in , ,

Nobel Ödüllü Yazar Kazuo Ishiguro’nun Şarkı Sözleri Kitapta Derleniyor

Kazuo Ishiguro’nun Amerikalı caz müzisyeni Stacey Kent için kaleme aldığı şarkı sözleri, gelecek yıl yayımlanacak bir kitapta derlenecek.

Kazuo Ishiguro Şarkı Sözleri Kitap
- Reklam -
- Reklam -

Kazuo Ishiguro’ya ait şarkı sözleri The Summer We Crossed Europe in the Rain adı altında kitap formatına taşınacak.

2017 yılında Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülen Japon yazar Kazuo Ishiguro genellikle romanlarıyla tanınıyor. Beni Asla Bırakma, Gömülü Dev, Günden Kalanlar ve Klara ile Güneş yazarın ses getiren kitaplarından bazıları.

Ishiguro, yıllar boyunca yazdığı hikâyelerle adını duyurduğunu ancak asıl çıkışını Amerikalı caz müzisyeni Stacey Kent için yazdığı şarkı sözleriyle yaptığını itiraf etti.

- Reklam -

Alfred A Knopf yayınevi tarafından yayınlanacak The Summer We Crossed Europe in the Rain kitabı, eserin Mart 2024 tarihinde okurlarla buluşacağını duyurdu. Kitabın Türkçeye çevrilip çevrilmeyeceği ise şu an için bilinmiyor.

Kazuo Ishiguro’nun Şarkı Sözleri Kitap Oluyor

Japon asıllı İngiliz yazar Kazuo Ishiguro ile Stacey Kent’in uzun zamandır arkadaş olduğu ve yıllardır birlikte çalıştıkları öğrenildi.

Ishiguro, Kent’in 2009 yılında En İyi Caz Vokal Albümü dalında Grammy adaylığı alan Breakfast on the Morning Tram albümündeki birkaç şarkının söz yazarlığını üstlenmişti.

Stacey Kent ve Kazuo Ishiguro
Stacey Kent ve Kazuo Ishiguro

68 yaşındaki Kazuo Ishiguro aynı zamanda Kent’in Dreamer in Concert ve I Know I Dream gibi albümlerine de katkıda bulunmuştu.

Ishiguro geçen günlerde yaptığı açıklamada, “Yıllar içinde bir hikâye yazarı olarak ün kazandım, ancak bu işe şarkı yazmaya başladım,” ifadelerini kullandı.

Alfred A Knopf yayınevinin genel yayın yönetmeni Jordan Pavlin ise şunları ekledi:

“Kazuo Ishiguro sık sık gençliğinde yaptığı şarkı yazarlığını romancılık için bir çıraklık dönemi olarak gördüğünü söyler. Amerikalı caz müzisyeni Stacy Kent için yazdığı şarkı sözlerinden oluşan bu büyüleyici kitapta, romanlarının her birinde yankı bulan unutulmaz hüznün ve umudun bir çeşitlemesi hissediliyor.”

The Guardian’ın aktardığına göre, Faber yayın direktörü Angus Cargill ise Ishiguro’nun koleksiyonunun “yazarın kurgusunda büyüleyici bir tamamlayıcı parça” olduğunu ifade ediyor.

- Reklam -

Cargill kitabı şu sözlerle tanımlıyor:

“Ishiguro’nun hafıza, aşk, seyahat, müziğin görsel ve akıldan çıkmayan nitelikleri gibi karakteristik temalarının çoğunu keşfeden ve yazarın samimi giriş yazısı ve Bianca Bagnarelli’nin enfes illüstrasyonları aracılığıyla yazarlık ve sanatsal işbirliği hakkında yeni bilgiler veren lirik bir koleksiyon.”

Kazuo Ishiguro Şarkı Sözleri

“Bazen Satır Aralarını Okumanız Gerekir”

Ishiguro 2015 yılında verdiği bir röportajda şarkı sözü yazmanın kendisine neler kazandırdığını The Guardian’a şöyle aktarmıştı:

“Şarkı sözü yazarken öğrendiğim en önemli şeylerden biri (ve bunun kurmacam üzerinde muazzam bir etkisi oldu) samimi, sır veren, birinci şahısla anlatan şarkılarda anlamın sayfada kendi kendine yeterli olmaması gerektiğiydi. Dolambaçlı olmalı, bazen satır aralarını okumanız gerekir.”

The Summer We Crossed Europe in the Rain kitabı 5 Mart 2024 tarihinde İngilizce dilinde raflardaki yerini alacak.

Öte yandan yazarın en popüler kitaplarından Gömülü Dev, şu sıralar ünlü yönetmen Guillermo del Toro imzasıyla stop-motion formatında filme uyarlanmaya hazırlanıyor.

Kazuo Ishiguro’nun romancı kişiliğinin yanı sıra söz yazarlığına dair neler söylemek istersiniz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Stephen Fry Harry Potter Seslendirme Klon

Harry Potter Kitaplarının Seslendirmeni Stephen Fry, Sesinin Klonlanarak Yasa Dışı Kullanıldığını İddia Ediyor

Alan Moore Uyarlama Geliri

Alan Moore Uyarlamalarından Elde Edeceği Gelirin Tamamını ‘Black Lives Matter’ Hareketine Bağışlıyor