in

The Witcher Serisi 7. Kitap “Gölün Hanımı” ile Döngüyü Tamamlıyor

The Witcher kitaplarında ana hikâye noktalanıyor. Andrzej Sapkowski imzalı seri “Gölün Hanımı” kitabıyla tamamlanıyor.

The Witcher 7 - Gölün Hanımı
- Reklam -
- Reklam -

The Witcher kitap serisi 7. adımıyla döngüyü tamamlıyor. Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski imzalı fantastik seri, son kitabı olan Gölün Hanımı ile raflarda.

Öncesinde CD Projekt tarafından video oyunlara uyarlanan The Witcher, geçen yılın sonunda da Netflix dizisi ile de gündemde büyük yer edinmişti. Bu sırada serinin kitapları da Türkçedeki yerini almaya devam etti. Temmuz 2019’da serinin altıncı kitabı olan Kırlangıç Kulesi Türkçeye kazandırılmıştı. Şimdiyse serinin son basamağı olan Gölün Hanımı Türkçe raflarındaki yerini alıyor.

Serinin önceki kitapları gibi yine Pegasus Yayınevi etiketiyle dilimize kazandırılan eser, Rivyalı Geralt’ın ana hikâyesinin son bölümünü oluşturuyor.

- Reklam -

The Witcher #7: Gölün Hanımı – Arka Kapak

The Witcher 7“Bu hikâyenin,” dedi bir süre sonra Ciri, ekose pelerine iyice sarınarak, “gitgide bir başlangıcı yokmuş gibi geliyor. Gerçekten bitip bitmediğinden ben de hâlâ kuşkuluyum. Geçmiş ve gelecek korkunç biçimde iç içe geçti. Bir elf, durumumun şu kendi kuyruğunu ısıran yılana döndüğünü söylemişti. Ouroboros yılanı. Kuyruğunu ısırması, çemberin tamamlandığı anlamına gelir. Zamanın her anında geçmiş, bugün ve gelecek bir aradadır. Her anın içinde sonsuzluk vardır. Anlıyor musun?” 

Ölümden kıl payı kurtulup Kırlangıç Kulesi’ndeki geçide giren Ciri, kendini tamamen farklı bir dünyada bulur… Elflerin dünyasında. Kapana kısılan Ciri bir çıkış yolu bulamaz. Bu dünyada zaman yok gibidir ve kendi dünyasına geri dönebileceği bir geçit veya yol da yoktur.

Ancak kehanetin çocuğu Ciri yenilgiyi kolayca kabul edecek değildir. Kaçıp Geralt’a ve onun yol arkadaşlarına kavuşması gerektiğini, bu uğurda en kötü kâbusuyla yüzleşeceğini de çok iyi bilmektedir. Onu yakalayan, yaralayan ve ona işkence eden Leo Bonhart onun peşindedir. Bütün dünya da hâlâ savaşın girdabında boğulmaya devam etmektedir.

- Reklam -

Regaip Minareci tarafından Türkçeye kazandırılan eser Kemal Küçükgedik editörlüğünde raflara geliyor. 648 sayfalık Gölün Hanımı Şubat 2020 itibarıyla raflarda olacak.

Bu kitapla birlikte The Witcher’ın ana öyküsü tamamlanmış olacak. Seride, şimdiye kadar dilimize kazandırılmayan bir de yan kitap var: Season of Storms. Ayrıca Witcher dünyasını bizlere tanıtacak olan Witcher Evreni kitabının da ciltli olarak çok yakında karşımıza çıkacağını hatırlatalım.

Seriye dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz. The Witcher okuma rehberi için buraya tıklayabilirsiniz.


Witcher: Dönüşü Olmayan Yol

* Andrzej Sapkowski’den Dizi Hakkında Samimi Röportaj

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Chilling Adventures of Sabrina 3. sezon inceleme

Chilling Adventures of Sabrina 3. Sezon İncelemesi: Yeni Tanrılar, Aynı Hayal Kırıklıkları

transformers Bumblebee

Transformers Evreni 2 Yeni Film ile Genişliyor