in ,

“Game of Thrones” Dizisi “House of the Dragon”da 2. Sezon Çekimleri Tamamlandı

House of the Dragon 2. sezon çekimleri noktalandı. Corlys Velaryon’u canlandıran aktör Steve Toussaint prodüksiyonun sona erdiğini duyurdu.

House of the Dragon 2. Sezon Çekimleri Sona Erdi
- Reklam -
- Reklam -

House of the Dragon 2. sezon çekimleri bitti. Game of Thrones evreninde geçen HBO imzalı spin-off dizisinde yeni sezon prodüksiyonu sona erdi.

Hollywood’daki senarist ve oyuncu grevinin sona ermesiyle birçok yapım prodüksiyona geri döndü. Ancak çekimleri ABD dışında gerçekleştirilen ve oyuncuları SAG-AFTRA’ya bağlı olmayan House of the Dragon grevden etkilenmeyerek bu süreci hasarsız atlattı.

George R.R. Martin’in Ateş ve Kan (Fire and Blood) kitabından ekrana taşınan ve Taht Oyunları dizisinden yaklaşık 200 yıl önce, Targaryen Hanedanı’nın yükselişine odaklanan yapımın 2. sezon çekimleri geçen nisan ayında başlamıştı.

- Reklam -

Birleşik Krallık ve İspanya’da gerçekleştirilen prodüksiyon; dizide Corlys Velaryon karakterini canlandıran Steve Toussaint’in aktardığına göre sona erdi.

House of the Dragon 2. Sezon

Steve Toussaint, 28 Eylül 2023 tarihinde Instagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kamera arkasından birkaç fotoğrafa yer verdi. İngiliz aktör paylaşımının altına şu notu düştü:

“Çekimler tamamlandı! Böyle harika insanlarla çalışmak büyük bir zevkti! Şimdi sıra kurgucuların, SFX çalışanlarının ve başka kim varsa onların elinde. Umarım diziyi izlediğinizde onu beğenirsiniz!”

House of the Dragon 2. Sezon Çekimleri - Steve Toussaint

Eylül ayının başında House of the Dragon 2. sezonun özel lokasyon çekimlerinin tamamlandığı, tüm sezonun sona ermesi için ise bir aylık sürece ihtiyaç duyulduğu öğrenilmişti.

Senaryosu grevden önce tamamlanan ve oyuncuları SAG-AFTRA değil de Birleşik Krallık’taki oyuncu sendikası Equity’ye bağlı olan dizi, bu ayrıcalıkları sayesinde çekim takvimine uymayı başardı.

Çekimlerin sona erdiğini duyuran Toussaint daha önce yaptığı bir açıklamada Miguel Sapochnik’in dizinin başındaki görevinden ayrılmasını üzüntüyle karşıladığını ifade etmişti. Oyuncu Entertainment Weekly’nin podcast’i West of Westeros’a şöyle konuşmuştu:

- Reklam -

“‘Olamaz!’ dedim. Ryan [Condal] beni aradı çünkü Belçika’da bir çekimdeydim. Bir gece Ryan’dan bir telefon aldım ve, ‘Dinle, bu iş kopmak üzere. Neler olduğunu ve sonunda her şeyin yoluna gireceğini bilmeni istiyorum,’ gibi şeyler söyledi. Ve bu Miguel’in kararıydı.”

House of the Dragon 2. Sezon - Steve Toussaint - Corlys Velaryon

Toussaint sözlerine şöyle devam etti:

“Kişisel olarak hayal kırıklığına uğradım. Çünkü onun harika bir sanatsal görüşe sahip olduğunu düşünüyorum. Yine de kendi sağlığı için uzun bir ara verip kendini yeniden şarj etmesi ve bundan sonra ne yapmak istediğine karar vermesi gerektiğini anlıyorum.”

House of the Dragon 2. sezon Ne Zaman Çıkacak?

House of the Dragon 2. sezon büyük ihtimalle 2024’ün ilerleyen aylarında izleyicilerin karşısına çıkacak.

Kanalın CEO’su Casey Bloys daha önce yaptığı bir açıklamada 2024’ün iyi bir geri dönüş tarihi olduğunu belirtmiş ancak sezonun Primetime Emmys takvimine yetişmeyeceğini de işaret etmişti. Bu da yapımın en iyi ihtimalle Haziran 2024’te izleyicilerle buluşabileceği anlamına geliyor.

House of the Dragon 2. sezon hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Digital Spy

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

"Rick and Morty"nin Yaratıcısı Dizinin "The Simpsons" Gibi Onlarca Yıl Devam Edebileceğini Düşünüyor

“Rick and Morty”nin Yaratıcısı Dizinin “The Simpsons” Gibi Onlarca Yıl Devam Edebileceğini Düşünüyor

Masters of the Universe: Revolution

Netflix’ten Yeni He-Man Çizgi Dizisi: “Masters of the Universe: Revolution” | İlk Bakış