in ,

Netflix’in “One Piece” Dizisi, “Wednesday” ve “Stranger Things”in Açılış Haftası Rekorlarını Kırmayı Başardı

One Piece dizisi açılış haftasında adından çokça söz ettirmeyi başardı. Netflix’in yeni anime ve manga uyarlaması, platform içinde yeni rekorlara imza attı.

One Piece Dizisi Izlenme Oranlari
- Reklam -
- Reklam -

One Piece dizisi rekorla başladı. Netflix’in Steven Maeda ve Matt Owens imzalarıyla ekrana taşınan anime ve manga uyarlaması; platformun diğer popüler yapımlarına kıyasla daha iddialı bir açılış gerçekleştirdi.

Bölüm başına 17 milyon dolarlık bütçesiyle Game of Thrones’un final sezonunu ve The Last of Us uyarlamasının ilk sezonunu geride bırakan One Piece; harcanan paranın karşılığını hızlı aldı.

Dünyanın en popüler anime ve manga serilerinden olan One Piece, beraberinde milyonlarca izleyiciyi platforma taşıdı ve mevcut abonelerin önemli bir kısmının ilgisini çekmeyi başardı.

- Reklam -

Live-action formatta çekilen One Piece, yayına girdiği ilk birkaç gün içerisinde dünya çapında 84 farklı ülkede bir numaraya yerleşti. The Addams Family’nin spin-off dizisi Wednesday’in ilk sezonu ile popüler bilimkurgu dizisi Stranger Things’in 4. sezonu, yayınlandıkları haftada yalnızca 83 ülkede ilk sıraya oturabilmişti.

One Piece Dizisi İzlenme

One Piece Dizi Uyarlamasında İzlenme Oranları Açıklandı

One Piece dizisi Netflix’teki ilk 4 gününde toplam 140,10 milyon saat izlendi. Bununla birlikte dizi toplam 18,5 milyon görüntülenme elde etti.

İlk sıraya yerleştiği ülke sayısının fazlalığı da göz önüne alınırsa bu oranların gelecek günlerde giderek artması bekleniyor. Bununla birlikte One Piece’in 2. sezon onayını alma süresi de platformdaki diğer yapımlardan daha hızlı olabilir.

Dizinin takipçileri, dizinin Netflix’teki live-action uyarlama lanetini kırdığını düşünüyor. Platform daha önce Cowboy Bebop ve Death Note gibi bazı önemli anime dizilerini live-action olarak ekrana taşımış ancak olumlu eleştiriler almayı başaramamıştı.

One Piece Dizi Uyarlamasına İlham Veren Filmler Belli Oldu

One Piece’teki farkın ise manga serisinin yazarı ve yaratıcısı Eiichirô Oda’nın projeye ilk elden dahil olması gösteriliyor.

Dizinin yayına girmesinden önce Oda, hayranların uyarlamaya olumsuz yaklaşabileceğini öngörüyordu. Bu yılın başlarında yazdığı bir açık mektupta Oda şöyle konuştu:

- Reklam -

One Piece için live-action uyarlama fikrinin 7 yıl önce düşünülmüş olması oldukça saçma. Böylesine bir dünyayı gerçeğe dönüştürmek nasıl mümkün olabilirdi ki?

“Çok fazla çalılışma gerektirdi… oyuncuların çabaları, binaların ve kostümlerin yeniden düzenlenmesi, durmların yalnızca live-action’da yürütülebilecek şekilde gerçekleştirilmesi, diyaloglar… ve beraber çalışan bunca insanın projeye bağlılığı, zaten başlı başına güzel bir şeydi.”

Birçok Sahne Yeniden Çekildi

Bununla birlikte serinin yaratıcısı Oda, “çok sayıda sahnenin” yeniden çekilmek zorunda kaldığını çünkü ortaya çıkan işin “dünyaya sunulacak kadar iyi olmadığını hissettiklerini” de ekledi.

“Bazıları eksik kalan karaktere, atlanan sahneye ya da mangadan farklılıkları işaret edenler olacaktır. Ama eminim ki tüm bu eleştiriler One Piece’i gerçekten çok sevenlerden gelecektir.”

One Piece Netflix fragman

Netflix adaptasyonunda dizinin başrolü Monkey D. Luffy Iñaki Godoy tarafından canlandırılıyor. Ona Nami rolünde Emily Rudd, Roronoa Zoro rolünde Mackenyu, Garp rolünde Vincent Regan, Koby rolünde Morgan Davies, Helmeppo rolünde Aidan Scott, Bogard rolünde Armand Aucamp ve Usopp rolünde Jacob Romero yer alıyor.

Siz One Piece dizisinin yakaladığı izlenme oranlarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce yapım potansiyelini gerçekleştirebildi mi? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Independent, Murphy’s Multiverse

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Marinford savaşında bu rakam herhalde 250milyonu bulur :smiley:

  2. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    Tebrik ederim Odaçi kardesim. Başarılarının devamını dilerim ok.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Norveç'te 6. Yüzyıldan Kalma Nadir Altın Takılar Bulundu

Norveç’te Yüzyılın ‘Altın’ Keşfi: Yürüyüşe Çıkan Bir Adam 6. Yüzyıldan Kalma Eşine Az Rastlanır Takılar Buldu

Monarch: Legacy of Monsters Dizisi Fragman - Apple TV Plus

“Godzilla” Dizisi “Monarch: Legacy of Monsters” için İlk Fragman Yayınlandı