in ,

Netflix’in “One Piece” Dizisinde Hedef En Az 6 Sezon: Üst Limit ise 12 Sezonu Buluyor

One Piece dizisi en az 6 sezon sürecek şekilde kurgulandı. Netflix’in manga uyarlaması, uzun soluklu hedeflere sahip.

One Piece Dizisi 6 Sezon Sürebilir
- Reklam -
- Reklam -

One Piece dizisi en az 6 sezonluk bir hikâyeyle izleyicilerin karşısına çıkmayı planlıyor. Netflix’in yeni hiti, uzun soluklu bir maceraya hazırlanıyor.

Yayına girdikten iki hafta sonra 2. sezon onayını alan Netflix’in One Piece dizisi, platformun popüler içerikleri arasındaki yerini aldı. İlk 4 günde 84 ülkede ilk sıraya yerleşen yapım, bu sürede 18,5 milyon görüntülenme elde etti.

Eiichiro Oda tarafından yaratılan manga serisi yayın hayatına 1997 yılında başladı. 1999’da yola çıkan anime uyarlaması ise çoktan 1.000 bölümü geride bırakmış durumda. Anime ve manga dendiğinde akla ilk gelen yapımlardan birisi olan One Piece, Netflix’in de özel bir ilgiyle yaklaştığı projeleri arasında yer alıyor.

- Reklam -

Yapım bütçesi bölüm başına 18 milyon dolar ile Game of Thrones’un final sezonunu geride bırakan dizide gelecek planları da şimdiden şekilleniyor.

One Piece Yapımcıları Dizinin En Az 6 Sezon Sürmesini Hedefliyor

One Piece dizisinin baş yapımcıları Tomorrow Studios’tan Marty Adelstein ve Becky Clements, Deadline’a verdikleri bir demeçte dizinin en az 6 sezon sürmesini hedeflediklerini açıkladı. İkili ayrıca ellerinde 12 sezon sürebilecek bir materyal olduğunu da ifade etti.

One Piece Dizisi 6 Sezon Netflix

Adelstein, “12 sezon için umutlarımız var. Elde çok fazla materyal bulunuyor,” ifadelerini kullandı. Clements ise Netflix tarafından yeşil ışık yakılması hâlinde en az 6 sezona hazır olduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Mangada şu anda 1.080 bölümü geçtik. Matt Owens’la birden fazla sezonu nasıl böleceğimize dair planlarımız var. Bence 6 sezon yapsak bile muhtemelen mangadaki bölünleirn yalnızca yarısını kullanırız. Bu dizinin devamı gerçekten gelebilir.”

Clements ayrıca manganın hangi bölümlerinin uyarlanacağı konusunda nasıl bir yol izledikleri hakkında da bilgi verdi. Yapımcı, tüm bu detaylara Netflix, manga serisinin yayıncısı Shueisha ve One Piece’in yaratıcısı Eiichiro Oda ile birlikte karar verildiklerini ifade etti.

- Reklam -

“2. sezonda ne yapacağımız konusunda kesinlikle daha detaylı toplantılar yaptık. Ardından üçüncü ila altıncı sezon için nereye gideceğimiz konusunda daha az detaylı konuşmalar yaptık. Yani bu gerçekten de gelecek sezonlar için bir başlangıç. Çok fazla konuşma gerektirecek ama yol haritasına sahip olduğumuz için kendimizi şanslı hissediyoruz.”

"One Piece"in Son Fragmanı Yayınlandı

Hayranların Favori Bölümleri Ekrana Taşınacak

Clements son olarak dizide hayranların en çok sevdiği One Piece hikayelerine öncelik verecekleri konusunda güvence verdi.

“Söyleyebileceğim tek şey, manganın kesinlikle göz ardı edemeyeceğiniz kısımlarında hepimiz ortak paydada buluştuk. Bu bizim yol gösterici ilkemiz: Hayranlar için önemli olduğunu bildiğimiz hikâye ve karakterler.”

One Piece 2. sezon çekimlerinin ise Hollywood’da süregelen grevlerin sona ermesiyle başlayacağı tahmin ediliyor.

Sizce Netflix’in One Piece dizisi en az kaç sezon sürmeli? Yapımcıların öngörülerine katılıyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Marinford War, Impel Down, Sabondy Island, Thriller Bark kısımlarını görürüz o zaman, güzel. Bir de Kara Sakal’ı gülerken görsem yeter. Zehahahahh.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Yani çok zor bir seriyi üstlendiler. İlk sezon gerçekten çok iyiydi. Sonraki sezonlar en az ilk sezon kadar kaliteli olmak zorunda yoksa 6. sezonu göremezler.

  3. Avatar for Valheru Valheru dedi ki:

    Dizi 2. sezonda bölüm sayısını arttırıp Saboady adalarına kadar ilerleyebilse çok iyi olur, zira Marineford Arc öncesi ve sonrasıyla zaten bir sezonu kaplar. Bakalım, Marineford Arc’ı heyecanla bekliyorum, umarım altından kalkabilirler.

  4. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    Bazı arklara sezon başı 8 bölüm asla yeterli gelemez. En az 16 bölüm olmalı ki bir şeye benzesin, yoksa kuşa döner. East Blue Saga’da bile kuşa çevirdikleri tonla yer var. Rosa, Wano, Sabaody’den MF’a giden süreci falan hayal edemiyorum. Ya kırpa kırpa bir hal olacak ya da adam gibi uyarlayacaklar, bilemiyorum.

    Ha, şunu da yapabilirler direkt bazı arkları hiç uyarlamazlar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Harry Potter Dizisi Kitaplari Ele Alacak

“Harry Potter” Dizi Uyarlaması Kitapları ‘Derinlemesine’ Ele Alacak

Byron Allen - Disney ABC Satın Alma

Medya Patronu Byron Allen, Disney’e ABC, FX ve National Geographic Kanalları için 10 Milyar Dolar Teklif Etti