in ,

Komplo Teorilerine Konu Olan “The Simpsons”tan Bir İsabetli Öngörü Daha: Davut Heykeli Tartışması

The Simpsons çizgi dizisi, 33 yıl önce yayınlanan bir bölümünde günümüzde yaşanan bir tartışmayı öngörmeyi başarmış.

The Simpsons, Davut Heykeli Tartışmasını Öngörmüş
- Reklam -
- Reklam -

The Simpsons hayranları, dizinin 33 yıl önce bugünlerde yaşanan bir tartışmayı öngördüğünü öne sürdü. Amerika’da bir okulu müdürü, öğrencilere İtalyan sanatçı Michelangelo’nun heykeli Davut’un resmi gösterildiği için velilerin protestoları sonucu istifa etmek zorunda kaldı.

Simpsonlar, gelecekte meydana gelecek olayları öngördükleri için sık sık gündeme gelen bir yapım. Şimdi de Michelangelo’nun Davut heykeliyle ilgili tartışmaların başlamasıyla birlikte, animasyonun 33 yıl önceki bir bölümünde bu konunun ele alındığına dair görüntüler ortaya çıktı.

ABD’deki bir okulda 6. sınıf öğrencilerine Davut heykelinin bir resmi gösterildi. Ancak birkaç veli bu görüntünün pornografik olduğu gerekçesiyle okula şikayette bulundu ve bunun üzerine müdür istifa etmek zorunda kaldı. Bu olayın gerçek hayatta yaşanması, The Simpsons’ın “Itchy & Scratchy & Marge” adlı bölümünü hatırlattı.

- Reklam -

The Simpsons, Davut Heykeli Tartışmasını Öngörmüş

1990 yılında yayınlanan bölümde, Marge Simpson karakteri çizgi film yapımı “Itchy & Scratchy”deki şiddet içeriklerinin kaldırılmasını istiyor. Bu talebi sonrasında Marge, bir grup aktivistle birlikte örgüt kuruyor.

Ancak örgüt üyeleri daha sonra Springfield şehrindeki David heykeline karşı bir imza kampanyası başlatmak istiyor. Marge ise bu heykelin “sanat eseri olduğunu ve pantolonunu indirmiş bir adam olmadığını” belirterek bir haber programına konuk oluyor.

- Reklam -

The Simpsons’ın Davut Heykeli Göndermesi Sosyal Medyada Gündem Oldu

Okul yönetim kurulu başkanı Barney Bishop III, bu olay hakkında yaptığı açıklamada, okulun geçen yıl bu konuda velilere bir duyuru gönderdiğini ancak bu yıl böyle bir bildirimde bulunmadıklarını söyledi. Ayrıca, Davut heykelinin tamamını göstermenin belli bir yaş için uygun olduğunu belirterek yine de bu konuda daha dikkatli olacaklarını ifade etti.

Tartışmanın haber sitelerine düşmesiyle birlikte birçok kullanıcı 30 yıl önceki bölümden kesitler alarak sosyal medyada paylaşmaya ve “Simpsonlar bir kez daha bildi!” demeye başladı.

The Simpsons, Davut Heykeli Tartışmasını Öngörmüş

The Simpsons, geçmişte Donald Trump’ın 2016’da başkanlığa seçilmesi, 2024’teki son adaylığı ve Richard Branson’ın uzaya çıkacağı gibi gelecekteki olayları tahmin etmesiyle biliniyor. Ancak animasyonun gerçek hayatta yaşanan olayları da önceden tahmin ettiği iddiaları, hayranlar tarafından her zaman merakla takip ediliyor.

The Simpsons’ın bir öngörüsün daha gerçekleşmesi konusunda sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: NME

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yapay Zekâ Odaklı Bir Tarikat Kuruldu

Yapay Zekâya Tapan Yeni Bir Tarikat Kuruldu: “Kitlesel Yok Oluştan Ancak Bu Şekilde Kurtulabiliriz”

House of the Dragon 2. Sezon Bölüm Sayısı Belli Oldu

House of the Dragon’ın 2. Sezonu Hakkındaki Yeni Detaylar Olası 3. Sezona İşaret Ediyor