in

Black Mirror 6. Sezon Salgın Sonrası Psikolojimiz Düzelene Kadar Rafa Kalktı

Black Mirror 6. sezon ufukta gözükmüyor. Dizinin yaratıcısı, toplum psikolojisinin yeni bölümlere hazır olmadığını ifade etti.

Black Mirror 6. Sezon Ne Zaman
- Reklam -
- Reklam -

2011 yılında Charlie Brooker tarafından Channel 4 için üretilmeye başlayan ve kısa zamanda fenomen haline gelen Black Mirror dizisinin 6. sezon bekleyişi sürüyor. Hayranlar yeni bölümlere ne zaman kavuşabileceğimizi sorgularken dizinin yaratıcısı Brooker, moral bozacak bir açıklama yaptı.

2016 yılında Netflix’e geçtikten sonra adını iyice duyuran Kara Ayna, 6 defa Primetime Emmys kazanmış, toplamda 24 ödül ve 85 adaylık almıştı. Yalnızca ilk birkaç sezonu ile dizi tarihine adını altın harflerle kazıyan drama, distopya, bilimkurgu ve gerilim dizisi Black Mirror 5. sezon bölümlerine Haziran 2019’da veda etmişti. O tarihten beri de 6. sezon beklentisi almış başını gitmişti. Henüz resmi bir onay gelmemiş olsa da, Netflix’in artık bir marka haline gelen dizisinden kolay kolay vazgeçmeyeceği de bilinen bir gerçek.

Bununla birlikte tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs salgını, eğlence dünyasını da vurdu. Pek çok yapım prodüksiyonuna ara verirken birçok senaryo da yeni baştan -sosyal mesafenin daha kolay uygulanabileceği sahnelerle- yazılmaya başlandı. Neticede hem dizi hem de sinema sektörü zorlu bir sürecin içinde.

- Reklam -

Black Mirror Yeni Bölüm

Black Mirror dizisinin yaratıcısı Charlie Brooker da Radio Times’a verdiği söyleşide, dizinin 6. sezonunu bekleyen hayranlara can sıkacak haberi verdi.

Black Mirror 6. Sezon Çalışmaları Devam Etmiyor

Brooker, zaten halihazırda küresel bir salgınla uğraştığımız şu günlerde; izleyicilerini bir de Black Mirror’ın depresif dünyasına taşımak istemiyor gibi görünüyor.

Brooker, toplumun ruh halinin bir distopya serisinin yeni sezonuna uymadığını ifade ediyor. Black Mirror 6. sezon sorusu ne zaman sorusuna ise şöyle cevap veriyor:

“Şimdilerde başka şeyler yapmakla meşgulüm. Yaptığım ve yapmadığım işler hakkında ne söyleyebileceğimi bilmiyorum. Şu sıralar insanların psikolojilerinin toplumların çürük yanları hakkındaki hikâyeleri kaldıramayacağını düşünüyorum. Bu yüzden Black Mirror üzerinde çalışmıyorum. Komedi becerimi yeniden gözden geçirmeye hevesliyim. İnsanları güldürmeye yönelik senaryolar kaleme alıyorum.”

Neticede son sezonun yayınlanmasının üzerinden neredeyse bir yıl geçmiş olmasına rağmen, ufukta yeni sezonun senaryosuna dair herhangi umut verici gelişmenin yaşanmadığı anlaşılıyor.

- Reklam -

Black Mirror 6. Sezon Bandersnatch

Dizi ekibi 5. sezon sonrası Bandersnatch adlı interaktif bir Kara Ayna filmi hazırlayarak deneysel bir çalışmaya imza atmıştı.

Her bölümünde farklı bir konuya odaklanan ve toplumların kanayan yaralarına sözünü sakınmadan parmak basan yapım; bilimkurgu ve hicvi bir araya getirmesiyle öne çıkıyor.

Toplamda 22 bölüm ve 1 filmden oluşan Black Mirror külliyatının genişlemeye devam edeceği günleri merakla bekliyoruz.

Peki siz Charlie Brooker’ın açıklamasını nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* The Guardian Açıkladı: 21. Yüzyılın En İyi 100 Dizisi

Kaynak: Radio Times

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Disney+ Abone Sayısı 2020

Disney+ Abone Sayısı 54 Milyonu Aştı

Karayip Korsanları Pirates of the Caribbean Karen Gillan

Karayip Korsanları Serisinin Kadın Başrolü Belli Oldu mu?