in ,

Disney, “The Lion King” Filminden “Star Wars” Benzeri Bir Sinematik Evren Yaratmak İstiyor

Disney, ünlü animasyon filmi “Aslan Kral”dan “Star Wars” benzeri bir sinematik kurgu evreni yaratmayı hedefliyor.

Disney, 'Aslan Kral'dan 'Star Wars' Yaratmak İstiyor
- Reklam -
- Reklam -

Disney, Aslan Kral Evreni için çalışmalara başladı. Ünlü stüdyo, The Lion King’den Star Wars benzeri bir marka yaratmayı istiyor.

Jon Favreau’nun yönettiği 2019 yapımı Aslan Kral uyarlaması büyük bir gişe başarısı elde etmiş ve 1.6 milyar doların üzerinde hasılat yapmıştı. Şu anda bir devam filmi üzerinde çalışılıyor. Şimdi de Disney CEO’su, stüdyonun daha geniş bir Aslan Kral Evreni oluşturma konusunda Star Wars’a benzer bir yol izlemeyi düşündüğünü ima etti.

The New York Times’a konuşan Walt Disney Pictures Başkanı Sean Bailey, The Lion King’in Star Wars gibi “büyük, epik bir destan” haline dönüşebileceğini ve olası bir Aslan Kral evreninde “anlatacak çok hikâye bulunabileceğini” söyledi. CEO herhangi bir detay vermedi, ancak Disney’in Lucasfilm’i satın aldığı 2012 yılından bu yana Star Wars’un sürekli genişlediği göz önüne alındığında, bu Aslan Kral için daha fazla film ve dizi gelebileceğini gösteriyor.

- Reklam -

The Lion King Evreni

Henüz kesinleşmemiş olsa da, 2019 yapımı The Lion King filmi için en azından bir genişleme projesi üzerinde çalışılıyor. Aslan Kral’ın kökenlerini keşfedecek bir canlı aksiyon ön film olan Mufasa üzerinde ise çalışmalar devam ediyor. Bu film Barry Jenkins’in yönetmenliğinde geliştiriliyor. Ancak bu filmde Mufasa’yı James Earl Jones seslendirmeyecek. Onun yerine Aaron Pierre daha genç bir Mufasa’yı canlandıracak. Kelvin Harrison Jr. ise Mufasa’nın kardeşi Scar’ı seslendirecek. Seth Rogen, Billy Eichner ve John Kani ise 2019 uyarlamasındaki rollerine geri dönecekler.

Disney, Aslan Kral Evreni Dışında Birçok Farklı Yeniden Yapıma Yöneliyor

Aslan Kral Evreni

Disney’in canlı aksiyon uyarlamalarına olan ilgisi, Bailey’nin Aslan Kral’ın daha fazla keşfedilmesi isteğini ifade etmesiyle doğal bir gelişme olarak görülebilir. Son yıllarda Disney, klasik animasyon filmlerini canlı aksiyon yeniden çevrimleriyle yeniden canlandırmaya odaklanmış durumda. Bu trend, Jon Favreau’nun 2016 yapımı The Jungle Book’u takip eden 2019 yapımı Aladdin, 2020 yapımı Mulan, 2021 yapımı Cruella gibi filmlerle devam etti. Ayrıca, Rob Marshall’ın yönettiği ve şu anda vizyonda olan canlı aksiyon Küçük Deniz Kızı da bulunuyor.

- Reklam -

Disney’in canlı aksiyon projeleri bununla sınırlı değil, Pamuk Prenses’in uyarlaması gibi başka filmler de yapım aşamasında. Disney ayrıca Lilo & Stitch ve Moana’nın canlı aksiyon versiyonlarını da geliştirmeyi planlıyor.

Disney, "The Lion King" Filminden "Star Wars" Benzeri Bir Sinematik Evren Yaratmak İstiyor

Mufasa: The Lion King filmi, 5 Temmuz 2024 tarihinde gösterime girmesi planlanıyor.

2019 yapımı filmi sizler nasıl bulmuştunuz? Sizce Aslan Kral’da da Star Wars benzeri bir evren yaratılabilir mi? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, ayrıca sinemayla ilgili yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Penelope, Kirke, Kalypso ve Diğer Kadınların Anlatımıyla Odysseus Türkçede

“Penelope, Kirke, Kalypso ve Diğer Kadınların Anlatımıyla Odysseus” Türkçe Raflarında

Taika Waititi Gelecekte Modasının Gececeğini Düşünüyor

Taika Waititi 15-20 Yıl Sonra ‘Modasının Geçeceğine’ İnanıyor