in

Taika Waititi’den Bir Futbol Komedisi: “Next Goal Wins” Geliyor

Next Goal Wins filmi ufukta gözüktü. Taika Waititi’nin başrolünde Michael Fassbender’ın yer aldığı yeni projesinde vizyon tarihi belli oldu.

Next Goal Wins Taika Waititi Yeni Film
- Reklam -
- Reklam -

Next Goal Wins filminden yayınlanan yeni poster ile birlikte yapımın vizyon tarihi de ortaya çıktı. Taika Waititi, bir futbol komedisi ile izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Waititi’nin yeni filmi, uluslararası futbol maçları arasında tarihe geçen American Samoa futbol takımının Avusturalya’ya karşı yenildikleri 31-0’lık maç sonrası içlerindeki cevheri ortaya çıkarmak ve farklı fikirleriyle takıma yeni bir bakış açısı getirmek amacıyla yeni bir antrenör bulmaya çalışmalarını konu alıyor.

Michael Fassbender, Hollandalı bir futbol antrenörü olan ve dünyanın en kötü futbol takımını yönetmek için dünyanın öteki tarafına giden Thomas Rongen rolünde izleyicilerin karşısına çıkıyor.

- Reklam -

Next Goal Wins Yeni Taika Waititi Filmi

Taika Waititi “Next Goal Wins” İlhamını Aynı İsimli Belgeselden Alıyor

Taika Waititi, 2014 yılında yayınlanan Next Goal Wins belgeselinden ilham aldığı uzun metraj film çalışmasını yine aynı isimle beyaz perdeye getirecek.

Waititi filme dair şu açıklamayı yapıyor:

“Yıllar önce belgeseli izlediğimde bu hikâyeyi nasıl duymadığıma şaşırdım. Daha önce bir spor filmi çekmedim ve bunu denemek istiyordum. Bu film çok da bildiğim bir spor dalına aitte değil. Yeni Zelanda’nın resmi sporu rugby’dir fakat bu film galip gelmesi mümkün görünmeyenlere ait bir hikâye ve ben böyle hikâyelere bayılırım. Birçok filmim uçlarda yaşayanlara ya da dışlanmış olanları anlatıyor ve bu da tam onlardan biri. Gerçek bir hikâye fakat bütün iyi spor filmlerinin sahip olduğu o özü de barındırıyor. En temelinde futbolun Cool Runnings’i.”

Next Goal Wins poster

Fassbender’ın canlandırdığı Rongen ise Waititi’nin açıkladığı üzere takım yeni bir antrenör aradığında buna cevap veren tek kişiymiş.

- Reklam -

“İyi bir futbol geçmişi vardı ve Amerika’da birçok antrenörlük olanağı da vardı. Bu çağrıya cevap veren tek kişi oydu. O, ’Olur, bir gidip görelim bakalım,’ diyen tek kişiydi.”

Taika Waititi’nin Yeni Filmi “Next Goal Wins” Kadrosunda Kimler Var?

Michael Fassbender ile birlikte filmin kadrosunda Elisabeth Moss, Rongen’in eski eşi rolünde yer alacak. Will Arnett ise futbol idarecisi olarak kadrodaki yerini alıyor. Somoa-Yeni Zelandalı aktör Oscar Knightley Federasyon Başkanı olarak filmde görünürken trans futbolcu Jaiyah Saelua’yı ise Samoalı oyuncu Kaimana canlandırıyor. Waititi, Jaiyah’ın filmde kritik bir önemi olduğunu söylüyor ve ekliyor:

“Jaiyah bir trans futbolcu, takımın yıldız oyuncularından biri ve filmin çoğu onun Thomas Rongen ile olan ilişkisi etrafında oluşuyor.”

Next Goal Wins filmi 17 Kasım 2023 tarihinde vizyona girecek.

Siz Taika Waititi’nin yeni filmi hakkında ne düşünüyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilir, daha fazla sinema haberi için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Pedro Pascal, The Mandolorian'dan Ayrılabilir

Pedro Pascal, Star Wars Dizisi “The Mandalorian”dan Ayrılabilir

Okyanusun Kızı - Rick Riordan

“Percy Jackson” Serisinin Yazarı Rick Riordan’ın Yeni Kitabı “Okyanusun Kızı” Türkçede