in ,

Andy Weir İmzalı “Kurtuluş Projesi” Filme Uyarlanıyor: Başrolde Ryan Gosling Var

Project Hail Mary (Kurtuluş Projesi) filminin çıkış tarihi belli oldu. Andy Weir’in bilimkurgu romanından uyarlanacak filmin başrolünde Ryan Gosling yer alıyor.

Project Hail Mary Filminin Vizyon Tarihi Açıklandı
- Reklam -
- Reklam -

Project Hail Mary veya Türkçede bilinen adıyla Kurtuluş Projesi, ünlü oyuncu Ryan Gosling’in başrolünde yer alacağı bir uzay serüvenini perdeye taşıyor. The Martian (Marslı) romanının yazarı Andy Weir’in aynı isimli kitabından uyarlanan film, insanlığın kaderi için kritik bir görevi üstlenen bir astronotun hikâyesini anlatıyor.

Amazon MGM Studios tarafından hayata geçirilecek proje, 20 Mart 2026 tarihinde dünya genelinde vizyona girecek. Filmin yönetmen koltuğunda ise Phil Lord ve Christopher Miller ikilisi oturacak. Andy Weir’in yanı sıra Ryan Gosling, Amy Pascal, Phil Lord, Christopher Miller, Aditya Sood ve Rachel O’Connor’un da aralarında bulunduğu isimlerin yapımcılığını üstleneceği Project Hail Mary’nin senaryosu ise Drew Goddard imzası taşıyor. Goddard, Andy Weir’in bir diğer romanı olan Marslı’nın da senaryosunu kaleme alan isim olarak biliniyor. Filmin hazırlıkları 2020 yılının başlarından bu yana devam ediyor.

Hikâyenin merkezinde, kimliğini ve görevini hatırlamayan bir astronot olan Ryland Grace yer alıyor. Bir öğretmenken astronota dönüşen Grace, bir uzay istasyonunda komadan uyanarak kendisini hayatı için en büyük mücadelesinin içinde buluyor. Anıları parça parça geri döndükçe, Dünya’yı başka bir Buzul Çağı’ndan kurtarmak için Tau Ceti güneş sistemine, Dünya’dan 12 ışık yılı uzağa gönderildiğini fark ediyor.

- Reklam -

Andy Weir İmzalı "Kurtuluş Projesi" Filme Uyarlanıyor: Başrolde Ryan Gosling Var

Project Hail Mary Filmi 20 Mart 2026’da Vizyona Girecek

Weir’in diğer romanı Marslı’da olduğu gibi Project Hail Mary de insanoğlunun hayatta kalma dürtüsünü ve bilimsel zekâsını öne çıkarıyor. Ancak bu sefer görevin başarısı sadece bir kişinin değil, tüm insanlığın kaderi için belirleyici olacak. Uzayın müthiş derinliklerinde geçecek olan film, başrolündeki Gosling’in oyunculuk yeteneğini de ön plana çıkaracak.

Astronot Grace’i canlandıracak olan Gosling, daha önce First Man (Ay’da İlk İnsan) filminde Neil Armstrong’u ve Blade Runner 2049’da da K adlı karakteri canlandırmıştı. Bu deneyimleri, uzayın ıssız ve yabancı ortamında hafıza kaybı yaşayan bir astronotu canlandırmasına büyük katkı sağlayacak.

Çekimleri IMAX formatında gerçekleştirilecek proje, bilimkurgu sinemasına yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor. 2026’nın henüz başlarında izleyiciyle buluşacak olan filmin prodüksiyon aşamasına ne zaman başlanacağı ve kitaptan ne kadarının beyaz perdeye aktarılacağı ise henüz netlik kazanmadı.

- Reklam -

Kurtuluş Projesi - Andy Weir

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Erişim – Andy Weir | Çeviri Öykü

Kurtuluş Projesi’ni okumuş muydunuz? Film uyarlamasından beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bambaşka Bir Ülke Amerika’ya Yolculuk - Gülten Dayıoğlu

Gülten Dayıoğlu’nun Gezi Yazıları “Bambaşka Bir Ülke Amerika’ya Yolculuk” ile Raflarda

Golden Axe Animasyon Dizisi Oluyor

Sega’nın Efsanevi Oyunu “Golden Axe” Animasyon Dizisi Oluyor