in ,

Ömer Ünal’ın Yeni Kitabı “Yedi Akbaba Efsanesi” Raflardaki Yerini Aldı

Ömer Ünal imzalı “Yedi Akbaba Efsanesi” raflardaki yerini alıyor. Eser, Dark İstanbul Yayınları etiketini taşıyor.

Yedi Akbaba Efsanesi - Ömer Ünal
- Reklam -
- Reklam -

Yedi Akbaba Efsanesi raflardaki yerini alıyor. Ömer Ünal’ın yeni kitabı Dark İstanbul Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Hatay’da doğan Ömer Ünal, Türkçe eğitimini tamamladıktan sonra Mustafa Kemal Üniversitesi’nden mezun oldu. Ardından Gazi Üniversitesi Türk Halk Bilimi Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı.

Ömer Ünal, Türk mitolojisi ve çocuklar için fantastik edebiyat konularında çalışmalarına odaklandı. 2020 yılında yayımlanan “Yeşim Taşı Efsanesi/Karanlık Dünya’ya Yolculuk” adlı kitabı, Kayıp Rıhtım okurları tarafından yılın en iyi yerli fantastik kitabı ödülüne layık görüldü.

- Reklam -

Türkçe öğretmenliğinin yanı sıra Türk mitolojisi ve halk bilim alanlarında editör olarak da görev yapan Ünal, Türklerin Şeytani Masalları, Türk Kültüründe Vampirler ve Türk Halk Anlatmalarında Olumsuz Tipler gibi birçok akademik kitabın editörlüğünü üstlenmiştir. Ayrıca denemeleri, öyküleri ve makaleleri ulusal dergilerde yayımlanmaktadır.

Yazarın çocuklara yönelik fantastik türdeki yeni kitabının tanıtım yazısına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Yedi Akbaba Efsanesi – Ömer Ünal | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Yedi Akbaba Efsanesi - Ömer Ünal

En çelimsiz görünen kişinin içinde de bir kahraman yatar ve ortaya çıkmak için uygun anı bekler. Bu uygun an, Kıyamet Takvimi’nin son yaprağının düşüşü, Kıyamet Saati’nin son kez çalışı olabilir.

- Reklam -

Matematik derslerini hiç sevmeyen ve öğretmeni konuları anlatırken kareli defterinin sayfalarını araba, futbolcu ve uçak çizimleriyle doldurarak zaman öldüren Fatih’in başına gelen de bu. Önce şehrin çeşitli yerlerinde gizemli akbabalar görüyor, sonra da kendini efsanevi İstanbul’un kâbuslar âlemine yuvarlanmasına sebep olacak olayların merkezinde buluyor. Kötülükle iyilik arasında başlayan büyük savaşın seçilmiş kişilerinden olduğunu öğrenmesiyle birlikte ortaya daha da büyük bir sorun çıkıyor: Fatih genellikle yaptığı gibi sorunları görmezden mi gelecek, yoksa sorumluğunu kabullenip mücadeleye eşlik mi edecek?

Ömer Ünal’ın başından sonuna su gibi akan, yer yer okurunu gerim gerim gererken yer yer de keyifle gülümsemesini sağlayan destansı eseri Yedi Akbaba Efsanesi hem kadim efsanelerin gizemli derinliklerinden besleniyor hem de gerçek hayatı saydam bir kılıf gibi onun üstüne geçiriyor. Kabul etmeliyiz ki bu sadece iyi yazarların başarabildiği bir karışım.

Yedi Akbaba Efsanesi | Tanıtım Videosu

YouTube video

(Tanıtım videosuna YouTube üzerinden ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.)

152 sayfadan oluşan kitabın çizimlerini Ali Doğanlı yapıyor. Ömer Ünal’ın kaleme aldığı çocuk romanını kitapçılardan veya dijital kitap satış mağazalarından temin edebilirsiniz.

Ömer Ünal’ın yeni kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, edebiyat dünyasından yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Titanik Enkazı Denizaltı Kayboldu

Titanik’in Enkazında Turistik Gezi Dalışları Yapan Denizaltı Okyanusta Kayboldu

TerraScape, Road 96: Mile 0 ve Dredge İnceleme

Bağımsız Oyun İncelemeleri: “TerraScape”, “Road 96: Mile 0” ve “Dredge”