in ,

Netflix’in “One Piece” Dizisi, Bölüm Başı Maliyette “Game of Thrones”un Final Sezonunu Geride Bıraktı

Netflix, “One Piece” dizi uyarlaması için masraftan kaçınmadı. Dijital yayın platformu, ünlü manga adaptasyonuna ciddi bir bütçe ayırdı.

Netflix - One Piece Dizi Bütçesi - Game of Thrones
- Reklam -
- Reklam -

Netflix’in One Piece dizi uyarlaması için harcadığı para ortaya çıktı. Platformun en çok beklenen live-action uyarlaması, kanala oldukça pahalıya mal oldu.

Anime, çizgi dizi ve oyunların live-action uyarlamaları son dönemlerde giderek sıklaşıyor. Ancak ortaya konan örneklerden birçoğu beklentilerin çok altında kalıyor. Netflix özellikle Death Note ve Cowboy Bebop adaptasyonlarıyla ciddi eleştiriler almıştı.

Kanalın son hamlesi ise anime ve manga tarihinin zirvesinde yer alan markalardan One Piece oldu. 31 Ağustos 2023 tarihinde yayına giren adaptasyon, Matt Owens (Agents of S.H.I.E.L.D.) ve Steven Maeda (Lost, Day Break) tarafından geliştirildi.

- Reklam -

Yapımın yayına girmesiyle birlikte dizi birçok ülkede en çok izlenenler listesine üst sıralardan girmeye başladı bile.

Netflix - One Piece Dizi Uyarlama

Netflix, “One Piece” Dizisine Bölüm Başına Ciddi Bütçeler Ayırdı

Netflix Almanya’nın resmi sitesinden aktarılanlara göre dizinin her bir bölümü toplam 17 milyon dolarlık bir bütçeyle ekrana taşındı. One Piece’in ilk sezonu toplam 8 bölümden oluşuyor ve bu da dizinin ilk sezon maliyetinin 136 milyon doları bulduğunu gösteriyor.

Buna karşın Game of Thrones’un final sezonunda bölüm başına ayrılan bütçe yalnızca 15 milyon dolardı. Bu yılın konuşulan dizilerinden HBO imzalı The Last of Us ise bölüm başı bütçe olarak yaklaşık 10 milyon dolar ayırmıştı.

One Piece Dizi Uyarlamasına İlham Veren Filmler Belli Oldu

- Reklam -

One Piece’in 17 milyon dolarlık bütçesi, diziyi her ne kadar Netflix’in en masraflı işi yapmasa da yeni başlayan bir yapım için uyarlamayı oldukça iddialı bir noktaya konumlandırıyor. Platform, hit dizisi Stranger Things’in 4. sezonu için bölüm başına 30 milyon dolarlık bütçe ayırmıştı.

Manga Tarihinin En Çok Satan Serisi

Yine de 17 milyon dolar, yeni başlayan bir Netflix dizisi için yüklü bir miktar. Platformun yapıma bu güveni duymasının nedeni ise One Piece’in tarihin en çok satan manga serisine sahip olması. Manganın satış rakamları Ağustos 2022 itibarıyla dünya çapındaki 61 ülkede yaklaşık 520 milyonu bulmuştu.

Netflix - One Piece Dizi Bütçesi

Netflix uyarlamasının başrolü Monkey D. Luffy karakteri Iñaki Godoy tarafından canlandırılıyor. Ona Nami rolünde Emily Rudd, Roronoa Zoro rolünde Mackenyu, Garp rolünde Vincent Regan, Koby rolünde Morgan Davies, Helmeppo rolünde Aidan Scott, Bogard rolünde Armand Aucamp ve Usopp rolünde Jacob Romero eşlik ediyor.

Siz Netflix’in One Piece uyarlamasını nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı ve daha fazlası için bizleri Google News’ten takip etmeyi unutmayın.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Sekiz bölümünü de, hafta sonu ailece keyifle izledik. Elbette bir manganın veyahut animenin bire bir filme ya da diziye yansıtılması imkansızdır; bize göre mümkün olabildiğince sadık kalarak aktarmaya ve hissettirmeye çalışmışlar ve başarılı olmuş gibiler, efektleri kaliteliydi, oyunculukları iyiydi, her bir bölümde ayrı bir zevk vardı, ilgiyle izlettirdi :slightly_smiling_face:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ahtapotlar hakkında bilgi özellik

Sayısız Efsaneye Konu Olan Dünyanın En İlginç Canlılarından Ahtapotlar Hakkında 10 Tuhaf Gerçek

Joker 2 Müzikal Olacak

“Joker 2” Filminin Bestecisi, Devam Macerasının Müzikal Ağırlıklı Olacağını Doğruladı