in ,

“Prison Break” Evreninde Geçen Yeni Bir Dizi Geliyor

Yeni Prison Break dizisi için çalışmalar başladı. Hulu’da yayınlanacak yapım, orijinal hikâyeyle aynı evreni paylaşsa da yeni karakterleri konu alacak.

Yeni Prison Break Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Prison Break dizisi Hulu kanalı için geliştirme aşamasına alındı. Orijinal macerayla aynı evreni paylaşan dizi yeni karakterlere odaklansa da tanıdık yüzleri de ekrana geri taşıyacak.

İlk olarak 2005 yılında yayına başlayan dizi, 2008’de 4. sezonla hikâyesini noktalasa da 2017’de ekstra bir 5. sezon için geri dönmüştü. Hayranlar 6. sezon ihtimalini hesaplamaya başlarken olası bir devam macerasında Michael Scofield’ın karakterinin yer almayacağı bizzat Wentworth Miller tarafından açıklanmıştı.

Hâl böyle olunca da 2017’de dizi resmi olarak tamamlanmış oldu. Ancak yapımcıların Prison Break ile hesaplaşması henüz bitmemişti. 6. sezon hayalleri suya düşünce yeni bir spin-off ile dizi evreninin genişletilmesine karar verildi.

- Reklam -

Yeni Prison Break Dizisi Orijinal Yapımın Evrenini Genişletecek

Paul T. Scheuring tarafından yaratılan yapım dizi tarihinin en önemli hapishane maceralarından birisi olarak anılıyor. Dolayısıyla Prison Break markası yapımcılar için kolay vazgeçilebilecek bir IP değil.

Yeni Prison Break Dizisi Spin-off Hulu

Deadline’ın haberine göre FOX’un hit dizisinde geri dönüş için düğmeye basıldı. Suç dizisi Mayans M.C.’nin ortak yaratıcısı Elgin James’in dümene geçeceği yeni projenin Michael Scofield (Wentworth Miller) ve Lincoln Burrows (Dominic Purcell) etrafında şekillenmesi beklenmiyor. Ancak yapımın bir yeniden başlatma (reboot) olmadığı da belirtiliyor. Bu sebeple orijinal yapımda öne çıkan bazı isimlerin spin-off’ta da izleyicilerle buluşabileceği değerlendiriliyor.

Orijinal dizinin yaratıcısı Paul T. Scheuring de yeni dizinin yapımcılığını üstlenmek üzere geri dönen isimler arasında yer alıyor. Bu karar da yapımı uzun süredir takip eden hayranlara, zamanı geldiğinde bir tutarlılık görebileceklerine dair sinyaller veriyor.

- Reklam -

Türkiye’deki adıyla Büyük Kaçış, haksız yere suçlanan abisini hapishaneden kurtarmak isteyen Michael Scofield karakterinin hikâyesini konu alarak başlasa da hikâye ilerleyen sezonlarda oldukça dallanıp budaklanıyor.

Yeni Prison Break Dizisi Hulu

Hulu şimdilik oyuncular ve beklenen yayın tarihi de dahil olmak üzere yeni Prison Break dizisi  hakkında daha fazla ayrıntı açıklamadı. Orijinal diziye dair daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Yeni Prison Break dizisi için siz nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Sizce orijinalinin yerini tutabilecek mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

10 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Cidden döneminin efsanesiydi ve şu an tavsiye edilebilir dizilerin içerisinde yine ilk sıraları çeker. Kolay unutulabilecek bir yapım değil. Fakat bir çocuğun eline versen onun bile düşmeyeceği mantık hataları ile dolu bir son sezon yapmışlardı. Ortadoğu’nun en cehennem noktasında ateşle aydınlatılan bir ortaçağ hapishanesinde mahkumun cebinde taşıdığı şarjı hiç bitmeyen ve sürekli internet bağlantısına sahip cep telefonu mu diyim, Michael’ın karşı hücrede pas içerisinde bulunan bir hücre kapısını ince bir çubuğun ucuna bağladığı çay kaşığı vasıtası ile uzaktan sökmesinden mi bahsedeyim, dizinin bir bölümünde çocuğun evin bahçesinden bir adam tarafından ağzı kapatılarak kaçırıldıktan sonra bir kaç sahne sonrası çocuğun hiçbir şey olmamış gibi yine evin içinde dolaşmasından mı bahsedeyim?
    Bunlara rağmen övgüyü, saygıyı her zaman hak eden bir dizi. Fakat bırakın artık eskiyi hortlatmayı. Onlar yerinde güzel. İade-i itibar verilmesi gereken yerde biz zaten hortlatıp tekrar bir daha geçiyoruz bu dizilerin üzerinden.

  2. Avatar for alper alper dedi ki:

    Bir ara işleri Behzat Ç.’ nin derin devlet annesine de bağlarlar diye beklemedim değil. :slight_smile:

    .

  3. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Prison Break’in en çok birinci sezonu beğenirim, özgün ve kaliteliydi. Diğer sezonlarda tekrara düştüler ve en sonunda da fantastik boyutlara evrildi dizi.

    Hapishaneden kaçış teması başarılı yapılırsa çok ilgi çekici bir tema ancak bu bir kere yapılabilecek bir numara.

    Tekrara düştüğünde karikatürleşiyor bir ve zevki kalmıyor.

  4. Avatar for W4YNE W4YNE dedi ki:

    Zaten planlanan bir sezon ve mini dizi formatıydı ancak yapım sevilince işi uzattıkça uzattılar maalesef bu da yapıma zarar verdi açıkçası. İlk sezonunun yanına yaklaşan bir yapım daha hatırlamıyorum belki True Detective bu konuda yarışabilir ve bu dizinin de kalan sezonları ilk sezonunu aratıyor. Kısacası her şeyi tadında bıraksalar daha iyi olacak ama yok para geldikçe uzatmak varken neden böyle bir şey yapsınlar değil mi?

  5. Avatar for Hapsu Hapsu dedi ki:

    Hic katılmıyorum. Ilk sezon gerilim dizisi olarak güzeldi ama fazlası değildi. True Detective’le seviye farkı cok fazla.

    1. Sezondaki mini hapishane sezonu dışında katılıyorum. Hep ayni kişilerin basta birlik olup sonrasında düşman olması döngusunde ilerleyen basit bir yapım haline gelmişti

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

5 cevap daha var.

Mars Yüzeyi Altında Radyoaktif Bir Okyanus Tespit Edildi

Mars Yüzeyinin Altında Radyoaktif Bir Magma Okyanusu Tespit Edildi

House of the Dragon 2. Sezon Yayın Tarihi

“Game of Thrones” Dizisi “House of the Dragon”ın 2024’ün Yazında Yayınlanacağı Kesinleşti