in

Yeni Game of Thrones Dizisi “House of the Dragon” İlk Bölümün Ardından 2. Sezon Onayını Aldı

House of the Dragon 2. sezon için resmi onayı aldı. George R.R. Martin’in Game of Thrones evreninde geçen yeni dizisi için HBO’dan yeşil ışık geldi.

house of the dragon 2 sezon onay resmi
- Reklam -
- Reklam -

House of the Dragon 2. sezon onayı erkenden verildi. HBO, yeni Game of Thrones dizisinin geleceği için hızlı davrandı.

2010’lu yıllara damga vuran HBO yapımı Game of Thrones dizisi, 2019’da birçok hayranı kızdıran bir finalle ekranlara veda etmişti. George R.R. Martin’in fantastik serisi Buz ve Ateşin Şarkısı’ndan uyarlanan dizinin ardından, yeni Taht Oyunları uyarlamaları için hazırlıklar hızlı başladı.

Kanalın prodüksiyon aşamasını tamamladığı ilk yapım ise, Martin’in Ateş ve Kan (Fire & Blood) kitabından uyarlanan House of the Dragon oldu. İlk bölümü geçen hafta yayınlanan ve Targaryen Hanedanlığı’nın yükselişini konu alan dizi, Game of Thrones’un 200 yıl öncesini takip ediyor.

- Reklam -

Yapım, henüz 1. sezon 2. bölüm izleyicilerle buluşmadan 2. sezon için resmi onayı aldı. Bu karar her ne kadar beklendik olsa da HBO’nun hızlı hamlesi, kanalın yapıma duyduğu güvenin bir göstergesi olarak yorumlandı.

HBO, House of the Dragon 2. Sezon Çalışmalarına Çoktan Başlamıştı

House of the Dragon 2. sezon çalışmaları geçen mayıs ayında başlamış olsa da HBO resmi onay için dizinin görücüye çıkmasını bekledi.

Dizinin ilk bölümü The Heirs of the Dragon’ın yayınlanmasıyla yapım HBO’nun en iyi açılış yapan işi olarak kayıtlara geçti. HBO Max’te anlık çöküntüler yaşandı.

house of the dragon 2 sezon onay resmi hbo

HBO da henüz 2. bölüm izleyicilerle buluşmadan, 2. sezon için resmi onayı vermek konusunda hızlı bir adım atmış oldu.

Dizilerin yeni sezon onayları için çoğunlukla ilk sezonun tamamlanması, incelemelerin, tanıtım faaliyetlerinin son bulması bekleniyor. Özellikle Netflix, yeni sezon öncesi izleyicileri uzun süre cevapsız bırakması ve çeşitli analizlerle işini sağlama almasıyla tanınıyor. HBO ise olumlu eleştiriler ve yüksek izlenme oranlarının ardından kararını tereddütsüz vererek markasına duyduğu güveni ortaya koymuş oldu.

Warner Bros. Discovery İptal Ettiği Projelerle Gündeme Geliyordu

HBO’nun sahibi olan Warner Bros., Discovery ile gerçekleştirdiği birleşme sonrası birçok dizi ve filmi iptal etmiş ya da ertelemişti. House of the Dragon’ın akıbetinde bir belirsizlik olmasa da bu denli hızlı bir onay karmaşık suları bir nebze de olsa dindirmiş görünüyor.

- Reklam -

Geçen cuma itibarıyla House of the Dragon’ı televizyon ve dijital platformlarda 20 milyondan fazla kişi izledi.

HBO’dan Francesca Orsi yaptığı açıklamada dizinin başarısından dolayı gurur duyduklarını açıkladı.

“Olağanüstü oyuncu kadromuz ve ekibimiz büyük bir mücadele ortaya koydu. Tüm beklentileri aşarak şimdiden herkesin mutlaka izlemesi gerektiği bir televizyon dizisi yarattılar. Bu yolculukta bize liderlik ettikleri için George, Ryan ve Miguel’e çok teşekkür ederiz. House Targaryen’in destansı hikâyesine 2. sezonla devam edeceğimiz için çok heyecanlıyız.”

house of the dragon hbo açılış izlenme oranları

Dizinin 2. bölümü 28 Ağustos 2022 tarihinde yayınlanacak.

Siz bu hızlı onay hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: EW

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jeffrey Dean Morgan the boys 4. sezon

The Walking Dead Yıldızı Jeffrey Dean Morgan, The Boys’un 4. Sezon Kadrosuna Katıldı

eski budist heykelleri iklim krizi

Çin’de İklim Krizi Nedeniyle Su Seviyesi Azalan Nehirde 600 Yıllık Budist Heykelleri Ortaya Çıktı