in ,

Boston Dynamics, Atlas’ın Yeni Versiyonunu Tanıttı: İşte Elektrikli Model (Video)

Boston Dynamics, insansı robotu Atlas’ın hidrolik öncüsünü emekliye ayırarak yeni versiyonunu korku filmlerini aratmayacak bir video ile duyurdu.

Boston Dynamics, Atlas'ın Yeni Versiyonunu Tanıttı (Video)
- Reklam -
- Reklam -

Boston Dynamics, ünlü insansı robotu Atlas’ın hidrolik öncülünü emekli ederek tamamen elektrikli ve ticari kullanıma hazır yeni bir versiyonunu duyurdu.

Boston Dynamics, eski Atlas’a duygusal bir videoyla vedalaştıktan bir gün sonra, yeni neslini tanıttı: Gerçek dünya uygulamaları için tasarlanmış, tamamen elektrikli bir insansı robot. Hidrolik Atlas sadece araştırma platformuyken, yeni Atlas ticari kullanım için hazırlandı.

Şirket yetkilileri, yeni insanı robotlarıyla ilgili açıklamalarında şunları kaydetti:

- Reklam -

“Önümüzdeki aylarda ve yıllarda dünyanın en dinamik insansı robotunun gerçekten neler yapabileceğini laboratuvarda, fabrikada ve hayatlarımızda göstermeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Boston Dynamics, “sonraki ticari sınırı” aşmaya hazır olduğunu ve yeni platformu “vizyoner robotik inovasyonun on yıllarına ve pratik deneyimin yıllarına” dayandırdığını belirtti. 2020’de Boston Dynamics’i satın alan Hyundai’nin de bu gelişmeyi desteklediği açıklandı.

Boston Dynamics, Atlas'ın Yeni Versiyonunu Tanıttı (Video)

Şirketin diğer ünlü robotu Spot ise zaten Hyundai fabrikalarında görülmeye başlandı. Yüzlerce şirket Spot’u kullanıyor; robot ticari kullanıma sunulduktan bu yana 1.500 kez konuşlandırıldı.

Boston Dynamics, yeni Atlas’ın yeteneklerini gösteren bir video yayınladı. Videoda Atlas başlangıçta devreden çıkmış gibi yatarken, sonra Exorcist filmindeki sahneyi anımsatır biçimde ayağa kalkıyor.

İşte Atlas 2.0’ın bilimkurgu korku filmlerinden fırlamış gibi görünmesini sağlayan ürpertici hareketlerini gösteren o video:

- Reklam -

İşte Boston Dynamics’in Yeni Atlas Robotu Tanıtım Videosu

YouTube video

(Tanıtım videosunu YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Yeni Atlas’ın daha güçlü ve hareket kabiliyeti daha geniş olacağı vurgulandı. Yeni tutucu varyasyonları ile farklı durumlara uyum sağlayabilecek. Ayrıca güçlendirilmiş öğrenme ve bilgisayarlı görü de dahil olmak üzere yeni yapay zekâ ve makine öğrenimi araçlarıyla donatıldı.

Şirket, eski Atlas’ın emekliye ayrılma kararından üzüntü duysa da yolculuğun devam edebileceğine işaret etti. Hidrolik Atlas, 2013’teki ilk prototipten bu yana insansı kabiliyetlerle donatılarak büyük mesafe katetmişti. Boston Dynamics, Atlas’ın “hayal gücümüzü tutuşturduğunu, yeni nesil robotikçilere ilham verdiğini ve alandaki teknik engelleri aştığını” belirtti. Emekliliğin ardından sıra ticari üretimde.

Boston Dynamics, Atlas'ın Yeni Versiyonunu Tanıttı (Video)

Boston Dynamics’in sahibi Hyundai, otomasyon devriminden faydalanmaya hazırlanıyor. Tesla ve BMW gibi rakipler de insansı robotlar geliştiriyor. Robotların yakın gelecekte imalat sektöründe önemli rol oynaması bekleniyor.

Atlas 2.0 için yayınlanan ilk videoyu sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Cyber News

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Bundan önceki arkadaşın hareketleri daha insansıydı. Yürürken. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Guillermo Del Toro, Hayao Miyazaki Hakkında Time'a Yazdı

Guillermo Del Toro, Hayao Miyazaki Hakkında Yazdı: “Animasyon Tarihinin En Etkili Yönetmeni”

Brian Cox - Joaquin Phoenix Napoleon Eleştirisi

Brian Cox, Joaquin Phoenix’in “Napoleon”daki Oyunculuğunu Eleştirdi: “Korkunç Bir Performans”