in ,

Andrzej Sapkowski’nin “The Witcher” Serisinde 8. Kitap “Fırtına Mevsimi” Okurla Buluşuyor

The Witcher 8. kitap “Fırtına Mevsimi” uzun bir bekleyişin ardından okurla buluşuyor. Andrzej Sapkowski imzalı eser Pegasus Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Fırtına Mevsimi - Bir Witcher Romanı - Andrzej Sapkowski
- Reklam -
- Reklam -

The Witcher 8. kitap Fırtına Mevsimi Pegasus Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alıyor. Andrzej Sapkowski’nin dünyaca ünlü fantazi serisi son romanı ile okurların karşısına çıkıyor.

1948 yılında doğan Polonyalı fantastik kurgu yazarı Andrzej Sapkowski imzasını taşıyan The Witcher serisi, önce CD Projekt RED’in oyun uyarlamaları ardından da Netflix’in dizi ve anime adaptasyonlarıyla kendisini küresel bir markaya dönüştürmeyi başarmıştı.

Sapkowski’nin 1990 yılında yayımlamaya başladığı The Witcher serisi okurlara öykü ve romanlardan oluşan toplam 8 kitaplık bir macera sunuyor. Rivyalı Geralt’ın ana hikâyesi 7. kitap Gölün Hanımı ile 1999’da son bulsa da Polonyalı yazar 2013’te orijinal adı Sezon burz olan ve Türkçeye Fırtına Mevsimi olarak kazandırılan bir yan hikâye de kaleme aldı.

- Reklam -

Türkçe baskısı Şubat 2021’den beri kapak konusunda çözülemeyen problemler nedeniyle bekletilen Fırtına Mevsimi, 40. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ile birlikte okurlarla buluşmaya başladı.

Fırtına Mevsimi kronolojik olarak serinin ilk kitabı Son Dilek’teki öyküler arasına konumlanıyor ve Geralt’ın Ciri’nin koruyucusu olmadan önceki yaşantısından bir macerayı konu alıyor.

Bununla birlikte Andrzej Sapkowski’nin 10 yılın ardından yeni bir Witcher kitabı yazdığı ve kitabın 2024 yılı içerisinde Lehçede yayımlanacağı da gelen haberler arasında.

Fırtına Mevsimi – Bir Witcher Romanı – Andrzej Sapkowski | Arka Kapak Tanıtımı

Fırtına Mevsimi - Bir Witcher Romanı - Andrzej Sapkowski

BİR WITCHER ROMANI

Fırtına mevsimi kapıda…

- Reklam -

Ciri’nin koruyucusu olmadan önce Rivyalı Geralt efsanevi bir kılıç ustasıdır. Görevi sıradan insanları büyüyle yaratılmış canavarlardan korumak ve doğaüstü varlıkları öldürmek olan bir witcher ve mutanttır o. Bunun için büyülü işaretler, iksirler ve her witcher’ın gururla taşıdığı çelik ve gümüş kılıçlarını kullanır. Ancak kılıçlarını kaybetmesi onu karanlık bir bilinmezlikle karşı karşıya bırakacaktır.

Andrzej Sapkowski, Geralt’ın yeniden dövüştüğü, yollara düştüğü ve kalbini açtığı bu bağımsız macerayla büyüleyici The Witcher dünyasına geri dönüyor. Dandelion her zamanki gibi şarkılar söyleyerek beladan belaya koşuyor, büyücüler entrikalar çevirmeye devam ediyor ve dünyanın üstünde kara bulutlar toplanmaya başlıyor.

“Bu kitabı gerçekten, gerçekten çok beğendim… Sapkowski’nin dünyasındaki hiçbir karakter siyah-beyaz değil. Geralt ve canavarlar dâhil herkes grinin bir tonu.” – The Deckled Edge

Toplamda 464 sayfadan oluşan eserin çevrisini Anıl Alacaoğlu, editörlüğünü Kemal Küçükgedik üstleniyor. Fırtına Mevsimi 8 Kasım 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini alıyor.

Pegasus Yayınları, Fırtına Mevsimi ile birlikte The Witcher: Yetişkinler için Boyama Kitabı ve Gwent: Witcher Kart Oyunu Sanatı eserlerini de eş zamanlı olarak okurlarla buluşturdu.

İlginizi çekebilir: Witcher: Dönüşü Olmayan Yol

The Witcher serisi kitapları hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Railway Men - Fragman - Netflix

1984’te Hindistan’da Yaşanan Bhopal Felaketini Konu Alan “The Railway Men” Dizisinden Fragman

Bağımsız Korku Filmleri 2000 En İyi Yapımlar

2000’li Yılların En İyi 10 Bağımsız Korku Filmi