in ,

Warner Bros. 72 Milyon Dolar Harcadığı “Coyote vs. Acme” Filmini Vergi İndirimi için Çöpe Attı

Coyote vs. Acme filmi prodüksiyon aşamasını tamamlamış olmasına rağmen gösterime sokulmadan rafa kaldırıldı.

Coyote vs. Acme Filmi İptal
- Reklam -
- Reklam -

Coyote vs. Acme filmi, Warner Bros.’un vergi indiriminden yararlanmak için fişini çektiği yapımlar arasına katıldı.

John Cena’lı Coyote vs. Acme filmi, Who Framed Roger Rabbit’te olduğu gibi animasyon ile live-action karışımı bir proje olmasından dolayı merakla bekleniyordu.

Warner Bros. tahminlere göre 72 milyon dolar harcadığı ve çekimlerini tamamladığı filmi gösterime sokmadan iptal etti.

- Reklam -

The Hollywood Reporter’ın haberine göre Looney Tunes evreninin sevilen kahramanı Coyote’nin maceralarını konu alan ve başrolünde John Cena’nın yer aldığı yapım izleyicilerle buluşmayacak. Edilen zarar sayesinde WBD vergiden 30 milyon dolar düşebilecek.

Coyote vs. Acme Filmi için 72 Milyon Dolar Harcanmıştı

Stüdyoların başladığı projeleri durdurması yaygın olsa da çekimler tamamlandıktan bir yıl sonra filmi rafa kaldırmak sıra dışı bir davranış. Ancak bu hamle, Warner Bros. Discovery’nin son dönemlerde sıkça uyguladığı bir tercih.

Şirket daha önce Max’te yayınlanması için çekilen, başrolünde Leslie Grace’in yer aldığı Batgirl filmini prodüksiyon sürecini tamamladıktan sonra iptal etmişti. 90 milyon dolar harcanan; kadrosunda Michael Keaton ve Brendan Fraser gibi yıldızlara yer veren yapım vergi indirimi için gözden çıkartılmıştı.

Coyote vs. Acme Filmi İptal WBD

Stüdyo son olarak 2020 tarihli Scooby-Doo spin-off’u Scoob!’un devam filmini de prodüksiyon tamamladıktan sonra iptal etmişti. 40 milyon dolara mal olan Scoob: Holiday Haunt filmi de asla gün yüzüne çıkmamış oldu.

Warner Bros.’un sıradaki vergi indirimi adımı ise Coyote vs. Acme için oldu. Yapımın başkarakterini canlandıran John Cena, Instagram profilinde şifreli bir “The End” (Son) logosu paylaştı. Bu paylaşım başta oyuncular grevinin sona ermiş olmasıyla ilgili olduğu düşünüldü. Ancak Looney Tunes fontları, işin renginin farklı olabileceğini ortaya koydu.

The End - Looney Tunes

Coyote vs. Acme Filminin İptali Tepkiyle Karşılandı

No One Will Save You ile tanınan yönetmen Brian Duffield filmi izlediğini açıkladı ve Warner Bros.’u “sanat karşıtı” bir şirket olmakla suçladı.

Keanu and the Machine’in yönetmeni Peter Atencio da Coyote vs. Acme’yi izleme fırsatı bulduğunu belirterek projenin rafa kaldırılmasını “olayların iğrenç bir hâl alması” olarak tanımladı.

- Reklam -

Film ilk duyurulduğunda, Coyote vs. Acme’nin Greta Gerwig’in Barbie’siyle aynı gün gösterime girmesi planlanıyordu. Yapım için yeni bir vizyon tarihi beklenirken Warner Bros Discovery projeyi kalıcı olarak geri çekmeye karar verdi.

Başka Alıcılar Reddedildi

Nakit akışı konusunda sıkıntı çeken WBD, filmi sinemada gösterime sokma ya da başka bir alıcıya satma fikrinin maliyetine değmeyeceğini düşünüyor. Amazon gibi markalar, Coyote vs. Acme için stüdyoya teklifte bulunmuşlardı.

Bir Warner Bros. sözcüsü konuya dair şu açıklamayı yaptı:

“Warner Bros. Pictures Animation’ın haziran ayında yeniden faaliyete geçmesiyle birlikte, stüdyo küresel stratejisini sinema gösterimlerine odaklanacak şekilde değiştirdi. Bu yeni yönelimle birlikte, Coyote vs. Acme’yi iptal etmek gibi zor bir karar aldık. Filmin yapımcılarına, oyuncularına ve ekibine büyük saygı duyuyoruz ve filme yaptıkları katkılar için minnettarız.”

Coyote vs. Acme Film İptal

Yönetmenliğini Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows ile tanınan Dave Green’in üstlendiği filmin senaryosu ise Jamess Gunn, Samy Burch ve Jeremy Slater’a emanet edilmişti.

Warner Bros.’un bitmiş yapımları vergiden düşmek için iptal etme politikasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider, Deadline


Daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hunter Schafer - The Legend of Zelda Filmi Zelda Rolü

“Euphoria”nın Yıldızı Hunter Schafer, “The Legend of Zelda” Filminde Zelda’yı Canlandırmak İstiyor

Yeni Narnia Günlükleri Çekimleri Tarih - Greta Gerwig

Greta Gerwig İmzalı Yeni “Narnia Günlükleri” Filminde Çekimler 2024’te Başlıyor