in ,

Booker Adayı Rachel Kushner’ın “Salon Mars” Romanı Türkçe Raflarında

Rachel Kushner imzalı “Salon Mars” Türkçeye kazandırıldı. Eser, Siren Yayınları etiketi ve Begüm Kovulmaz çevirisiyle yayımlanıyor.

Salon Mars: Rachel Kushner'ın Booker Adayı Kitabı Türkçede
- Reklam -
- Reklam -

Rachel Kushner’ın okuru tekinsiz bir gece kulübünün perde arkasına davet ettiği romanı Salon Mars raflardaki yerini alıyor. Kitabın basımını Siren Yayınları üstleniyor.

Türkçede daha önce Can Yayınları tarafından yayımlanan Küba’dan Teleks ve Alev Püskürtenler ile okurların karşısına çıkan Rachel Kushner, ülkemizdeki serüvenine Salon Mars ile devam ediyor.

Orijinal adı The Mars Room olan eser, kendi dilinde ilk defa 2018 yılında yayımlanmış; Booker ve Prix Médicis étranger dahil birçok ödüle aday gösterilmişti.

- Reklam -

1968 yılında ABD’nin Oregon eyaletinde doğan Rachel Kushner, öykü ve makaleleriyle New Yorker, Paris Review ve Harper’s gibi mecralarda kendisine yer buldu. İlk romanı Küba’dan Teleks 2008’de, ikinci romanı Alev Püskürtenler 2013’te yayımlandı. Öykü türündeki The Strange Case of Rachel K ise 2015’te yayımlandı.

Kushner, üçüncü romanı olan Salon Mars Booker Ödülü’nde kısa listede yer aldı. Eser, sistemi ve sistem dışında kalmanın ne demek olduğunu sorgulamasıyla ön plana çıktı.

Salon Mars – Rachel Kushner | Arka Kapak Tanıtımı

Salon Mars - Rachel Kushner

“Cesur, incelikle işlenmiş, lafını esirgemeyen bir roman.” – Margaret Atwood

Eğlenmek için risk almaktan çekinmeyenleri ve risk almadan eğlenemeyenleri buluşturan, tekinsiz bir gece kulübü: Salon Mars. Kaybolmuşlar için hepten kayıp bir nokta, neon ışıklarının aydınlatamadığı karanlıklarla örülü gecenin içinde bir kara delik.

- Reklam -

Çağdaş Amerikan yazınının en yetenekli isimlerinden Rachel Kushner, hayranlık uyandıracak denli mesafeli fakat keskin bir dille yonttuğu bu romanda Romy Hall’un öyküsünü anlatıyor. San Francisco’nun insanı zincirlerinden kurtulmaya davet eden rüzgarları eşliğinde büyüyen ve yolu Salon Mars’ın sahnesinden eyalet hapishanesine uzanan bir kadının öyküsü bu, 29 yaşındayken geniş ufukları dört duvar ile takas etmek zorunda kalmış bir kadının öyküsü… Kushner, bu kitabında sistemi ve sistem dışında kalmanın ne demek olduğunu sorguluyor, özgürlüğün ve yalnızlığın, toplum üyesi olmanın ve toplumun en dış saflarına atılmanın bedellerini boyutlarını ustalıkla irdeliyor.

Rachel Kushner’ın Man Booker ve Ulusal Kitap Eleştirmenleri Birliği ödüllerine aday olan ve büyük beğeni toplayan romanı Salon Mars, Amerikan rüyasının karanlık yüzüne dair acımasız, amansız bir roman.

Toplamda 328 sayfadan oluşan romanın tercümesini daha önce Salman Rushdie, Oliver Sacks ve Iain Reid gibi isimleri Türkçeye kazandıran Begüm Kovulmaz üstleniyor. Kitap Şubat 2024 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Rachel Kushner’ın Salon Mars eseri hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mark Hamill, Joker Karakterini Son Kez Seslendiriyor

Mark Hamill, Joker Karakterini Son Defa Seslendirmeye Hazırlanıyor

The Last of Us 2. Sezona Yeni Oyuncular Katıldı

“The Last of Us” Dizisinin 2. Sezonuna Yeni Oyuncular Katıldı