in ,

Netflix, “Black Mirror” Dizisindeki Kurgusal ‘Streamberry’ Sitesini Hayata Geçirdi

Netflix, Black Mirror’un 6. sezon 1. bölümde yer alan kurgusal dijital yayın platformu Streamberry’yi gerçek hayata taşıdı.

Netflix Black Mirror Streamberry Sitesi Joan is Awful
- Reklam -
- Reklam -

Netflix, Black Mirror’ın 6. sezon bölümleri izleyicilerle buluşturdu. Yeni sezonun ilk bölümü Joan is Awful’da (Joan İğrenç Biri) yer bulan kurgusal dijital platform Streamberry; meraklısı için erişilebilir bir site olarak hayranların beğenisine sunuldu.

Macerasına 2011 yılında Channel 4’da başlayan ve teknolojinin karanlık yanı üzerinden insan hayatına distopik bir bakış atan Black Mirror, yıllar içerisinde bir Netflix fenomenine dönüştü.

2019’da yayınlanan 5. sezonun ardından dizinin hayranlarının yeni bir sezon için yaklaşık 4 yıl beklemeleri gerekti. Koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenen yapım, 6. sezonunda orijinal formülü terk etme kararıyla da tartışma konusu oldu.

- Reklam -

Netflix Streamberry Site - Black Mirror - Joan is Awful

15 Haziran 2023 tarihinde yayınlanan Black Mirror 6. sezonun ilk bölümünde bahsi geçen kurgusal site Streamberry, Netflix tarafından gerçekten de kurulunca hayranların dikkatinden kaçamadı.

Black Mirror Dizisindeki Netflix Parodisi Streamberry Gerçek Oldu

Netflix’in bir çeşit parodisi olan Streamberry adlı dijital yayın platformu, akış devi tarafından Streamberry.tv alan adı altında erişime açıldı.

Bölümde Annie Murphy (Schitt’s Creek) tarafından canlandırılan Joan karakteri, etrafındakilere karşı oldukça kaba davranan ama bunu neredeyse hiç dile getirmeyen bir kadın olarak tasvir ediliyor.

Karakterin hayatı, Streamberry’de Joan Is Awful adlı yeni bir dizinin başlamasıyla tamamen değişiyor ve bu yapımda kendisini Salma Hayek’in canlandırdığını keşfediyor. Üstelik Joan’ın tüm sırları, bu TV dizisi ile birer birer açığa çıkmaya başlıyor.

- Reklam -

Netflix, Streamberry sitesini yayına alarak Joan’ın deneyimini çevrimiçi bir platformda yeniden üretmeyi hedefliyor. Platform, aynı zamanda kullanıcılara kendi adlarını kullanabilecekleri youareawful.com sitesine de bir yönlendirme yapıyor. Kişiler bu site üzerinden kendi adlarını ve fotoğraflarını yükleyerek kendi “iğrenç” yıldızlarını oluşturabiliyor.

Netflix Streamberry - Joan is Awful - Black Mirror

Bununla birlikte platform, hüküm ve koşullar kısmında bu fotoğrafları Netflix tanıtım kampanyalarında kullanabileceğini açıkça belirtiyor. Bu da Black Mirror dizisinin tanıtımında sıradan insanların adlarının ve fotoğraflarının da yer alabileceği anlamına geliyor.

Black Mirror’ın çoğu bölümünde olduğu gibi Joan is Awful da teknolojinin modern toplumu nasıl daha iyi ve bazen de çok daha kötü yönde şekillendirdiği konusunu ön plana çıkartıyor. Sezonun ilk bölümünde deepfake videolar, kimlik, mahremiyet ve TV dizileri ile filmlerin dramatik etki yaratmak için gerçeklikle nasıl oynama eğiliminde oldukları konuları işleniyor.

Siz Black Mirror 6. sezon bölümleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, dizi dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Electronic Arts Bölünme

Electronic Arts Yeniden Yapılandırılıyor: EA Sports ve EA Entertainment Markaları Birbirinden Ayrıldı

Stephen King, Cormac McCarthy'yi Andı

Stephen King, Yazar Cormac McCarthy’yi Andı: “Amerikan Düş Dünyası için Bir Kayıp”