in ,

Brian Cox, Joaquin Phoenix’in “Napoleon”daki Oyunculuğunu Eleştirdi: “Korkunç Bir Performans”

Brian Cox, Joaquin Phoenix’in Ridley Scott imzalı “Napoleon” filmindeki performansını “dehşet verici” bulduğunu açıkladı.

Brian Cox - Joaquin Phoenix Napoleon Eleştirisi
- Reklam -
- Reklam -

Brian Cox, Joaquin Phoenix’in geçen yıl vizyona giren filmi Napoleon’daki (Napolyon) performansını sözünü hiç sakınmadan eleştirdi.

2001’de Nuremberg ile Primetime Emmy kazanan; Troy, X-Men 2 ve Succession gibi yapımlarla tanınan Brian Cox aynı zamanda verdiği söyleşilerdeki açık sözlü yanıtlarıyla da sık sık gündeme geliyor.

Geçen günlerde Londra’da düzenlenen HistFest etkinliğinde basının sorularını yanıtlayan Cox, politika, tiyatro eleştirmenleri ve Ridley Scott’ın Napoleon filmi de dahil olmak üzere birçok konu hakkında içini döktü.

- Reklam -

Brian Cox, Joaquin Phoenix’in “Napoleon”daki Performansını Dehşetle Karşılamış

The Standard’ın haberine göre Brian Cox, Oscar adayı tarihi drama filmi Napoleon için oldukça sert sözler kullandı.

Cox, röportajda şu ifadelere yer verdi:

“Berbat. Joaquin Phoenix’ten gerçekten korkunç bir performans. Dehşet verici. Ne düşündüğünü bilmiyorum. Ama bence bu tamamen onun hatası. Ridley Scott’ın da ona yardımcı olduğunu sanmıyorum. Ben olsam Joaquin Phoenix’ten çok daha iyi oynardım, bunu söyleyebilirim. Buna iyi bir drama diyebilirsiniz. Fakat hayır. Bu bir yalan olur.”

Joaquin Phoenix Napoleon

Mel Gibson’ın Braveheart filmini “saçmalığın daniskası” sözleriyle tanımlayan Cox, eleştiri oklarını Napoleon’dan 1995 tarihli yapıma kaydırdı:

“Mel Gibson harikaydı. Ama ortada bir sürü yalan vardı. Fransız prensesini asla hamile bırakmadı. Bu film tam bir saçmalık.”

Cox; sanat, akademi ve tarihin kesişimini kutlayan iki günlük bir etkinlik olan HistFest’te, Long Day’s Journey Into Night’ın West End prodüksiyonundaki başrol performansını tanıtmak için öne çıkan bir konuşmacı olarak yer almıştı.

“Eleştirmenlerin Çoğu Aptal”

Brian Cox, tiyatro eleştirmenlerinin kendisini Succession’ın Logan Roy’u ile kıyaslayanlara yanıt vermesini istendiklerinde ise şunları söyledi:

- Reklam -

“Bu aptalca! Neden böyle bir karşılaştırma yapıyorsunuz? Gayet ortada. Eleştirmenlerin çoğu aptal. Gerçekten öyleler. Tiyatro eleştirmenliği dibe vurmuş durumda. Geçmişteki o harika eleştirmenleri düşünün, artık onlarla boy ölçüşecek kimse yok. Çünkü ev ödevlerini yapmıyorlar.”

Brian Cox - Joaquin Phoenix Napoleon Eleştiri

“Trump Gelirse Muhtemelen ABD’yi Terk Ederim”

Cox ayrıca güncel politikalar hakkında da görüşlerini sakınmadı. Ünlü aktör kısıtlayıcı kürtaj yasaları ve Donald Trump’ın yeniden başkan seçilme olasılığı nedeniyle Amerika’da yaşadığı zamanın sona erebileceğini işaret etti.

Cox, Joe Biden’ın iyi bir adam ancak yaşlı olduğunu belirtirken Donald Trump için de sert ifadeler kullanmaktan çekinmedi:

“Amerika’yı yönetmek çok zor ve bunu Trump gibi aptalların yapmasına kesinlikle ihtiyacınız yok. Biden’ın iyi bir adam olduğunu düşünüyorum ama o da çok yaşlı.”

Trump göreve gelirse ABD’yi terk edip etmeyeceği sorulduğunda ise Cox, “Muhtemelen terk ederim,” cevabını verdi.

Brian Cox’ın Joaquin Phoenix’in Napoleon filmindeki performansı hakkındaki yorumlarını siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for TheNameless TheNameless dedi ki:

    Hem Napolyon hem de Braveheart eleştirisinde haklı buluyorum. Braveheart’daki olmamış olayları internetten bulabilirsiniz. Youtube üzerinden de Emrah Safa Gürkan’ın bir videosu var filmle alakalı. İzleyebilirsiniz. Ayrıca Napolyon filminde Phoenix abimizin rolü yok denecek kadar az. Yani filmde var ama sıradan bir oyuncu gibi. Büyük umutlarla gidip ilk perde sonunda çıkmak istediğim bir film olmuştu.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Boston Dynamics, Atlas'ın Yeni Versiyonunu Tanıttı (Video)

Boston Dynamics, Atlas’ın Yeni Versiyonunu Tanıttı: İşte Elektrikli Model (Video)

Güneş Tohumu - Adil Öztürk | Yazarının Kaleminden

“Güneş Tohumu” – Adil Öztürk | Yazarının Kaleminden: “Büyü, Bilim ve Simyanın Rekabeti”