in ,

Koreli Yazar Lee Seoung-U’nun “Bitkilerin Özel Hayatı” Kitabı Türkçe Raflarında

Lee Seoung-U imzalı “Bitkilerin Özel Hayatı” kitabı okurla buluşuyor. Korece aslından Türkçeye tercüme edilen roman Doğan Kitap etiketiyle yayımlanıyor.

Bitkilerin Özel Hayatı - Lee Seoung-U
- Reklam -
- Reklam -

Güney Koreli yazar Lee Seoung-U’nun Bitkilerin Özel Hayatı eseri Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Roman, Doğan Kitap tarafından yayımlanıyor.

1959 yılında Güney Kore’nin Güney Jeolla Eyaleti’nde doğan Lee Seoung-U, ilahiyat fakültesinden mezun olduktan sonra Chosun Üniversitesi’nde Kore Edebiyatı alanında ders vermeye başladı. Sanatçı, 1981 tarihli Erysichthon’un Portresi eseriyle Kore Genç-Edebiyat Yazarları Ödülü’ne layık görüldü.

Lee Seoung-U Dünyanın Dışına, Uzun Yaşayacağım, Eski Bir Günce, Bilinmeyenler, Dikenli Ağacın Gölgesi, Altın Maske, İçimde Biri, Aşk Efsanesi, Bir Bakış, Yeryüzünün Şarkısı ve Aşkın Ömrü gibi çok sayıda ödüllü esere imza attı.

- Reklam -

Hayatın Tersyüzü adlı çalışmasıyla Birinci Daesan Ödülü’nü kazanan yazar; Uzun Yaşayacağım ile de Doğu-Batı Edebiyatı, Çağdaş Roman ve Hwang Sun-won edebiyat ödüllerini aldı.

Lee Seoung-U, Güney Kore’de Nobel Edebiyat Ödülü’ne en yakın bulunan yazarlar arasında anılıyor.

Orijinal adı ???? ??? olan Bitkilerin Özel Hayatı kendi dilinde ilk defa 2000 yılında yayımlandı. Roman, gizemlerle dolu bir aile dramının hikâyesini konu alıyor.

Bitkilerin Özel Hayatı – Lee Seoung-U | Arka Kapak Tanıtımı

Bitkilerin Özel Hayatı - Lee Seoung-U

“Özgür ve alımlı bir peri olan Defne, Apollon’dan kaçmak için nehir tanrısı babasına yalvarır. ‘Beni dönüştür! Beni rahatsız eden bu güzelliği benden al!’ Bunun üzerine bir ağaca dönüşür.”

- Reklam -

Yıllar sonra evine dönen Keehyun, ağabeyinin iki bacağını da bir mayın patlamasında kaybettiğini görür. Babası sabahtan akşama kadar bahçedeki ağaçlarla ve çiçeklerle ilgilenmekte, kimseyle konuşmamaktadır. Annesinin ise tüm aileden gizlediği sırlar vardır. Bir gün gizemli biri annesini takip edip sırlarını öğrenmesi için Keehyun’a yüklü bir ödeme yapar.

Kore edebiyatının bol ödüllü yazarı Lee Seung-U Bitkilerin Özel Hayatı’nda sırların, aşkın ve tutkunun yansımalarını izliyor. Sevilmeden sevmenin acısını olduğu kadar tadını da anlatıyor. Kavuşmanın, ayrılmanın, aile kurup kök salmanın ve sevdiklerinden koparılmanın hikâyesi.

“Kore edebiyatı, Nobel Edebiyat Ödülü’nü fazlasıyla hak ediyor. Ben kişisel olarak Anatoly A. Kim, Hwang Sok-yong, ve Lee Seung-U’nun bu ödülün muhtemel adayları olduklarını söyleyebilirim.” – Jean-Marie Gustave Le Clézio, 2008 Nobel Edebiyat Ödülü’nün sahibi

Toplamda 240 sayfadan oluşan eserin Korece aslından Türkçeye tercümesini Tayfun Kartav üstleniyor. Kitabın yayıma hazırlığı ise Kemal Küçükgedik imzasını taşıyor. Roman, 16 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Kore edebiyatı ve Bitkilerin Özel Hayatı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni çıkan kitaplar hakkında daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Euclid Uzay Teleskobu Fırlatıldı

Evrenin Sırları Çözüme Biraz Daha Yakın: Karanlık Maddeyi Araştıracak ‘Euclid Teleskobu’ Uzaya Fırlatıldı

Ustura Kemal Çizgi Romanları

Bir Döneme Damga Vuran Ustura Kemal’in Maceraları Geri Dönüyor