in ,

Andrzej Sapkowski’den 10 Yılın Ardından Yeni “Witcher” Kitabı Geliyor

Andrzej Sapkowski, yeni bir Witcher kitabı ile 10 yılın ardından bir kez daha okurlarla buluşuyor. Eserin 2024’te Lehçe olarak yayımlanması bekleniyor.

Andrzej Sapkowski - Yeni Witcher Kitabı
- Reklam -
- Reklam -

Andrzej Sapkowski, Witcher evreninde geçen yeni bir kitap ile raflardaki yerini almaya hazırlanıyor. Dünyaca ünlü oyun markasına ilham olan serinin yazarı maceraya yeni bir halka ekleyecek.

Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski, Witcher serisinin ilk kitabı Son Dilek’i 1993’te yayımlamıştı. Bugüne dek seride toplam 8 kitap yayımlandı. 2007’de CD Projekt RED şirketi seriyi oyuna uyarlamaya başladığında Witcher kitapları da dünya çapında üne kavuştu. Özellikle The Witcher 3: Wild Hunt aksiyon rol yapma oyunları arasında bir klasiğe dönüştü.

Serinin bu popülerliği ekran uyarlamasının da önünü açtı. 2019’da Netflix tarafından diziye uyarlanan The Witcher’da başrol Rivyalı Geralt Henry Cavill tarafından canlandırıldı. Dizi 4. sezon ile başrolü Cavill’dan Liam Hemsworth’e devretmeye hazırlanırken aynı zamanda bu evrende geçen yeni spin-off’lar için de hazırlıklar sürüyor.

- Reklam -

Andrzej Sapkowski - Yeni Witcher Kitap

Uyarlama kısmındaki hareketlilik, yeni Witcher oyunları derken serinin yaratıcısı Andrzej Sapkowski de bu süreçte sessiz kalmadığını hayranlarına müjdeledi.

 Andrzej Sapkowski Yeni Witcher Kitabı Hakkında Detay Vermedi

Ukraynalı Fantastic Talks YouTube kanalına konuk olan Andrzej Sapkowski, 2013’te yayımlanan Sezon bruz (Fırtına Mevsimi) sonrası ilk defa bir Witcher kitabı yazdığını doğruladı.

Witcher hayran sitesi Redanian Intelligence, söyleşinin öne çıkan başlıklarını İngilizceye kazandırırken Sapkowski’nin bir süredir yeni bir macera üzerinde çalıştığı da ortaya çıkmış oldu.

“Evet, yeni bir Witcher kitabı üzerinde çalışıyorum ve bu konuda oldukça özenliyim.”

Öte yandan Sapkowski, çalıştığı hikâyeye dair herhangi bir ipucu vermedi. Ancak yazarın daha önce devam hikâyeleri bekleyenlere verdiği bazı olumsuz cevaplar bulunuyor.

- Reklam -

Andrzej Sapkowski o o tarihten bu yana ana serinin olayları içinde ve çevresinde geçen öyküler yazdı ve romanların sona ermesinden sonra geçen zaman diliminde başka olayları keşfetme niyetinde olmadığını tekrar tekrar gösterdi.

Yeni Witcher Kitabı - Andrzej Sapkowski

Dolayısıyla Witcher’ın ana hikâyesinin 24 yıl önce yayımlanan Gölün Hanımı ile sona erdiğini hatırlamakta fayda var. Bu nedenle yeni kitabın bir öncül anlatı (prequel) ya da yan hikâye (spin-off) üzerine kurulacağı tahmin ediliyor.

Kitap hakkında bilinen bir diğer detay ise Sapkowski’den geliyor. Polonyalı yazar, zamanlama konusunda iyimser bir tahmin yaparak, “Bir yılı bulabilir ama daha uzun sürmez,” ifadelerini kullanıyor.

Buradan hareketle yeni Witcher kitabının 2024 yılı içerisinde Lehçede okurlarla buluşması bekleniyor. Ancak eserin İngilizce/Türkçe çevirisinin ne zaman yapılacağı şu an için bilinmiyor.

Şimdiye Kadar Yayımlanan Witcher Kitapları

1. Son Dilek (1993)
2. Kader Kılıcı (1992)
3. Elflerin Kanı 2017 (1994)
4. Nefret Çağı (1995)
5. Ateşle İmtihan (1996)
6. Kırlangıç Kulesi (1997)
7. Gölün Hanımı (1999)
8. Sezon bruz (Fırtına Mevsimi) (2013) – Türkçede çıkmadı

Andrzej Sapkowski imzalı yeni bir Witcher kitabı hakkında sizin görüşleriniz ne yönde? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Gizmodo, Polygon

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Şu teknolojiyi geliştirin artık. Beş dakikalığına koltuğumuza oturalım ve sonunda ‘‘I read Witcher’’ diyerek koltuktan kalkalım. :sunglasses:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kurmaca Ziyafet - Charles Roux

Unutulmaz Kitapların Unutulmaz Sofraları: Charles Roux’dan “Kurmaca Ziyafet” Fotoğrafları

KARMA Pop Müzik Grubu

Türkiye’nin Yeni Müzik Üçlüsü: KARMA