in , ,

Daha Geride Kalanlar – Terry Bisson | Haftanın Kitabı #275

Haftanın Kitabı köşesinde bu hafta Amerikalı bilimkurgu yazarı Terry Bisson’ın hiciv ve parodi dolu öykülerini buluşturan “Daha Geride Kalanlar” var.

Daha Geride Kalanlar - Terry Bisson | Haftanın Kitabı #275
- Reklam -
- Reklam -

Daha Geride Kalanlar | Künye

Yazar: Terry Bisson
Çeviri: Sevda Deniz Karali
Orijinal Adı: The Left Left Behind
Yayınevi: Ayrıntı Yayınları
Sayfa Sayısı: 112
Çıkış Tarhi: Haziran 2022


Daha Geride Kalanlar – Terry Bisson | Arka Kapak Tanıtımı

Daha Geride Kalanlar - Terry Bisson

- Reklam -

Dünya üzerinden kaybolan milyonlarca insan, çölde bir peygamber, Uzi’li melekler, Deccal’in yönetiminde yedi yıl ve dünyanın sonunda kurulan bir rock grubu… Terry Bisson’ın taşlamalarla dolu eseri Daha Geride Kalanlar, dünyadaki varlığınıza bambaşka bir açıdan bakmanızı sağlayacak.

“Toprak reformu” dedi General Kreig gururla arkasındaki zırhlı buldozeri işaret ederek. Buldozer iki katlı bir evi yıkıyor, Arap baş örtülü kadınlar feryat ediyor, müdahale edemeden bakıyorlardı. “Çöle çiçek açtırıyoruz.”

Özel Görelilik oyunu ise eski dostlarıyla bir öğleden sonra daha geçirebilmek için ölümden dönmeyi başaran Einstein’ın, misafirleriyle birlikte gelecekteki bir siyasi protesto hazırlığına denk gelmesini ve kendileri gibi eylemci gençlerle geçmişi anmasını işliyor.

Terry Bisson Kimdir? | Hayatı ve Özgeçmişi

Daha Geride Kalanlar - Terry Bisson

Terry Bisson, 1942 doğumlu Amerikalı bir yazardır. Bilimkurgu, kısa hikâye ve roman türlerinde eserler vermiştir. En iyi bilinen çalışmaları arasında “Bears Discover Fire” (Ayılar da Ateşi Bulur), “They’re Made Out of Meat” (Etten Yapılmışlar) ve “Talking Man” (Konuşan Adam) yer almaktadır.

- Reklam -

Bisson, genellikle absürt ve mizahi yaklaşımıyla dikkat çeken öyküler yazmıştır. Eserlerinde toplumsal konuları, teknolojik ilerlemeyi ve insan doğasını sorgulayan temaları ele almıştır. Bilimkurgunun yanı sıra politik felsefe ve sosyal eleştiri unsurlarını da işlemiştir.

“Bears Discover Fire,” 1991 yılında Hugo ve Nebula ödüllerine aday gösterildi. Hikâye, yabani ayıların ateşi keşfetmesini anlatır ve insanların teknolojiyi nasıl kullanabilecekleri üzerine düşündürür.

“They’re Made Out of Meat,” Bisson’ın en ünlü kısa hikâyelerinden biridir. Hikâye, iki yabancı varlık arasında geçen bir diyalog olarak sunulur ve etten yapılmış olan insanların gerçekliği anlamakta zorlandıkları mizahi bir şekilde ele alır.

Bisson’ın diğer eserleri arasında “Voyage to the Red Planet” (Kızıl Gezegene Seyahat), “Fire on the Mountain” (Dağda Ateş) ve “Any Day Now” (Her An) gibi romanlar da bulunmaktadır. Eserleri, bilim kurgu edebiyatının sınırlarını zorlayan, zekice yazılmış ve düşündürücü öyküler içerir.


Terry Bisson imzalı Daha Geride Kalanlar kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz. Benzer içerikler için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

* * *

* Haftanın Kitabı olarak belirlediğimiz tüm eserler için tıklayın.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Epepe - Ferenc Karinthy

Macar Yazar Ferenc Karinthy’nin Bir Dilbilimcinin Macerasını Anlatan Absürt Distopyası “Epepe” Yeniden Türkçede

Venom 3 Final Filmi Olacak

Sony “Venom”dan Vazgeçmedi: 3. Filmin Çekimleri Yakında Başlıyor