in , ,

“The Simpsons”tan Bir İsabetli ‘Kehanet’ Daha: Titanik Enkazında Kaybolan Denizaltı Öngörüsü

The Simpsons çizgi dizisi, sıklıkla isabetli öngörüleriyle gündeme geliyor. Titanik’in enkazına düzenlenen turistik seferde kaybolan denizaltı da, ünlü yapımın ‘kehanetleri’ arasında yer alıyor.

The Simpsons Titanik Enkazı Denizaltı Kehaneti
- Reklam -
- Reklam -

The Simpsons çizgi dizisi bir başka isabetli öngörüsüyle daha gündemde. Titanik’in enkazına turistik sefer düzenleyen Titan adlı denizaltı geçen günlerde kaybolmuştu. Ünlü animasyon yapımının 2006 yılında benzer bir durumu konu alan bir bölüme imza attığı ortaya çıktı.

1912’de Kuzey Atlantik okyanusunda buzdağına çarparak batan RMS Titanic gemisinin enkazı, 2019 yılından beri turizme açılmış durumda. OceanGate adlı şirketin denizaltı benzeri bir araçla düzenlediği turlarda bilet fiyatları 250 bin doları bulabiliyor.

Geçen pazar günü içindeki 5 yolcusuyla dalıştan kısa bir süre sonra iletişimi kesilen Titan ise hâlâ bulunamadı. Arama kurtarma çalışmaları devam etse de aracın içinde kalan oksijenin tükenmek üzere olduğu belirtiliyor.

- Reklam -

The Simpsons Titanik Enkazı Denizaltı Kehanet

Televizyon dünyasının en köklü animasyon dizisi olan The Simpsons ise 2006 yılında yayınladığı bir bölümde, benzer bir mizansene ev sahipliği yapıyor.

The Simpsons’ın İsabetli Öngörülerine Titan Denizaltı Seferi de Eklendi

Dizinin 2006 yılında yayınlanan 17. sezonunun Homer’s Paternity Coot başlıklı 10. bölümünde, Homer ve Mason Fairbanks adlı karakterin denizaltı ile hazine avına çıktıkları görülüyor. Bölümde batık gemi Piso Mojado’nun hazinesini arayan kahramanların yolları ayrı düştüğünde de Homer’ın oksijen seviyesi azalmaya başlıyor ve yüzeyle iletişimi kesiliyor.

Tüm bu hikâye, Titan denizaltısında neler olduğuna dair açık bir tahmin olmasa da birçok hayran -dizinin haklı ününden de yola çıkarak- bunu isabetli bir tahmin olarak yorumluyor.

The Simpsons Yazarı Geçen Yıl Geziye Katılmıştı

Öte yandan dizinin eski senaristlerinden Mike Reiss de geçen yıl Titan’a binen isimler arasında yer almıştı.

- Reklam -

Reiss, BBC’ye verdiği demeçte zorlu koşullar altında gerçekleşen geziye dair şu ifadeleri kullanmıştı:

“Dibe indiğinizde nerede olduğunuzu kesinlikle anlayamıyorsunuz. Titanik’in orada bir yerlerde olduğunu bilerek suyun dibinde çırpınıp durduk. Ama öyle karanlıktı ki okyanusun altındaki en büyük şey yalnızca 500 metre uzaktaydı ve onu aramak için 90 dakika harcadık.”

The Simpsons Titanik Enkazı Titan Denizaltı Kehaneti

The Simpsons bugüne dek Donald Trump’ın ABD başkanı olmasını, Disney ve Fox birleşmesini, Michelangelo’nun Davut heykeli üzerinden dönen tartışmaları ve daha birçok gelişmeyi öngörmeyi başarmıştı.

1989 yılından beri devam eden çizgi dizi, bugüne dek 700’den fazla bölüm yayınladı. Dizinin senaristlerine göre bu tahminlerin doğru çıkmaları son derece doğal. Al Jean daha önce verdiği bir demeçte, “Eğer yeteri kadar tahminde bulunursanız yüzde 10’u doğru çıkar,” şeklinde konuşmuştu.

Titanik Enkazı Denizaltı Sesleri

Siz The Simpsons’ın bir başka bölümünün daha gerçekle kesişmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: News Week

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Samuel L. Jackson, Nick Fury Rolüne Devam Etmek İstiyor

Samuel L. Jackson, Marvel’daki Nick Fury Rolünden Emekli Olmayı Planlamıyor

Embracer Group - Yüzüklerin Efendisi Hakları için Ne Kadar Ödedi?

Embracer’ın “Yüzüklerin Efendisi”nin Hakları için Ne Kadar Ödediği Ortaya Çıktı: Tahmin Edilenin Yalnızca 5’te 1’i