in , ,

“Joker 2” Filminin Bestecisi, Devam Macerasının Müzikal Ağırlıklı Olacağını Doğruladı

Joker 2 filmi hakkındaki müzikal iddiaları doğru çıktı. Yapımın bestecisi Hildur Gudnadóttir, devam macerasının ‘bolca müzik’ içereceğini onayladı.

Joker 2 Müzikal Olacak
- Reklam -
- Reklam -

Joker 2 filmi için geri sayım sürerken yeni DC yapımına dair detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Joaquin Phoenix ve Lady Gaga’nın başrolleri paylaştığı Joker: Folie à Deux yapımının müzikal ağırlıklı olacağı doğrulandı.

Todd Phillips imzalı Joker 2019 yılında vizyona girdi ve 2 dalda Oscar ödülü kazanmayı başardı. DC çizgi roman dünyasında Batman’in klasik düşmanı olan Joker’ın alternatif çıkış hikâyesini anlatan yapım; gişede de 1 milyar dolar barajını aşmayı başararak devam macerasını garantiledi.

Yeni filmde kadroya Harley Quinn rolüyle Lady Gaga’nın da katılması, yapımın müzikal ağırlıklı olabileceğine dair bazı iddiaların da ortaya atılmasına sebep oldu. Film her ne kadar Hollywood’da devam eden grevler nedeniyle ertelenmiş olsa da yapıma dair bazı bilgiler gün yüzüne çıkmayı sürdürüyor.

- Reklam -

Joker 2 Müzikal - Lady Gaga

Haziran 2022’de geliştirilmeye başlandığı doğrulanan Joker 2 filminin tam adı Folie à Deux olarak açıklandı. Bu alt başlık, Fransızcada “iki kişilik çılgınlık” anlamına geliyor. Dolayısıyla Joker ile Harley Quinn’in yapımda nasıl bir çılgınlığı paylaşacağı uzun süredir merak konusu.

“Joker 2” Müzikal Olacak İddiaları Doğrulanıyor

Agatha Christie uyarlaması A Haunting in Venice’in basın toplantısında Comic Book sitesine konuşan Joker: Folie à Deux’nün bestecisi Hildur Gudnadóttir, devam filminin müzikal olup olmayacağı iddialarına yanıt verdi.

Gudnadóttir, “Tek söyleyebileceğim çok fazla müzik olacağı. Tüm söyleyebileceğim bu,” ifadesini kullandı.

Gudnadóttir’in ilk Joker filmi için bestelediği müzik hem eleştirmenler hem de hayranlar tarafından büyük övgüyle karşılanmıştı. Gudnadóttir’in çalışması, 92. Akademi Ödülleri’nde En İyi Orijinal Film Müziği Oscar’ını sanatçıya getirmeye yetmişti.

Geçen ocak ayında Gudnadóttir, Folie à Deux’nün müzikleri üzerinde çalışmaya başladığını doğrulamıştı.

Joker Folie á Deux Set Görüntüleri - Harley Quinn Lady Gaga

Yeni filmin müzikal bir temaya sahip olacağına dair haberler çokça gündemi meşgul etmişti. İlk yapımdaki Arhur Fleck’in Gary Glitter’ın Rock and Roll parçası eşliğinde dans ettiği sahne, karakterin müziği duyup harekete geçmesiyle farklı bir boyuta taşınmıştı.

- Reklam -

Aktarılan bazı raporlar müziğin Fleck’in müzikle dolu zihnine açılan bir kapı görevi göreceğini öne sürüyor. İlk filmde müziğin bu şekilde kullanıldığı düşünüldüğünde, yeni bölümün daha fazla müzik içermesi de birçokları için oldukça kabul edilebilir görülüyor.

Öte yandan Lady Gaga’nın bir set videosunda şarkı söylerken görüntülenmesi de yapımın müzikal olacağı fikrini güçlendiren etmenler arasında.

Yeni Joker Filminde Çekimler Tamamlandı

Yeni Joker filminin çekimleri geçen nisan ayında tamamlandı. Prodüksiyonu 4 aydan kısa süren yapımın çekimleri Los Angelas ve New York’ta yapıldı.

Gotham’ın ünlü akıl hastanesi Arkham Timarhanesi’ne ait sahnelerin ise Essex County Isolation Hospital’da çekildiği belirtildi. Öte yandan ilk filmde yer alan ikonik merdivenler de devam macerasında izleyicilerin karşısına çıkacak.

Joker 2 Müzikal Olacak

Phoenix ve Gaga ile birlikte yapımda yer alan isimler arasında Zazie Beetz, Catherine Keener, Jacob Lofland ve Harry Lawtey bulunuyor.

Joker: Folie à Deux filmi 4 Ekim 2024 tarihinde vizyona girecek.

Müzikal ağırlıklı bir Joker 2 deneyimi sizde nasıl karşılık buluyor? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından son gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Comic Book, Inside the Magic

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Niye tutmuş bir filmin ikincisi için böyle bir risk alırlar anlamış değilim. Ya ilk film güzeldi, aynı mantıkla ekle Harley’i de, niye macera arıyorsun. Joker ile müzikalin ne bağlantısı var ?? Harbiden bu WB, DC’yi bitirmeyi kafasına koymuş.

  2. Avatar for Hapsu Hapsu dedi ki:

    Özellikle ayni sekilde devam etmesi kötü olurdu.

    Bence joker içeriğiyle yapilacak yapildi, bu tarz müzikal gibi daha sanatsal bir iş ortaya koymaları cok daha ilginç oldu ki yeni bir soluk da lazimdi.

    Superkahraman filmlerine de (joker’i pek buraya dahil etmem ama sonuçta cizgi roman karakteri) çok lazım. Hep birbirinin benzeri işler görüyoruz, siz bile monoton sekilde gecen yaptığı doğruları yapıp devam etmesini istiyorsunuz.

    Neyse ben sırf bu cesaretleri için bile izleyeceğim. Bu vizyonu ortaya koymak önemliydi.

  3. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Müzikal olması benim de hoşuma gitti. Sürekli aynı formülü görmek sıkmıştı.

  4. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bu kişiden kişiye değişir. Ben orijinal halinin iyi olacağını düşünüyorum, siz değişiklik. Ben durumun büyük bir soru işareti olduğunu düşünüyorum. Joker gibi bir karakteri müzikal nasıl yapacaklar ? Bonnie ve Clyde gibi tamamen suç odaklı, karakter gelişimi olmayan bir film olacak gibi duruyor. Joker karanlık bir karakter, Watchmen tarzı karanlık bir film daha çok yakışır diye düşünüyorum. Neyse, zevkler ve renkler tartışılmaz, bekleyip görelim.

  5. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Müzikal olacağı karanlık olmayacağı anlamına gelmez.

    Misal DC çizgi romanlarında kötü karakterlerin dış görünüşü renklidir ama ruh halleri çok karanlıktır. Bence müzikleri iyi kullanırlarsa Jokeri daha karanlık bir şekilde yansıtabilirler.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Netflix - One Piece Dizi Bütçesi - Game of Thrones

Netflix’in “One Piece” Dizisi, Bölüm Başı Maliyette “Game of Thrones”un Final Sezonunu Geride Bıraktı

How I Met Your Father 3. Sezon İptal Edildi

“How I Met Your Father” Dizisi 2. Sezonun Ardından İptal Edildi