in

EA Games’in Popüler Markası “FIFA” İsim Değişikliğine Gidebilir

FIFA serisi isim değişikliği ihtimali ile karşı karşıya. EA Games’in popüler oyun markası, mevcut anlaşmasının sonuna geliyor.

fifa serisi isim değişikliği ea
- Reklam -
- Reklam -

FIFA serisi yoluna isim değişikli yaparak devam edebilir. EA Games’in öncü markası, mevcut anlaşmasının sona ermesiyle kendisine yeni bir rota çizecek.

FIFA oyunları her yıl ciddi satış rakamlarına ulaşarak alanında tekel olmayı sürdürüyor. Son olarak FIFA 22 yapımını piyasaya süren Electronic Arts, FIFA ile 10 yıllık sponsorluk sözleşmesinin sonuna geliyor. Yeni anlaşma için öncekinden iki katı fazla para talep eden FIFA cephesi nedeniyle EA kendisine yeni bir yol arıyor.

EA Games’in genel müdürü Cam Weber konuya dair serinin hayranları için beklenmedik sayılabilecek bir açıklamada bulundu. Weber gelecekte oyunun ismini değiştirebileceklerini ifade ediyor.

- Reklam -

EA ve FIFA arasındaki on yıllık anlaşma sona yaklaşırken ünlü oyun firması tanınan interaktif futbol oyununun ismini değiştirmeyi planlıyor. FIFA 22 ile dünya genelinde büyük bir oyuncu kitlesine hitap eden şirket bu hamlesiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Oyun genel müdürü Cam Weber ise konuya dair şunları söylüyor:

“Geleceğe baktığımızda planlarımız arasında EA SPORTS futbol oyunlarının tamamını yeniden isimlendirmek de var.

“Bu mevcut isim hakları anlaşmamızın değişeceği anlamına geliyor. Ancak futbol dünyasında yaptığımız diğer anlaşmalarımız ve lisanslarımız bu durumdan etkilenmeyecek.

“Futbolun geleceği oldukça umut verici ve parlak. Bizim önceliğimiz de interaktif futbol tecrübesini oyuncularımıza sunmaya devam edebilmek.”

fifa serisi isim değişikliği

- Reklam -

EA Games FIFA Serisinde Neden İsim Değişikliğine Gitmek İstiyor?

The New York Times’ın yaptığı habere göre dev oyun şirketinin en çok satan oyunları arasında yer alan seri, isim değişikliğine maddi sebeplerden dolayı gidiyor. Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin isim hakları için EA’den normalin en azından iki katı ücret talep ettiği söyleniyor.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği her yıl yenilenen futbol serisi için oyun şirketinden 150 milyon dolarlık bir ödeme alıyor. Ancak yapılan habere göre FIFA bu geliri dört yıllık Dünya Kupası süresinde toplam 1 milyar dolar olacak şekilde yeniden düzenlenmesini istiyor. EA ise yıllık 250 milyon dolara yaklaşan bu ödemeyi yapmak yerine farklı bir planı gündemine almış durumda.

Seri için konuşulan yeni isimler ise EA Sports Football Club ya da EA Sports FC. Ancak oyun şirketi tarafından henüz resmi bir isim açıklaması yapılmadı. Bununla birlikte EA Games geçen hafta isim haklarını Avrupa için güncellemişti. Bunun da yakın bir dönem içerisinde FIFA’nın şirket bünyesinden ayrılacağının işareti olabilir.

Siz ünlü serinin isim değiştirme ihtimali hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Sporting News

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

iklim değişikliği şili mumya Chinchorro

Binlerce Yıllık Mumyalar, İklim Değişikliği Nedeniyle Topraktan “Taşıyor”

Rüzgâra Fısıldayan Kadınlar - Rana Demiriz

Rüzgâra Fısıldayan Kadınlar: Bir El Motifi, Asırların Sesini Açığa Çıkarır mı?