in

Joker 2’nin Vizyon Tarihi Belli Oldu: Devam Filmi Oscar’a Göz Kırpıyor

Joker 2 çıkış tarihi açıklandı. Joaquin Phoenix’e En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar ödülünü kazandıran ilk filmin devamı, 2024 sonunda geliyor.

Joker 2 ne zaman
- Reklam -
- Reklam -

Joker 2 ne zaman çıkacak sorusu cevap buldu. Resmi adı Joker: Folie A Deux olan film, Joaquin Phoenix’in canlandırdığı ikonik DC kötüsünün maceralarını anlatmaya devam edecek. Müzikal olması beklenen Todd Philips imzalı devam filminin oyuncu kadrosunda Harley Quinn rolüyle Lady Gaga da bulunuyor.

DC Genişletilmiş Evreni tüm harcamalara rağmen Warner Bros.’a beklediğini veremeyince, stüdyo ana seri dışında farklı DC projelerine de onay vermeye başladı. Elseworlds/DC Black Label konseptinden ilham alan ilk bağımsız filmlerden biri, 2019’da vizyona giren Batman’in can düşmanının benzersiz bir yeniden tasavvuru olan Joker’di.

Başrolünde Joaquin Phoenix’in yer aldığı film, Gotham City’de akıl sağlığı sorunları yaşayan ve yavaş yavaş kötü yola düşen Arthur Fleck’in kötü şöhretli Palyaçoya dönüşmesine neden olan hayatını anlatıyor. Todd Phillips’in yönettiği yapım, +18 yaş sınırına rağmen 1 milyar doların üzerinde küresel bir gişe başarısı elde etti. Ancak filmin başarısı gişe hasılatının ötesine geçti. Joker, birkaç Oscar adaylığı kazandı ve Phoenix, filmdeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu ödülünü elde etti. Bu başarı da devam filminin geleceğini kesinleştirdi.

- Reklam -

Joker 2 Vizyon Tarihi 2024’ün Sonu Olarak Belirlendi

joker 2 çıkış tarihi

Phillips kısa süre önce, Lady Gaga’nın devam filminde Harley Quinn’i oynayacağına dair haberler çıkmadan kısa bir süre önce Joker 2’nin resmi adının Folie A Deux olacağını duyurdu. Ayrıca ikinci filmin bir müzikal olabileceği de söyledi.

Sonunda filmin vizyon tarihi de ortaya çıktı. Deadline’ın haberine göre Warner Bros., Joker: Folie A Deux’u 4 Ekim 2024 tarihinde beyaz perdeye getirmeyi amaçlıyor. Çıkış tarihinin yanı sıra filmin çekimlerinin önümüzdeki aralık ayında başlayacağı da bildirildi. Phillips, ilk Joker filminin senaryosunu yazan Scott Silver ile birlikte yazdığı devam filminin başına bir kez daha geçecek. Phoenix’in Joker’i ve Lady Gaga’nın Harley Quinn’den başka hangi oyuncuların filmde yer alacağı ise henüz açıklanmış değil.

- Reklam -

Joker: Folie A Deux’un vizyona girmesine iki yıl olmasına rağmen, sadece ödül sezonu için değil, aynı zamanda ilk filmin orijinal çıkış tarihine de benzer bir gün seçiyor. Hatırlanacağı üzere ilk yapım 4 Ekim 2019’da beyaz perdeye gelmişti. Çekimlerin bu yılın sonunda başlayacağı söylendiği için de filmle ilgili daha fazla detayın sonbahar aylarında gelmesi bekleniyor.

Joker 2 hakkında beklentileriniz neler? Sizce yeni film ilki kadar başarılı bir macera sunabilecek mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    DC Genişletilmiş Evreni diyince Marvel ile kıyasladığımda bir gülme geliyor. Maalesef DC bu kadar sağlam karaktere sahip iken 5 tane Batman, 5 tane farklı Joker yaratarak dikiş tutturamıyor. Birbirinden kopuk ve farklı oyuncular ile aynı karaktere hayat veren yapımları evren olarak kabul ediyorlarsa cidden çok yazık. Thor veya Iron Man diyince kafamızda tek bir sima oluşuyor. Maalesef bu Batman veya Joker için geçerli değil. Beyazperdede DC’nin hakkını bir tek Nolan verdi. Onun dışında beni cezbeden, içine çeken, ikinci kez izlettiren bir yapım yapamadılar.

  2. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    5 farklı oyuncu ile uyarlamalar kervanına Harley Quinn de katılacak bu gidişle.

    Edit: Ben evren olarak düşünmeden tekil olarak kabul edip izliyorum. Batman vs. Superman sonunda Luthor bir ekip kuracaktı. Sadece o ekibi merak ettim. Başka da easteregg kaile almadım. Every movie for himself, otherwise BS. (Translate: Tekil düşününce yine güzel filmler çıkıyor ama bütün olarak asla.)

    Film yapmada değil de güzelce plan yapıp buna sadık kalmada sıkıntı var bence. Hop izlenmedi fişini çekelim hop izlendi 2-3 tane daha yapalımla olmuyor.

  3. Avatar for Akahige Akahige dedi ki:

    Geçen başka bir başlıkta da yazmıştım, bunların hepsini Multiverse üzerinden aynı filmde toplayabilirler. Marvel’in Spider-Man No Way Home’da yaptığı şeyi daha büyük ölçekte yapabilirler yani. Ayrıca toplamasalar bile bir sinematik evrenin her zaman iyi olduğunu düşünmüyorum. Joker, The Batman gibi evren dışı filmler Marvel’in ana evrendeki çoğu filminden daha başarılı bence.

  4. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Ben pek Christian Bale, Ben Affleck vs biraraya toplanabileceğini sanmıyorum. Ne bileyim farklı yönetmenlerin işlediği karakterler.

  5. Avatar for Akahige Akahige dedi ki:

    Marvel farklı yönetmenlerin işlediği karakterler olmasına rağmen Tobey Maguire ve Andrew Garfield’ı bir araya getirdi. Bale’dan emin değilim ama en azından Pattinson ve Affleck’i bir arada görebiliriz. Michael Keaton da bunlara eklenebilir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

first kill 2 sezon iptal

Netflix, Vampir Hikâyeli “First Kill” Dizisini İlk Sezonun Ardından İptal Etti

Everything Everywhere All At Once yönetmenleri yeni stüdyo

A24’un Gişede En Başarılı Filmi “Everything Everywhere All At Once”ın Yaratıcıları, Yeni Stüdyolarını Buldu