in ,

Electronic Arts Yeniden Yapılandırılıyor: EA Sports ve EA Entertainment Markaları Birbirinden Ayrıldı

Electronic Arts ikiye bölündü. Ciddi bir yeniden yapılandırma sürecinden geçen oyun stüdyosu, yoluna iki ayrı cephede devam edecek.

Electronic Arts Bölünme
- Reklam -
- Reklam -

Electronic Arts şirketi iki ayrı departmana bölüneceğini açıkladı. Oyun devi, EA Entertainment (eski adıyla EA Games) ve EA Sports adlı iki farklı organizasyon tarafından işetilecek.

FIFA serisi, Medal of Honor, SimCity ve The Sims gibi önemli oyun markalarını bünyesinde bulunduran Electronic Arts şirketi hareketli günlerden geçiyor.

EA Games’in adı EA Entertainment olarak değiştirilirken EA’nin iki ayrı organizasyon şeklinde yoluna devam edeceği açıklandı.

- Reklam -

Şirketin CEO’su Andrew Wilson, yaptığı açıklamada EA Entertainment adlı yeni birimin Laura Miele (eski COO) tarafından yönetileceğini ve kendisinin EA stüdyolarını denetleyeceğini, teknoloji ve geliştirme departmanlarına da liderlik edeceğini açıkladı.

“Açıkçası bu bölüm tamamen EA’nın amiral gemisi markalarına ve lisanslarına adanacak. Orijinal projelerle ilgili her şey EA Originals programına dahil edilecek.”

Electronic Arts

1991’den beri macerasını sürdüren EA Sports ise Madden NFL, NHL 2K11, PGA Tour 2K23 ve EA Sports College Football gibi şirketin spor projeleriyle ilgilenmeye devam edecek. Bu bölünme hamlesi, EA’nın popüler futbol oyun serisinin FIFA ortaklığının sona ermesiyle aynı döneme denk geliyor.

Electronic Arts Yapılandırmaya Gidiyor

Bu yeni yapılandırmayla birlikte EA’nın daha özerk, daha yaratıcı ve daha hızlı kararlar alan bir firma hâline gelmesi hedefleniyor. Bu girişimle birlikte firma faaliyetlerini hızlandırma ve çalışanlar, oyuncular ve topluluklar için “uzun vadeli değer yaratma” sözü de veriyor.

- Reklam -

EA Sports şubesi Cam Weber tarafından yönetilmeye devam ederken, Chris Bruzzo (kapsayıcılık ve erişilebilirlikten sorumlu) yerini David Tinson’a bırakmak üzere şirketten ayrılıyor. Finans Direktörü Chris Suh da görevinden ayrılan isimler arasında yer alıyor.

Electronic Arts Yeni Markalar

Şirket bu yıl ilk defa FIFA serisi için yeni bir oyun üretmeyecek ve onun yerine EA Sports FC’yi oyuncularla buluşturacak. Yeni futbol oyununun gelecek temmuz ayında tanıtılabileceği ifade ediliyor.

Dev oyun şirketi geçen nisan ayında yaklaşık 800 çalışanını (toplam personelin %6’sı) işten çıkartmıştı.

Electronic Arts’ın bu kararı hakkında sizin düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, oyun dünyasından daha fazla içerik için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Gaming Ideology

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Evrenin Genişlemesi Bir Yanılsama Olabilir

Yeni Bir Çalışma, ‘Evrenin Genişlemesinin’ Bir Yanılsama Olabileceğini Öne Sürüyor

Netflix Black Mirror Streamberry Sitesi Joan is Awful

Netflix, “Black Mirror” Dizisindeki Kurgusal ‘Streamberry’ Sitesini Hayata Geçirdi