in ,

Taika Waititi 15-20 Yıl Sonra ‘Modasının Geçeceğine’ İnanıyor

Taika Waititi gelecek 15-20 yıl içerisinde kimsenin kendi filmlerini hatırlamayacağını düşündüğünü açıkladı.

Taika Waititi Gelecekte Modasının Gececeğini Düşünüyor
- Reklam -
- Reklam -

Taika Waititi yakın gelecekte filmlerinin çağ dışı kalacağına inanıyor. Oscarlı yönetmen verdiği bir söyleşide sinema anlayışına dair bazı düşüncelerini paylaştı.

Taika Waititi, Marvel Sinematik Evreni filmi Thor: Love & Thunder’a yönelik birçok olumsuz eleştiri almış, önceki film olan Ragnarok kadar başarılı olamadığı söylenmişti. Yönetmen, yakın gelecekte Star Wars serisine yeni bir film yazıp yönetecek ve bu projenin MCU’daki çalışmalarından daha olumlu karşılanmasını umuyor. Ancak, uzun ömürlülük söz konusu olduğunda filmlerinin birkaç on yıl içinde önemsiz hale geleceğini düşünüyor.

Bazı yönetmenler eserleriyle hatırlanmayı hedeflerken Taika Waititi bu grupta yer almıyor ve geçmişiyle ilgilenmiyor gibi görünüyor. Sadece 20 yıl içinde unutulabilecek filmler yapmayı tercih ediyor. The Hollywood Reporter’a konuşan isim, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

- Reklam -

“47 yaşındayım. Tanrım, üzerimdeki baskıyı kaldır. İnsanlar beğenilmek, miras bırakmak, hatırlanmak gibi şeylere takıntılı. Mesele şu: Kimse bizi hatırlamayacak. Casablanca’nın yönetmeninin adını bilen var mı? Tartışmasız tüm zamanların en iyi filmlerinden biri. Kimse adını bilmiyor. Ben nasıl hatırlanmayı umuyorum ki? Kimin umurunda? Sadece yaşayalım, biraz film yapalım. 15-20 yıl içinde modası geçmiş ve önemsiz olacaklar. Ben de öyle. Sonra öleceğim ve başkası yapacak. Tüm bu hayatı kovalama, kovalama, kovalama fikri. Gerçekten bu kadar çok çalışmamız gerekiyor mu? Belki de gerekmiyordur.”

Taika Waititi Gelecekte Modasının Gececeğini Düşünüyor

Taika Waititi Hollywood’da Kendi Çizgisini İzliyor

Hollywood sistemiyle uyum sağlamaktan mutlu olan bazı yazarlar ve yönetmenler olsa da, Taika Waititi onlardan biri olmadığını düşünüyor. Yeni Zelandalı yönetmen, Jojo Rabbit’ten Our Flag Means Death’e ve 17 Kasım 2023’te vizyona girecek olan Next Goal Wins’e kadar birçok film ve dizi yapmasına rağmen, bu eserlerin gelecekte klasikler arasında yer almayacağını belirtiyor.

Waititi bu sırada yeni projelerle meşgul olmaya devam ediyor. Star Wars filminin uzun bir süredir geliştirme aşamasında olduğu bilgisi yanı sıra, Time Bandits’in yeni televizyon uyarlamasını ve Disney’nin Scarlett Johansson’lu filmi Tower of Terror’u yönetecek. Ayrıca Flash Gordon’un yeni bir yorumunu yazmayı planlıyor.

- Reklam -

Thor: Love & Thunder filminden sonra yönetmen, üçüncü bir Thor filmi için geri dönme isteğini bir kenara bıraktı. Filmin genel olarak olumsuz eleştiriler almasının ardından yıldız oyuncu Chris Hemsworth dahil herkesin Thor’un tam anlamıyla bir komedi karakteri olarak işe yaramadığını ve yeni bir soluk almadan önce yeni bir yaklaşımın gerektiğini anladığı belirtildi.

Taika Waititi 15-20 Yıl Sonra 'Modasının Geçeceğine' İnanıyor

Yönetmenin bu yaklaşımı konusunda siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Movie Web

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Disney, 'Aslan Kral'dan 'Star Wars' Yaratmak İstiyor

Disney, “The Lion King” Filminden “Star Wars” Benzeri Bir Sinematik Evren Yaratmak İstiyor

Michael Keaton, Beterböcek 2 Hakkında Konuştu

Michael Keaton, “Beterböcek 2” Hakkında Konuştu: “Her Şeyi İlk Filmde Yaptığımız Gibi Yapıyoruz”