in ,

Amazon Studios ve MGM Tek Çatıda Birleşiyor: Yüzlerce Çalışan İşten Çıkarılacak

Amazon Studios ve MGM Studios tek çatı altında birleştiriliyor. Dev hamle, beraberinde yüzlerce çalışanın işten çıkarılmasını da getiriyor.

Amazon Studios ve MGM Studios Birleşmesi
- Reklam -
- Reklam -

Amazon Studios ve MGM Studios (Metro-Goldwyn-Mayer) birleşmesi, yüzlerce personelin toplu şekilde işten çıkarılmasına ev sahipliği yapıyor.

Amazon 2021 yılında MGM Studios’u 8,45 milyar dolar karşılığında bünyesine katmış ve James Bond dahil birçok köklü markanın yeni sahibi olmuştu. Böylelikle Hollywood’un en köklü stüdyolarından Metro-Goldwyn-Mayer, Amazon Studios’un bir parçası hâline gelmişti.

Şimdi iki stüdyo tek çatı altında birleştiriliyor ve her iki taraftan da toplu şekilde işten çıkarma hamleleri geliyor. Amazon Studios Başkanı Jen Salke, çarşamba günü çalışanlarına gönderdiği notta konu hakkında bir bilgilendirmeye yer verdi.

- Reklam -

“İçeriklere dair önemli yatırımlar yapmaya ve güçlü bir içerik yelpazesi sunmaya devam edecek olsak da operasyonel açıdan daha verimli olmaya ve iş genelinde başarıyı artırma konusunda koordineli olmaya odaklanmaya devam etmemiz önemlidir.”

Amazon Studios ve MGM Studios Birleşme

Bu işten çıkarmaların bir kısmı Amazon Studios ve MGM’in sinema salonlarındaki dağıtımını birleştirme planıyla ilgili. Salke açıklamasında, “Tek bir ekibe sahip olmak, içeriğimize bakmamıza ve her bir başlık için en iyi yayın stratejisine karar vermemize olanak tanıyacak,” ifadelerine de yer verdi.

Bu konsolidasyon çabaları, stüdyo pazarlama, iş operasyonları ve Amazon MGM Studios Dağıtım ekipleri de dahil olmak üzere Amazon MGM Studios ekiplerinde kritik rollerin kaybedilmesine yol açtı. Şirketin dağıtım sektöründeki adı Amazon MGM Studios Theatrical Distribution olarak anılacak ve başına Kevin Wilson geçecek.

Amazon Studios ve MGM Studios Birleşmesi Tamamlanıyor

Salke ayrıca Amerika kıtasındaki tüm etkilenen çalışanlara işten çıkarılmalarının bildirildiğini de doğruladı. Dünyanın diğer bölgelerindeki işten çıkarılan çalışanlara ise yerel süreçlerin gereklerine bağlı olarak hafta sonuna kadar bilgi verilecek.

- Reklam -

“Değişim her zaman zordur. Değerli çalışanlarımızı kaybetme kararlarını hafife almayız. Bu sabah paylaştığımız gibi, Amazon MGM Studios’un uzun vadeli geleceği konusunda çok iyimseriz ve Prime’ı dünya çapındaki müşteriler için en sevilen eğlence merkezi hâline getirmeye yönelik önemli yatırımlar yapmaya devam ediyoruz.”

Amazon MGM Studios

Salke ve Prime Video ve Studios kurumsal strateji başkan yardımcısı Chris Brearton, ayrı bir notta MGM Scripted Television ekibi ile MGM+ Productions ekibinin birleşik bir yaratıcı grup oluşturmak üzere tek çatı altında toplanacağını da açıkladılar. MGM Scripted TV’nin eski kıdemli başkan yardımcısı Lindsay Sloane, birleşik gruba liderlik edecek. Üçüncü taraf ortaklar için diziler ve MGM+ için yeni şovlar üretmeye devam etmeye odaklanacak.

Michael Wright MGM+’ın başkanı olmaya devam edecek ve platform için tüm programlama ve yeşil ışık kararlarından sorumlu olacak. Wright ve Sloane, Brearton’a rapor verecek ve Barry Poznick tarafından yönetilmeye devam edecek olan MGM Alternative Television’ı da içeren yeni oluşturulan bir grubun parçası olacaklar. Bu ekipler ayrıca Amazon MGM Studios imzalı yapımların Prime Video’da yayınlanması konusunda dijital platformla işbirliği içerisinde çalışacak.

Amazon Studios ve MGM birleşmesinin sektörde ne gibi etkiler yaratacağını düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Wrap

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Son 24 Yılın En İyi 24 Yerli Kısa Filmi

Son 24 Yılın En Beğenilen 24 Yerli Kısa Filmi

The Walking Dead: The Ones Who Live Fragmanı

“The Walking Dead” Geri Dönüyor: Yeni Dizi “The Ones Who Live”dan Fragman Yayınlandı