in , ,

Live Action “Naruto” Filmi Yönetmenini Marvel’da Buldu

Naruto filmi yolda. Marvel’ın “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings” yapımıyla tanınan Destin Daniel Cretton yönetmen koltuğuna oturan isim oldu.

Naruto Filmi Yönetmen - Destin Daniel Cretton
- Reklam -
- Reklam -

Naruto filmi hakkında detaylar netleşiyor. Marvel Sinematik Evreni’nin bir parçası olarak vizyona giren Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings ile adından söz ettiren Destin Daniel Cretton, yeni live-action uyarlamanın başına geçiyor.

One Piece ve Bleach ile birlikte anime ve manga dünyasının en popüler eserleri arasında yer alan Naruto, live action formatta beyaz perdeye konuk olmaya hazırlanıyor. Geçen yıl eylül ayında resmiyet kazanan projede teknik kadro yavaş yavaş şekillenmeye devam ediyor.

1999 yılında Masashi Kishimoto tarafından yaratılan ve ilk defa Shonen Jump dergisinde yayımlanan Naruto mangası; sonrasında geliştirilen anime uyarlamasıyla beraber kültürün önemli aktörleri arasında anılıyor.

- Reklam -

Naruto Film Yönetmen - Destin Daniel Cretton

Son olarak Netflix’in One Piece uyarlamasıyla yakaladığı başarı ile bir başka klasik manga serisi daha adapte edilmek için gün sayıyor.

Naruto Film Uyarlaması Destin Daniel Cretton’a Emanet

Lionsgate live action formatta çekilecek Naruto filmi için yönetmen koltuğuna Destin Daniel Cretton’ı getirdi. Cretton, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings dışında ayrıca American Born Chinese, The Glass Castle ve Just Mercy ile de tanınıyor.

Cretton aynı zamanda senaryosunu yazacağı projeye Jeyun Munford ile birlikte yapımcı olarak da dahil olacak.

Lionsgate’in bir süredir üzerinde çalıştığı proje ilk defa 2015 yılında gündeme gelmişti. O zamandan beri proje Tasha Huo’nun geçen yılın sonlarında senarist olarak yapıma katılmasına dek sessiz kalmıştı. Ancak Cretton’ın katılımıyla yapımın hız kazanması bekleniyor. Öte yandan Huo’nun senarist ekibinde yer almaya devam edip etmeyeceği şu an için bilinmiyor.

"Naruto"nun Live-Action Filmi Geliyor

Filmin yapım ekibinde ise Jeremy Latcham’ın yanı sıra yaklaşan Borderlands filminin arkasındaki ekip olan Arad Productions’tan Avi Arad, Ari Arad ve Emmy Yu yer alıyor.

- Reklam -

Naruto, Gizli Yaprak Köyü’nde (Konohagakure) yaşayan genç bir ninjanın en güçlü Ninja unvanı olan Hokage’yi almak için atıldığı serüvenleri konu alıyor.

Dünya çapında 60’tan fazla ülkede 250 milyon kopya satan manga serisiyle birlikte Naruto bugün dünyanın en popüler anime ve manga eserleri arasında.

Destin Daniel Cretton’a Naruto’nun Yaratıcısından Güven Oyu

Öte yandan Cretton, manga serisinin yaratıcısı Masashi Kishimoto’dan da aldığı güven oyuyla hayranların takdirini kazanmış durumda.

Manganın yaratıcısı, 45 yaşındaki yönetmen hakkında şunları söyledi:

“Destin’le anlaşıldığını duyduğumda onun Naruto için mükemmel bir yönetmen olacağını düşündüm. Diğer filmlerini izledikten ve uzmanlık alanının insanlar hakkında sağlam dramalar yaratmak olduğunu anladıktan sonra, bu proje için daha iyi bir yönetmen olmadığına ikna oldum. Destin’le tanıştığımda onun benim görüşlerimi benimsemeye istekli, açık fikirli bir yönetmen olduğunu gördüm ve yapım sürecinde birlikte çalışabileceğimizi hissettim.”

Naruto 20. Yıl Özel Bölümleri Ertelendi

Sizin bu yeni film uyarlaması hakkındaki beklentileriniz ne yönde? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Kitsune Kitsune dedi ki:

    Naruto live action filmi nereden çıktıysa…üzüldüm.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Hedge Knight Dizisi Yayın Tarihi

“Game of Thrones” Dizisi “The Hedge Knight” 2025’in Sonlarında Yayınlanacak

2024 SAG Ödülleri Kazananları Belli Oldu

2024 SAG Ödülleri Kazananları Belli Oldu: “Oppenheimer” Zafere Doymuyor