in ,

Türkiye’nin Yeni Müzik Üçlüsü: KARMA

Türkiye’nin kadın vokallerden oluşan şimdilik en yeni pop müzik grubu KARMA, sosyal medyada heyecanla karşılandı.

KARMA Pop Müzik Grubu
- Reklam -
- Reklam -

KARMA grubunun Pous Medya etiketiyle yayınlanan, Aynen Aynen adlı ilk teklilerinin ve müzik kliplerinin ardından gözler üç vokale ve yeni başlayan müzik kariyerlerine yöneldi. Şimdilik haklarında çok fazla bilgi edinilemeyen müzik grubu, sosyal medyada heyecanla karşılanıyor.

Türkiye’de, aktif olarak müzik ürettikleri sırada oldukça popüler olan, şarkıları, dansları, konserleri ve müzik grubunun kuruluşunu anlatan Hepsi 1 dizisi ve grubun dağılma hikâyesiyle hâlâ popülerliğini koruyan Hepsi grubundan sonra müzik piyasasında kadın vokallerden oluşan bir müzik grubu çıkmamıştı.

Aynen Aynen teklileriyle müzikseverlerle buluşan KARMA hakkında vokallerin bir sene öncesine kadar birbirini tanımadığı, KARMA projesi için bir araya geldiği ve bir yıl boyunca müzik, şan ve dans eğitimleri aldıkları biliniyor. Aslı, Mina ve Ayda’nın oluşturduğu gruptan Aslı’nın aslında bilgisayar mühendisi olması, Mina’nın henüz mimarlık öğrencisi olması ve Ayda’nın ise profesyonel voleybolcu olması, grup hakkında dikkat uyandıran diğer bilgiler arasında yer alıyor.

- Reklam -

KARMA - Müzik

KARMA Grubu K-Pop Etkisi Taşıyor

KARMA pop müzik grubu proje fikrinin, Türk müzik sektörünün uzun yıllardır kadın vokallerden oluşan müzik grubu açığı yaşamasından doğduğunu belirten grup, son dönemde dünya müzik piyasalarında büyük etki yaratan, yalnızda müzik kültüründe değil bir yaşam şekli hâline gelerek akıma dönüşen K-POP (Korean Pop) kültürünün etkisinde olduklarını belirtti.

K-POP, Kore kökenli olarak başlayıp dünya müzik piyasalarının en üstlerinde kendine yer bulan, geleneksel Kore müziğinin yanı sıra Rock, Caz, Gospel, Hip-Hop, R&B, Reggae gibi müzik türlerinden ilham alarak özgünleşen popüler kültür ürünü olarak hayatlarda geniş yer buldu. 2012 yılında çıkış yapan EXO, 2013 yılında çıkış yapan ve hâlâ listelerde en üst sıralarda yer alan K-POP grubu BTS, 2016 yılında çıkış yapan ve tıpkı KARMA gibi kadın vokallerden oluşan BLACKPINK, en popüler K-POP gruplarından sadece bazıları. Modern K-POP dünyasının en eski ismi ise 1992 yılında kurulan, Seo Taiji and Boys adlı K-POP grubu.

KARMA - Aynen Aynen

“Aynen Aynen” Parçasının Söz ve Müziği Tepki’ye Ait

KARMA hakkında dikkat çekici başlıklardan diğeri ise K-POP esintili yeni Türk pop müzik grubunun Aynen Aynen isimli ilk teklisinin söz ve müziğinin, Rap dünyasının bilinen ismi Tepki’ye ait olması.

- Reklam -

Aynen Aynen’in düzenlemesi ise OH, HAYIR!, Arem Özgüç ve Arman Aydın’a ait. Tolan Films’ten Ramazan Arslankaya tarafından çekilen video klibin renkli dekorları için ise 30 kişilik sanat ve marangoz ekibi görev almış. 4 Ağustos 2023 tarihinde yayınlanan Aynen Aynen hakkındaki ilk yorumlar olumlu görünüyor. Parça, üç gün içerisinde 350.000’den fazla dinleyiciye ulaştı.

KARMA’yı Nerelerde Bulabilirsiniz?

Henüz yeni tanınmaya başlayan müzik grubunun resmî Instagram hesabı üzerinden gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. Grubun yeni teklilerini ve olası albümlerini ise resmî Spotify hesabından takip edebilirsiniz.

YouTube video

Yeni pop müzik grubu KARMA hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, kültür dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Yeni Birlik

Elif Şeyda Doğan

Eylül 1994’te Ankara’da doğdum. İzmir’de büyüdüm. İstanbul'da yaşıyorum. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Anabilim Dalında doktora yapmaktayım. Öykü yazıyorum. İki kişi olarak CosmicZion Zine (czz) adlı fantastik edebiyat, uzay ve mitoloji fanzinini çıkartmaktayız.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Andrzej Sapkowski - Yeni Witcher Kitabı

Andrzej Sapkowski’den 10 Yılın Ardından Yeni “Witcher” Kitabı Geliyor

Ördekler, Newburyport - Lucy Ellmann

Lucy Ellmann’ın Bilinç Akışı Tekniğiyle Yazdığı Booker Adayı “Ördekler, Newburyport” Romanı Türkçede