in , ,

Güney Kore’de Bir Robot, ‘Koli’ Sandığı Adamın Ölümüne Neden Oldu

Güney Kore’de bir adam, sebze kolilerini banda dizen robot kol tarafından koli sanıldığı için öldürüldü.

Güney Kore'de Bir Adam Robot Tarafından Öldürüldü
- Reklam -
- Reklam -

Güney Kore’nin Gyeongsang bölgesindeki robotik şirkette bir adam, kontrol sırasında robot tarafından ezilerek öldürüldü.

Güney Kore’de bir çalışan, tarım ürünlerinin dağıtım merkezinde bir robot tarafından koli sandığı olarak algılandı ve bu nedenle ezilerek öldü. Yonhap haber ajansına göre olayın kurbanı 40’lı yaşlarında biriydi ve robotun sensöründeki bir sorunu incelemekle meşguldü.

Söz konusu robot, biber kutularını bir palet üzerine yerleştirirken işçiyi yakaladı. Robot kol, adamı taşıma bandına iterek yüzünü ve göğsünü ezdi. Olayın ardından hemen hastaneye kaldırılan çalışan ne yazık ki kurtarılamadı.

- Reklam -

Tesisi işleten Dongseong Export Tarım Kompleksi’nin yetkilisi, kaza sonrası bir açıklama yaparak “kesin ve güvenli” bir sistem oluşturulması çağrısında bulundu.

Kısa süre önce yaşanan bu hadise, Güney Kore’de endüstriyel bir robotun karıştığı ikinci ciddi kaza olarak kayıtlara geçti. Geçen mart ayında da 50’li yaşlarındaki bir adam, bir otomobil üretim tesisinde bir robottan kaçtığı sırada ciddi şekilde yaralanmıştı. 2015 yılında ise araba markası olan Volkswagen fabrikasında çalışan 22 yaşındaki bir işçi, yine bir robot tarafından öldürülmüştü.

Güney Kore'de Bir Robot, 'Koli' Sandığı Adamın Ölümüne Neden Oldu

Endüstriyel Robotlar Şimdiye Dek Onlarca Kişinin Hayatını Kaybetmesine Neden Oldu

Endüstriyel robotlar yıllardır montajdan malzemelerin sıralanmasına kadar rutin görevleri yerine getirmek için kullanılıyor. Temel işlevleri tekrarlayan ve zaman zaman potansiyel olarak tehlikeli görevleri yapan robotların sensörleri veya belli mekanizmaları arızlanınca ölüme varan ciddi sorun yaratabiliyorlar.

Amerikan Endüstri Tıp Dergisi tarafından bu yılın başlarında yayımlanan bir çalışma, 1992 ile 2017 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde 41 kişinin endüstriyel robotlar tarafından öldürüldüğünü belirtti. Ölümcül kazaların %83 gibi ezici çoğunluğu sabit duran robotlar tarafından neden olurken, geri kalanı hareketli olanlardan kaynaklandı.

- Reklam -

Kazaların neredeyse dörtte üçünün robotların görevlerini yerine getirirken değil, rutin bakım sırasında meydana geldiği de biliniyor. Ancak şimdilik bu soruna nasıl bir çözüm bulunacağına dair herhangi bir açıklama yapılmış değil.

Güney Kore'de Bir Adam Robot Tarafından Öldürüldü

Daha önce de yine bir grup robot taksinin kontrolden çıkarak yolları kapattığı haberi gündeme oturmuştu.

Robotların neden olduğu kazalar hakkında sizin yorumlarınız ne? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Telegraph


Daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Rise of the machines.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Attack on Titan Benzeri En İyi Animeler

“Attack on Titan” Sevenlerin Kaçırmaması Gereken 20 Anime

Venüs'ün Aydınlık Noktasında Oksijen Bulundu

Venüs’ün Aydınlık Noktasında Oksijen Bulunduğu Kesinleşti