Taşıma Fikrini ‘Dehşet Verici’ Buluyor

Greta Gerwig, en az iki “Narnia Günlükleri” filmi ile izleyicilerin karşısına çıkacak. “Barbie”nin yönetmeni, proje üzerinde çalışma fikrini ürkütücü bulduğunu kabul etti.

Greta Gerwig - Narnia Günlükleri Uyarlaması
- Reklam -
- Reklam -

Greta Gerwig, Narnia Günlükleri serisini beyaz perdeye taşımaya hazırlanıyor. Şu sıralar Margot Robbie ve Ryan Gosling’li Barbie filmi ile gündemde olan yönetmen, Narnia hakkında açıklamalarda bulundu.

Gerwig, şimdilerde Barbie’nin rüya evindeki valizini topladı ve Aslan’ın ülkesine doğru yola çıkmaya başladı. Yakın zamanda Netflix için iki Narnia Günlükleri filmi çekeceği açıklanan yönetmen, bu çapta bir projeye girişmenin kendisini dehşete düşürdüğünü dile getirdi.

Netflix, C.S. Lewis’in ünlü fantastik serisi Narnia Günlükleri’nin dizi ve film haklarını uzun süre önce satın almıştı. Netflix, Narnia Günlükleri için çalışmalara artık başlamış olacak ki yakın zamanda seri için son zamanların en çok konuşulan yönetmeni ile anlaştı.

- Reklam -

Şimdilik iki film için anlaşan Greta Gerwig, yeni proje hakkında Total Film’e konuştu. Gerwig, Narnia’nın karlı ve büyülü dünyasıyla Barbie’de olduğu gibi başa çıkıp çıkamayacağı konusunda endişeli olduğunu aktardı.

“İşe henüz başlamadım. Düşündükçe beni ürkütüyor, ki bu bence başlamak için en iyi his. Korktuğumda daima bunun iyiye işaret olduğunu düşünürüm. Bir proje beni dehşete düşürmüyorsa, ‘Belki de bunu yapmamalıyım,’ diye düşünüyorum. Ama hayır, bundan oldukça korkuyorum. Bu olağanüstü bir şey. Neler olacak bilmiyorum, hep beraber göreceğiz.”

Greta Gerwig - Narnia Günlükleri Uyarlaması

Greta Gerwig ayrıca Narnia markası ile sınırlı kalmak istemediğini ve çeşitli projeler üzerine çalışmak istediğini söyledi:

“Film çektiğim süre boyunca pek çok türde film yapmak istiyorum. Bu hem uzun hem de sınırlı bir zaman dilimi. Büyük çaplı ve küçük çaplı, her türlü filmi yapmak istiyorum. Büyük bir tuvale sahip olmak hem heyecan verici hem de ürkütücü.”

Greta Gerwig İzleyicinin “Narnia Günlükleri” Hasretine Son Verecek

Greta Gerwig’in Narnia Günlükleri filmleri hakkında şu an oldukça az detay biliniyor. Hollywood’da gerçekleşen WGA ve SAG-AFTRA grevlerinden dolayı projenin başlaması zaman alacak. Yine de Gerwig bu projeyi tamamlayabilirse, uzun sürenin ardından Narnia serisinin gördüğü ilk uzun metrajlı proje olacak.

- Reklam -

7 kitaplık roman serisinden beyaz perdeye uyarlanan ilk yapım Disney’in 2005 yapımı Aslan, Cadı ve Dolap filmiydi. Yapım dünya çapında 750 milyon dolar hasılat elde etti. Disney 3 sene sonra devam filmi Prens Caspian’ı vizyona soktu. Üçüncü filmde yapım şirketi Walden Media ile arasında çıkan anlaşmazlıklardan sonra Disney projeden çekildi. Şafak Yıldızının Yolculuğu filmi 2010 yılında 20th Century Fox imzasıyla vizyona girdi.

Greta Gerwig Yeni Narnia Günlükleri Filmlerini Yönetecek

Şafak Yıldızının Yolculuğu’nun ardından hayranlar daha fazla uyarlama bekliyordu. 7 kitaplık seriden sadece 3 eser perdeye taşınmış ve daha keşfedilecek pek çok hikaye vardı. TriStar tarafından 2018’de Gümüş Sandalye’nin uyarlanması için bir anlaşma yapılmış olsa da, Netflix 2018’de serinin haklarını alınca işler farklı bir rotaya girmişti.

Öte yandan Greta Gerwig’in hangi Narnia kitaplarını perdeye taşıyacağı da bilinmiyor.

Siz Greta Gerwig’in Narnia Günlükleri serisini yönetme planları hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Merak etme, bizde dehşet verici buluyoruz. Düşünsene film de siyahi ve trans aslan var…

  2. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Narnia Günlükleri serisi Hristiyanlık propagandası içeren kadın düşmanı cinsiyetçi Ortaçağ zihniyetinde bir fantastik çocuk serisidir.Böyle bir seriyi bu yetenek fakiri kadına vermişler.Faciaya davet çıkarmışlar.

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bu Barbie filmi değil, aynı kafayla çekersen gişe çakılırsın. Başka yönetmen yok mu arkadaş ya.

  4. Avatar for Its_Tugca Its_Tugca dedi ki:

    :joy: ters ırkçılık yapıyorlar

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Christopher Nolan'dan Hollywood'a Star Wars Örnekli Eleştiri

Christopher Nolan’dan Hollywood’a Eleştiri: “Star Wars’u Başarılı Kılan Şeyleri Kasıtlı Olarak İnkâr Ediyorlar”

Metalin Kendini Onarabildiği Keşfedildi

Metalin Kendini Onardığı İlk Kez Gözlemlendi: “Terminatör” Robotlar Ufukta Olabilir mi?