Gece moduna geçin.

Gündüz moduna geçin.

in

Stephen King: “Trump’ın Başkanlığı Romanlarımdan Daha Korkunç”

Stephen King, ABD Başkanı Donald Trump hakkında sorulan soruya kendi romanlarından yola çıkarak çarpıcı bir yanıt verdi.

Stephen King Donald Trump
- Reklam -
- Reklam -

Korku, bilimkurgu, dram ve daha nice türde eserler vermiş usta yazar Stephen King, bir sosyal paylaşım sitesi olan NowThisNews’te yayımlanan videoda bazı açıklamalarda bulundu.

King, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın başkanlık döneminin, kendi romanlarından daha korkunç olduğunu söyledi.

Kendisine yöneltilen, Trump’ın kendi kurgusal karakterlerinden daha mı korkunç olduğu sorusuna şu cevabı verdi:

- Reklam -

“Buna verilecek kısa cevap ’evet’ olacaktır. Onun daha korkunç olduğunu düşünüyorum.”

1979’da yayımlanan ve Türkçeye “Çağrı” adıyla çevrilen (The Dead Zone) adlı romanında Trump’ın iktidara yükselişini öngördüğünü aktaran King, romanda olduğu gibi ana akımın dışından gelen ve Amerikan toplumunun hayal gücünü ele geçiren bir siyasetçinin mümkün olabileceğinden o dönemde emin olduğunu söyledi.

Stephen King

King, romandaki ana karakterlerden biri olan, acımasız iş insanıyken siyasetçiye dönüşen Greg Stillson’ın “Trump ortaya çıkana kadar kimsenin inanamayacağı ya da düşünemeyeceği çılgın bir şey” olarak görüldüğünü de aktardı.

- Reklam -

Kitabı yazdığı zaman diliminde Stillson benzeri birinin, ABD başkanlığına gelmesinin ardından 3. Dünya Savaşı’nın başlaması endişesini taşıdığını söyleyen King, “öcü” olarak tanımladığı karakterine bugünkü ABD başkanıyla sahip olduklarını ifade etti.

Altın Kitaplar tarafından yayınlanan Çağrı’nın arka kapağı şu şekilde:

“John Smith paten kaymayı seven sıradan bir çocuktur. Bir gün paten sahasında geçirdiği küçük bir kaza hafif bir beyin sarsıntısı-na neden olur. John bu olayın üzerinde durmaz ve olağan yaşamına devam eder. Ama artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. Far-kında olmadığı bazı değişiklikler olmuş, önsezileri ve bazı duyguları gelişmiştir.Yıllar sonra John bir kaza daha geçirir ve yaşamındaki bazı ayrıntılar belirginleşmeye başlar. Artık kimsenin duymadığı, bilmediği ve hissetmediği her şey onunla arkadaş olmuştur.”

Trump’ın başkanlığa uygun olmadığına dair eleştirilerini hiçbir zaman paylaşmaktan çekinmeyen King, mevcut başkanın görevden alınması gerektiğini de dile getirdi. Ayrıca usta yazar, Trump’ın çok eleştirilen Twitter kullanımını “giderek aklını yitiren bir zihne açılan pencere” olarak tanımlamıştı.

Yazarın bu açıklamaları hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: AA


* Warner Bros ve Donald Trump Mahkemelik Oldu

* Stephen King ile Trump, Yazmak ve Selfieler Üzerine

* Karşınızda Marvel’ın Yeni Süper Kötüsü: Donald Trump

* HBO’dan Donald Trump’a Uyarı: “Fikri Mülkümüzü Politikaya Alet Etmeyin”

* Trump Öngörüsüyle Zamanda Yolculuğu Sorgulatan Yazar: Ingersoll Lockwood

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Montana Montana dedi ki:

    Büyük yazar, heykeli dikilmesi gereken ulu edebiyatçı Stephen King’i boşuna sevmiyoruz.

  2. Avatar for alper alper dedi ki:

    Robert de Niro’yu da unutmayalım. O da sert Trump karşıtı politika izliyor. Her fırsatta Trump için F ile başlayan cümleler kuruyor.

  3. Avatar for Montana Montana dedi ki:

    Severek izlediğimiz bizi her filminde (Korku Burnu, The Godfather 2, The Heat, Goodfellas gibi) mest eden De Niro için söylenecek çok şey var ancak bu Stephen King olduğu zaman insan daha değişik hissediyor.

  4. Avatar for Waxillium Waxillium dedi ki:

    Terörden içeri alınmamış mı? Subhanallah… Demokrat ülkelerde böyle tehlikeli fikirler zehir saçmasın diye parmaklıklar ardına gönderilir! Sam Amca’yı çok kınıyorum.

  5. Avatar for Kotununiyisi Kotununiyisi dedi ki:

    Ben Trump’a karşı olan bu tepkileri çok saçma buluyorum. Trump her Amerikan başkanının yaptığı şeyi belki sadece biraz daha açık ve agresif yapıyor yani sermayeye hizmet ediyor. Başa başka birinin gelmesi Amerikanın ilerideki hareketlerini değiştirmez. Savaşa girilecekse gene girilir. Krizler gene yaşanır. Ki bunlar ekonomiyi ayakta tutar. Yani ben De Niro’nun kendini küçük düşürdüğünü düşünüyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Gümüşhane Lahit

Gümüşhane’de 19’uncu Yüzyıldan Kalma Bir Lahit Bulundu

The Eternals

“Stranger Things”in Yıldızı Marvel’ın The Eternals Filmine Katıldı

Back to Top
kapat