in ,

Titanik Enkazında Kaybolan Denizaltından ‘Ses’ Geldi: Arama Çalışmalarında Umutlar Korunuyor

Titanik enkazında turistik sefer yapan denizaltı, dalıştan dakikalar sonra kaybolmuştu. Arama çalışmalarında, suyun altından sesler geldiği belirtildi.

Titanik Enkazı Denizaltı Sesleri
- Reklam -
- Reklam -

Titanik batığına turistik gezi düzenleyen Oceangate şirketine ait Titan adlı denizaltı, suya daldıktan 1 saat 45 dakika sonra içerisindeki 5 kişiyle birlikte kaybolmuştu. Arama kurtarma çalışmaları hem havadan hem de su altından devam ederken ekipler su altından 30 dakika aralıklarla sesler geldiği bildirildi.

1912’de Kuzey Atlantik’te bir buzdağına çarparak batan dünyaca ünlü RMS Titanic gemisi, bugün dünyanın en ‘gözde’ batıkları arasında yer alıyor. Hem bilimsel araştırmalara hem de turistik gezilere konu olan Titanik batığı, 2021 yılından beri turizme açılmış durumda.

Şimdilerde 250 bin dolar karşılığında kişileri batığın bulunduğu bölgede denizaltı yolculuğuna çıkaran OceanGate, en ciddi sınavıyla karşı karşıya. Geçen pazar günü yapılan dalışın ardından denizaltıyla iletişimin kesilmesiyle aracın içindeki 5 kişiden uzun süredir haber alınamıyordu.

- Reklam -

Titanik Batığında Kaybolan Denizaltından Ses Geldiği Düşünülüyor

Bölgede arama çalışmaları devam ederken umutlandıran haber Kanada’ya ait bir uçaktan geldi. Havadan suyun altını gözlemleme kabiliyetine sahip Boeing P-8 Poseidon uçağı tarafından fırlatılan sonar şamandıralar, ile bölgede her 30 dakikada bir çarpma sesi duyulduğu tespit edildi. Dört saat sonrasında bölgeye yeni sonar şamandıralar gönderen uçaktan gelen bilgilere göre çarpma sesleri devam ediyor.

Şimdilik bu seslerin denizaltına ait olup olmadığı resmi makamlarca doğrulanmazken su altı seslerinin arama çalışmalarında önemli ipuçları verebileceği öne sürülüyor.

Titanik Enkazı Denizaltı Titan Sesleri

Seyahat ve araştırma grubu Explorers Society’nin başkanı tarafından salı günü öğleden sonra paylaşılan bir e-postada ise, “Yerel saatle gece 2’de sonarın bölgede potansiyel ‘vurma sesleri’ tespit ettiği, bunun da mürettebatın hayatta olabileceği ve sinyal verdiği anlamına geldiği bildiriliyor,” ifadelerine yer verildi.

- Reklam -

Yaklaşık 20 Saatlik Oksijen Kaldı

Bununla birlikte içerisinde bir İngiliz kâşif ve bir Fransız gazisiyle birlikte toplam 5 kişinin yer aldığı belirtilen denizaltı için ABD Sahil Güvenliği, yaklaşık 20 saatlik oksijenlerinin kaldığı bilgisini paylaşmıştı.

Titanik Enkazının Yeni Görüntüleri Bazı Gizemleri Çözebilir

Öte yandan tur şirketi OceanGate’in daha önce güvenlik endişeleriyle defalarca uyarıldığı da aktarılan bilgiler arasında. İddialara göre denizaltı Logitech markasının oyun kumandası F710 ile kontrol ediliyor. Aracın daha önce gerekli güvenlik testlerinden geçirilmediği ve farklı zamanlarda defalarca iletişim kesintileri yaşadığı ancak bu konuda önlem alınmadığı da bildiriliyor.

Titanik enkazında yaşanan gelişmelere dair sizin yorumlarınız neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Rolling Stone

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Challengers Fragmanı - Zendaya

Zendaya’nın Tenis Yıldızını Canlandırdığı Luca Guadagnino İmzalı “Challengers” Filminden İlk Fragman

Jupiter Atmosferi Yesil Kure

NASA’nın Uzay Aracı Juno, Jüpiter’in Atmosferinde Yeşil Parlak Bir Küre Görüntüledi