in

House of the Dragon’da Beklenmedik Ayrılık: Dizinin Baş Yapımcısı Projeye Veda Etti

Miguel Sapochnik, House of the Dragon 2. sezondan ayrıldı. Dizinin baş yapımcılarından Sapochnik’in vedası sonrası proje artık yalnızca Ryan Condal’a emanet.

Miguel Sapochnik house of the dragon ayrılık
- Reklam -
- Reklam -

Miguel Sapochnik, House of the Dragon 2. sezonda görev almayacak. İlk sezonda baş yapımcı olarak Ryan Condal ile birlikte görev alan Sapochnik projeden ayrıldı.

Game of Thrones evreninde geçen yeni Taht Oyunları dizisi iki hafta önce izleyicilerle buluşmaya başladı. HBO ve HBO Max üzerinden yayınlanan yapım, açılış haftasıyla kanalın en popüler işleri arasına adını yazdırdı.

Taht Oyunları dizisinde yaşananlardan yaklaşık 200 yıl öncesini konu alan ve Targaryen Hanedanlığı’nın hikâyesini takip eden House of the Dragon, şimdilik olumlu eleştiriler almaya devam ediyor. Ancak 2. sezonu için onayı erkenden alan yapımdan beklenmedik bir ayrılık haberi geldi.

- Reklam -

Yapımda Ryan Condal ile beraber showrunner olarak görev alan Miguel Sapochnik’in diziden ayrıldığı açıklandı.

Miguel Sapochnik, House of the Dragon Dizisine Veda Etti

Game of Thrones, Finch, Repo Men gibi yapımlarla tanınan Miguel Sapochnik’in Game of Thrones spin-off’undan istifa ettiği Deadline tarafından doğrulandı. Sapochnik projede toplam üç yıl geçirmişti.

Bununla birlikte Ryan Condal, dizinin yaratıcılarından George R.R. Martin ve yapım ekibinin geri kalanıyla çalışmalarını sürdürecek. Sara Hess ve Jocelyn Diaz da Vince Gerardis ile birlikte yönetici yapımcı olarak görevlerine devam edecek.

house of the dragon dizi 2

Diziye yürütücü yapımcı ve yönetmen olarak katılan yeni isim ise Alan Taylor oldu. Taylor Taht Oyunları dizisinde Beyond the Wall, Valar Morghulis ve The North Remembers gibi bölümleri yönetmişti.

Miguel Sapochnik ayrılık kararının ardından şunları kaydetti:

- Reklam -

“Son birkaç yıldır Game of Thrones evreninde çalışmak onur verici bir ayrıcalıktı. Özellikle de son iki yılımı House of the Dragon’ın muhteşem kadrosu ve ekibiyle geçirmekten gururluyum. 1. sezonda başardıklarımızdan onur duyuyorum. İzleyicilerimizin coşkulu tepkilerinden ötürü de çok mutluyum.

“Ayrılma kararı vermek son derece derecede zordu. Fakat bunun benim için hem kişisel hem de profesyonel olarak en doğru seçim olduğunu biliyorum. Yine de bunu yaparken, Alan’ın diziye katılacağını bilmek beni çok rahatlatıyor. Uzun zamandır tanıdığım ve saygı duyduğum birisi. Bu değerli dizinin bundan daha emin ellerde olamayacağına inanıyorum. HBO ve House of the Dragon ailesinin bir parçası olarak kaldığım için çok mutluyum. Ryan ve ekibine 2. sezon ve sonrası için en iyisini diliyorum.”

Miguel Sapochnik house of the dragon 2 sezon

Sapochnik, Game of Thrones’ta Battle of the BastardsHardhome ve The Winds of Winter gibi ünlü bölümlerin yönetmenliğini üstlenmişti.

Siz bu ayrılığı nasıl yorumluyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Çok kötü olmuş.Miguel gibi başarılı ve yetenekli bir yönetmen bulmak mümkün değil.

  2. Avatar for Devrim_Bey Devrim_Bey dedi ki:

    Projeye Alan Taylor katılmış. Doğrudan Miguel Sapochnik’in yerine olmasa da evreni bilen bir destek kuvvete ihtiyaç duydular muhtemelen. Bakalım etkileri nasıl olacak.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mısır Piramitleri Nasıl İnşa Edildi?

Yıllardır Merak Edilen Soru Cevap Bulmuş Olabilir: Mısır Piramitleri Nasıl İnşa Edildi?

yapay zeka resim yarışma

Yapay Zekânın Çizdiği Resim Yarışmada Ödül Kazandı: Midjourney, Jüriyi Yanıltmayı Başardı