in ,

Titanik’in Enkazında Turistik Gezi Dalışları Yapan Denizaltı Okyanusta Kayboldu

Titanik’in enkazını turistlere göstermek amacıyla düzenlenen seferde, denizaltı Atlas Okyanusu’nda kayıplara karıştı. Araçta 5 kişinin olduğu duyuruldu.

Titanik Enkazı Denizaltı Kayboldu
- Reklam -
- Reklam -

Titanik’in enkazına yapılan turistik gezide kullanılan denizaltı, içindeki 5 kişiyle birlikte kayboldu. Arama kurtarma ekiplerinin zamana karşı yarıştığı belirtildi.

1912 yılında Kuzey Atlantik’te buzdağına çarparak batan ve 1.514 kişiye mezar olan RMS Titanic gemisine ait batık, son dönemlerde turistik bir bölge olarak ele alınıyor. 2021’de turizme açılan o dönem 100 bin dolarlık bilet fiyatıyla dikkat çeken batık, aynı zamanda bilimsel çalışmalara da ev sahipliği yapıyor.

Arama ve kurtarma ekipleri pazartesi günü Titanik’in enkazına dalış gerçekleştirerek Kuzey Atlantik’te kaybolan turist denizaltısını bulmak için çalışmalara başladı.

- Reklam -

ABD Sahil Güvenliği, küçük denizaltının içinde 5 kişinin bulunduğunu doğruladı. Bununla birlikte denizaltının enkaz civarında kaybolduğu ve geminin 96 saat su altında kalma kapasitesine sahip olduğunu belirtti. Sahil Güvenlik ayrıca denizaltının henüz yüzeye çıkıp çıkmadığı konusunda da bir bilgiye sahip olmadıklarını kaydetti.

Titanik Enkazı Denizaltı Kayıp

Sahil Güvenlik güçlerinin aktardığına göre denizaltı ile bağlantı pazar günü dalıştan 1 saat 45 dakika sonra kesilmişti.

Titanik’in Enkazına Turistik Sefer Düzenleyen Denizaltı için Arama Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Sualtı turizm şirketi Oceangate tarafından işletilen Titan adlı denizaltıda bulunanlar arasında bir İngiliz kâşif ile bir Fransız askeri gazi ve bir denizaltı uzmanının bulunduğu biliniyor.

Arama çalışmalarına ABD Sahil Güvenliği, ABD ve Kanada gemileri ve uçakları eşlik ediyor. Cape Cod’un yaklaşık 1.450 km doğusundaki bölgede süren çalışmalarda 4.000 metre derinliğe kadar izleme yapılabiliyor. Ancak ekipler, denizaltının suyun yüzeyine çıkıp çıkmadığını henüz bilmedikleri için arama sürecinin “karmaşık” bir prosedürü takip ettiği de belirtiliyor. Hem su yüzeyinin hem de okyanusun yaklaşık 4.000 metre derinliğinin taranması gerekiyor.

Arama-kurtarma operasyonunu yöneten ABD Sahil Güvenlik Birinci Bölge Komutanı Tuğamiral John Mauger, pazartesi öğleden sonra geç saatlerde düzenlediği basın toplantısında denizaltını ve içindekileri bulmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını kaydetti.

- Reklam -

titanik enkazı

“Bu sürenin her anını en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Odaklandığımız tek şey o beş kişiyi bulmak.”

Sualtı turizm şirketinin internet sitesinde pazartesi günü yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Tüm odağımız denizaltıdaki mürettebat ve onların aileleri. Denizaltıyla yeniden temas kurma çabalarımızda çeşitli devlet kurumlarından ve derin deniz şirketlerinden aldığımız kapsamlı yardım için son derece müteşekkiriz.”

Sizin Titanik batığına yapılan seferler ve yaşanan son olay hakkındaki görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: The Guardian

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Shrouds Cekimleri Tamamlandi David Cronenberg

David Cronenberg’ün Yeni Korku Filmi “The Shrouds”ın Çekimleri Tamamlandı

Yedi Akbaba Efsanesi - Ömer Ünal

Ömer Ünal’ın Yeni Kitabı “Yedi Akbaba Efsanesi” Raflardaki Yerini Aldı