in

“Percy Jackson” Serisinin Yazarı Rick Riordan’ın Yeni Kitabı “Okyanusun Kızı” Türkçede

Rick Riordan genç okurları yeni bir fantastik maceraya davet ediyor. Yazarın “Okyanusun Kızı” kitabı, Doğan Çocuk etiketiyle yayımlanıyor.

Okyanusun Kızı - Rick Riordan
- Reklam -
- Reklam -

Rick Riordan’ın yeni kitabı Okyanusun Kızı raflardaki yerini alıyor. Eser, Doğan Çocuk yayınevi tarafından okurların beğenisine sunuluyor.

1964 yılında doğan Amerikalı yazar Rick Riordan dünya çapında Percy Jackson ve Olimposlular serisiyle tanınıyor. Yunan mitolojisini çocuk edebiyatına taşıyan Riordan’ın ünlü serisi ilk iki kitabıyla 20th Century Fox tarafından beyaz perdeye taşınmıştı. Kitaplar, yakın gelecekte Disney+ dizisi olmaya da hazırlanıyor.

Rick Riordan, Percy Jackson dışında yine mitolojiden ilham alan Kane Günceleri, Olimpos Kahramanları, Magnus Chase ve Asgard Tanrıları ve Apollo’nun Görevleri gibi serilerle tanınıyor.

- Reklam -

Rick Riordan

Yazarın popüler serilerinden bağımsız olarak yayımlanan Okyanusun Kızı kitabı, ilhamını Jules Verne’in Denizler Altında Yirmi Bin Fersah kitabından alıyor ve maceranın “olası bir devamı” olarak tanımlanıyor. Roman aynı zamanda Verne’den şu alıntıyla başlıyor:

“Doğanın yaratıcı gücü, insanlığı yok etme içgüdüsünün çok ötesindedir.”

Orijinal adı Daughter of the Deep olan Okyanusun Kızı kendi dilinde ilk defa 2021’de yayımlandı. Roman çıktığı yıl En İyi Orta Sınıf ve Çocuk kategorisinde Goodreads okurları tarafından yılın kitabı seçilmişti.

- Reklam -

Okyanusun Kızı – Rick Riordan | Arka Kapak Tanıtımı

Rick Riordan - Okyanusun Kızı

PERCY JACKSON SERİSİNİN YAZARINDAN OKYANUSUN KIZI
“Kalbinizi heyecanla küt küt attıracak, sayısız macera içinde nefesinizi kesecek, kahramanların zorlu mücadelesiyle ruhunuzu kabartacak bir kitap okumayı özlediyseniz, hepsini ve daha fazlasını bu sayfalarda bulacaksınız.” – New York Times’ın çok satan yazarı Roshani Chokshi

“Okyanusun Kızı beni altmış yedi yıl öncesine, Kaptan Nemo olmayı hayal ettiğim zamana götürdü. Bu kitabı okuyan tüm genç beyinler, denizlerin altındaki dünyayı hayal etsin ve ardından, benim yaptığım gibi hayallerini gerçekleştirsin.” – Dr. Robert Ballard, E/V Nautilus’un kaptanı

Toplamda 412 sayfadan oluşan romanın tercümesini Türkan Çolak üstleniyor. Kitabın editörlüğü Keriman Güldiken’e, kapak tasarımı Serkan Yolcu’ya ve grafik uygulaması Havva Alp’e ait.

Rick Riordan eserleri ve yazarın Türkçedeki son kitabı Okyanusun Kızı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


Daha fazla edebiyat haberi için Kayıp Rıhtım’ı Google News’te takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Next Goal Wins Taika Waititi Yeni Film

Taika Waititi’den Bir Futbol Komedisi: “Next Goal Wins” Geliyor

The Marvelous Mrs. Maisel Günü New York

New York, 14 Nisan’ı “The Marvelous Mrs. Maisel” Günü İlan Etti