in , ,

1984’te Hindistan’da Yaşanan Bhopal Felaketini Konu Alan “The Railway Men” Dizisinden Fragman

The Railway Men dizisinden ilk fragman paylaşıldı. Netflix yapımı mini dizi dünyanın en karanlık endüstriyel felaketlerinden birisine odaklanıyor.

The Railway Men - Fragman - Netflix
- Reklam -
- Reklam -

The Railway Men dizisi için ilk fragman yayınlandı. Netflix’te izleyicilerle buluşacak yapım 1984’te Hindistan’da yaşanan Bhopal felaketini konu alıyor.

Netflix Hindistan’dan yeni bir mini dizi geliyor. Shiv Rawail’in ilk defa yönetmen koltuğuna geçtiği projenin senaryosunu Aayush Gupta (C.I.D.) kaleme alıyor.

Toplamda 4 bölümden oluşacak mini dizi, “Dünyanın En Kötü Endüstriyel Felaketi” olarak adlandırılan Bhopal felaketini anlatıyor. Netflix ve Yash Raj Films (YRF) ortaklığında geliştirilen yapımın oyuncu kadrosunda Qala’dan Babil Khan, 3 Idiots’tan R. Madhavan, Farzi’den Kay Kay Menon ve Mirzapur’dan Divyenndu gibi tanınmış isimler yer alıyor.

- Reklam -

Yapımdan yayınlanan tanıtım izleyiciyi binlerce kişinin ölümü ve yüz binlerce kişinin zehirlenmesiyle sonuçlanan Bhopal felaketine konuk ediyor.

The Railway Men Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

The Railway Men dizisi 2 Aralık 1984 gecesi Hindistan’ın Bhopal kentindeki Union Carbide India Limited’e ait pestisit fabrikasında meydana gelen Bhopal gazı trajedisinin gerçek hikâyesini anlatıyor. Dünyanın en yıkıcı endüstriyel kazası olarak kabul edilen olayda yarım milyondan fazla insan zehirli metil izosiyanat gazına maruz kaldı. Felaket sonucunda 558.000’den fazla kişi yaralandı ve bu kişilerin 3.900’ü ciddi şekilde sakat kaldı. Tahminlere göre bu trajedi ve sonrasındaki etkiler 5.000’den fazla insanın ölümüne yol açtı.

The Railway Men 2023 - Fragman - Netflix

Dizi, görevlerinin ötesine geçerek çaresiz bir şehirde mahsur kalan yüzlerce masum vatandaşın hayatını kurtarmaya çalışan ve süreç içerisinde felaketin isimsiz kahramanlarına dönüşen Hindistan demiryolu çalışanlarının çabalarını gözler önüne sermeyi hedefliyor. Yapım, “Bhopal’i sonsuza dek değiştiren trajik bir gecede binlerce hayatı kurtaran isimsiz kahramanların hikâyesi,” sözleriyle tanıtılıyor.

- Reklam -

Etkileri Çernobil faciası ile kıyaslanan kazanın ardından açılan dava ancak 2010 yılında sonuçlandırılabilmiş; felaketten sorumlu tutulan Union Carbide firmasından üst düzey yöneticiler yalnızca 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

The Railway Men - Netflix

The Railway Men dizisi 18 Kasım 2023 tarihinde Netflix kütüphanesi üzerinden yayına girecek.

The Railway Men dizisi hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından daha fazla gelişme için bizleri Google News üzerinden takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2023 World Fantasy Awards Kazananları

Fantazyanın Köklü Ödüllerinden World Fantasy Awards’ta 2023 Yılı Kazananları Belli Oldu

Fırtına Mevsimi - Bir Witcher Romanı - Andrzej Sapkowski

Andrzej Sapkowski’nin “The Witcher” Serisinde 8. Kitap “Fırtına Mevsimi” Okurla Buluşuyor