in ,

Live Action “Naruto” Filmi Geliyor: Yeni Detaylar Belli Oldu

Naruto filmi senaristi belli oldu. Popüler manga ve anime serisinin Hollywood uyarlamasını Red Sonja ve Tomb Raider yazarı Tasha Huo kaleme alacak.

Naruto Filmi Detayları Belli Oldu
- Reklam -
- Reklam -

Naruto filmi ile ilgili yeni detaylar açıklandı. Yapımcılığını Lionsgate’in üstlendiği ve yaklaşık üç ay önce resmen duyurulan filmin senaristi resmen belli oldu.

Popüler Japon manga/anime serileri günümüzde büyük ilgi görmekte ve bu serilerin önde gelenlerinden biri Masashi Kishimoto’nun Naruto’su. Ancak Lionsgate’in uzun süredir planladığı bir uyarlamaya rağmen, prodüksiyonla ilgili haberler oldukça nadir geliyordu. Ancak belli ki projenin kısa bir süre önce resmileşmesiyle güncellemelerin daha fazla geleceği ortaya çıktı.

Kishimoto’nun mangası ilk kez 1999’da yayınlandı. Hızla satış grafiklerinin zirvesine çıkan manga ardından bir anime uyarlaması kazandı. Naruto’nun başarısı, karakterin maceralarına daha fazla izleyici çekerken ekranlarda da yansıdı. Şimdi bu küresel fenomeni canlı aksiyonla buluşturmak için bir eşik daha aşıldı.

- Reklam -

Naruto Filmi Senaristi Resmileşti: Hikâyesi Tasha Huo’ya Emanet

Naruto Filmi Detayları Belli Oldu

Variety’nin haberine göre live-action film uyarlaması yolculuğunun ilk adımı Tasha Huo’nun senarist olarak katılmasıyla atıldı. Bu tarz içeriklere pek de yabancı olmayan Huo, daha önce olarak The Witcher kadrosunda da yer almıştı. Yazar son olarak henüz yapım aşaması devam eden Red Sonja uyarlamaları ve video oyunlarına dayalı animasyon Tomb Raider serisinde de senaristlik yapmış bir isim olarak tanınıyor.

Manganın hikâyesi doğar doğmaz Dokuz Kuyruklu Tilki Canavar Kurama ile birleşen başlıca bir macerayı izliyor. Köyünün Hokage’si olma hırsıyla küçük yaşta eğitimine kendini adamış olan Naruto, Gizli Yaprak Köyü Akademisi’ne katılmayı ve Chunin sınavlarını geçmeye çalışır. Dünya çapında büyük bir ün kazanmış anime uyarlaması, en iyi anime serilerinden biri olarak kabul ediliyor.

Tasha Huo yeni göreviyle ilgili şunları söyledi:

“İkonik karakterleri ya da bu tarz popüler serileri uyarlamak yazmayı kolaylaştırıyor. Çünkü yazma tutkusu en başta var oluyor. Zaten bu karakterlerden o kadar ilham alıyorum ki, onların yolculuğunun bir parçasını almak ve bu eğlenceli hikâyeyi bir hayran olarak bana hitap edecek şekilde anlatmaya çalışmak heyecan verici.”

- Reklam -

Naruto Live-Action Film Uyarlaması ile Başarılı Olabilir mi?

"Naruto"nun Live-Action Filmi Geliyor

Manga, Yedinci Hokage’nin tam hikâyesini içeren ve 700 bölümden oluşan oldukça uzun bir seri. Anime uyarlamasında manga, Naruto ve Shippuden olarak ikiye ayrıldı. Bir devam serisi olan Boruto: Naruto Next Generations daha sonra serinin yazarı Kishimoto tarafından kaleme alınan devam serisiydi.

Bugüne dek genel olarak yapılan tüm anime uyarlamaları olumsuz eleştiriler alıyordu. Ancak Netflix’in One Piece dizisi ile bu lanet biraz da olsa kırıldı. Şimdi One Piece ile sürekli anılan üç büyük seriden biri olan Naruto’nun da beyaz perdede benzer başarıyı sergileyip sergilemeyeceğini zaman gösterecek.

Anime uyarlamasından sizlerin beklentileri neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, benzer için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2023 Booker Ödülü Kazananı Paul Lynch

2023 Booker Ödülü’nün Kazananı Distopik Kurgu Türündeki Eseriyle İrlandalı Yazar Paul Lynch Oldu

Blue Bloods 14. Sezon Final

Tom Selleck’li Suç Dizisi “Blue Bloods” 14. Sezon ile Final Yapıyor