in , ,

Zor Günlerden Geçen Disney, Electronic Arts’ı Satın Alarak Devasa Bir Hamleye İmza Atabilir

Disney, Electronic Arts’ı satın alarak oyun sektöründeki tüm dengeleri değiştirebilir. Zorlu günlerden geçen medya devi kendisine bir çıkış yolu arıyor.

Disney - Electronic Arts - Satın Alma
- Reklam -
- Reklam -

Disney, Electronic Arts’ı satın alma fikrini değerlendiriyor. Zor günlerden geçen The Walt Disney Company’nin sıradaki hamlesi oyun dünyasını baştan şekillendirmek olabilir.

Disney’de şu sıralar işler maddi açıdan çok da yolunda gitmiyor. Eski CEO Bob Iger geçen yıl şirketin gidişatını toparlamak için firmaya geri dönmüştü. Ancak medya devi borsada ciddi kayıplar yaşamayı sürdürüyor.

Bloomberg’ün yeni bir raporu, Bob Iger ile Disney’in iç mücadelelerine dair bazı detaylara yer veriyor. Şirketteki üst düzey yöneticiler arasında konuşulan fikirlerden birisinin de Electronic Arts gibi büyük bir oyun şirketinin satın alınması yoluyla “oyun lisans sahibinden oyun devine… daha cesur bir dönüşüm” gerçekleştirmek olduğu bildiriliyor.

- Reklam -

Disney 2009’da Marvel’ı, 2012’de Lucasfilm’i, 2019’da Fox’un varlıklarının önemli bir kısmını satın almış ve kelimenin tam anlamıyla bir “medya devine” dönüşmüştü. Ancak şirket son dönemlerde zorlu günlerden geçiyor ve bünyesindeki bazı departmanları satmayı planlıyor. Hatta zaman zaman Apple’ın Disney’i satın alabileceği gibi kritik iddialar da gün yüzüne çıkıyor.

Disney, Electronic Arts’ı Satın Alarak Dar Boğazdan Çıkmayı Deneyebilir

Byron Allen’ın Disney’e ABC, FX ve National Geographic kanalları için 10 milyar dolar teklif ettiği gelen son bilgiler arasındaydı. Ancak medya şirketi şu sıralar bünyesindeki markaları satmak yerine daha büyük planlarla kamuoyunun karşısına çıkabilir.

Disney’in Electronic Arts’ı satın alması hamlesi şirkete EA Sports, Madden NFL ve EA’nın mikro işlemlerle desteklenen diğer oyunlarından elde edilecek milyarlarca dolarlık gelire erişimini sağlayabilir. Ayrıca bu markaların Disney çatısı altında yayın yapan spor kanalı ESPN ile de iyi bir uyum sağlayacağı düşünülüyor.

Disney - Electronic Arts

Şirketin alternatif planlarından birisi de BioWare ve Respawn’ı da içeren EA Entertainment etiketi altındaki bazı stüdyoları satın almak olabilir. Respawn, Star Wars: Jedi Survivor gibi en popüler Star Wars lisanslı oyunlarından birinden sorumlu olmasıyla tanınıyor.

EA, geçen haftalarda stüdyolarını EA Sports ve EA Entertainment başlıkları birbirlerinden ayırarak şirketi yeniden yapılandırmıştı. Bu bölünme EA’nın olası satın almalarda süreci kolaylaştırmaya yönelik bir hamle olarak yorumlanmıştı.

- Reklam -

Bob Iger Fikre Sıcak Bakmıyor

Disney’in, Disney Infinity ve Epic Mickey gibi oyunlardan sorumlu olan Disney Interactive Studios şirketi 2016 yılında kapatılmıştı.

Bob Iger ise oyun sektörüne geri dönme fikrine pek de sıcak bakmıyor. Diala Studios tarafından geliştirilen Disney Illusion Island oyunu bu yılın başlarında yayınlanmış ve çoğunlukla karışık eleştiriler almıştı.

Disney - Electronic Arts - Satın

Yine de Iger’ın zor zamanlardan geçen şirketi toparlama sürecinde EA satın alımı da bir seçenek olarak masada duruyor. Iger son olarak Disney+’taki içerikleri kısıtlamış, platformun abonelik ücretlerine zam yapmış ve şifre paylaşımını durdurma kararı almıştı.

Öte yandan Electronic Arts’a yönelik son satın alma girişimi iddiası Amazon cephesinden gelmiş ancak o süreçten bir sonuç çıkmamıştı.

Siz böyle bir satın alma ihtimalini nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: IGN

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Bu kadar devasa bir şirketin bu kadar kötü yönetildiğini görmek ilginç. Star wars tarafında bu akıl tutulmasını çok net görüyorum. Diğer bölümlerini bu kadar yakından takip etmediğim için birşey diyemem ama EA giderse oda Disney Yayın Servisi gibi olmasın sonra.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yahudiye Çölü Roma Kılıçları

1.900 Yıl Önce Yahudi İsyancılar Tarafından Çalındıkları Düşünülen Roma Kılıçları Bir Mağarada Bulundu

ozark hakkında bilgi netflix

“Ozark” Hakkında Dikkat Çeken 15 İlginç Bilgi: Netflix’in Suç Dizisine Yakın Bakış