in ,

Jenna Ortega, Taika Waititi’nin Kazuo Ishiguro Uyarlaması Filminde Başrolü Canlandırabilir

Jenna Ortega, Taika Waititi’nin Nobel ödüllü yazar Kazuo Ishiguro’nun “Klara and the Sun” uyarlamasına başrol olarak katılabilir.

Jenna Ortega - Klara and the Sun Filmi - Taika Waititi
- Reklam -
- Reklam -

Jenna Ortega’nın sıradaki durağı Taika Waititi tarafından beyaz perdeye taşınacak Klara and the Sun (Klara ile Güneş) kitabının film uyarlaması olabilir. Wednesday’in yıldızı, yeni Kazuo Ishiguro adaptasyonu için görüşmelere başladı.

Nobel ödüllü Japon yazar Kazuo Ishiguro’nun eserleri birbiri ardına TV ve beyaz perde uyarlamalarına kavuşmaya devam ediyor. Son olarak geçen yıl ocak ayında ünlü yazarın Gömülü Dev romanının Guillermo del Toro tarafından stop-motion formatında perdeye taşınacağı duyurulmuştu. Öncesinde ise FX kanalı Never Let Me Go dizisi için çalışmalara başlamıştı.

Ishiguro’nun yayımlanan son eseri olma özelliğini taşıyan Klara and the Sun ise Hollywood’un gözde yönetmenlerinden Taika Waititi’ye emanet edildi.

- Reklam -

Klara and the Sun Filmi - Taika Waititi

Kazuo Ishiguro Uyarlaması “Klara and the Sun” Filmi için Jenna Ortega ile Görüşmeler Başladı

Netflix’in Wednesday dizisi ile adından oldukça söz ettiren, son olarak Tim Burton’ın Beetlejuice 2 filminde rol alan genç yıldız Jenna Ortega’nın yeni durağı bir Ishiguro uyarlaması olabilir. InSneider’ın haberine göre Ortega ile görüşmeler başlamış durumda.

Klara and the Sun romanı sıra dışı gözlem yeteneğine sahip bir yapay zekâ olan Klara’nın kendisi gibi “Yapay Arkadaş”ların satıldığı mağazadaki yerinden insanları izleyip dış dünyayı öğrenmeye çalışmasıyla başlıyor. Klara gözlem sürecinde Sun ile tanışacak ve hikâye çelişkiler ve zaaflarla dolu insanın perde arkasına doğru yeni bir rotaya sürüklenecek.

Senaryonun ilk taslağı Mrs. America ile tanınan Dahvi Waller imzasını taşıyacak. Öte yandan yapım için Waititi’nin başka taslaklar üzerinde çalışacağı da aktarılıyor. Çekimler için planlanan başlangıç tarihi ise Mart 2024 olarak gösteriliyor.

Jenna Ortega - Klara and the Sun Film - Taika Waititi

- Reklam -

Waititi’nin adı bir Star Wars filmi, bir Flash Gordon reboot’u ve ünlü manga Akira’nın uyarlaması da dahil olmak üzere birçok yapımla anılıyor.

Yeni Zelandalı yönetmen son olarak geçen kasım ayında vizyona giren futbol komedisi Next Goal Wins’in yönetmenliğini üstlendi.

Siz Taika Waititi imzalı bir Klara and the Sun filmi izleme fikrine nasıl yaklaşıyorsunuz? Başrol için Jenna Ortega doğru bir tercih olur mu dersiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Dark Horizons


Bizleri Facebook, X ve Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yarı Dişi, Yarı Erkek Kuş - Kolombiya

En Son 100 Yıl Önce Kayıt Altına Alınmıştı: Yarı Dişi, Yarı Erkek Kuş Yeniden Görüntülendi

Mr. Bean Animasyon Dizisi Yeni Sezon

“Mr. Bean” Animasyon Dizisi Yeni Sezonuyla Geri Dönüyor