in

Mulan Filminin Kaderi Belli Oldu: Disney+’a Geliyor!

Mulan filmi Koronavirüs pandemisine yenik düştü. Merakla beklenen yapım, Disney+’a 30 dolar ücret karşılığında gelmeye hazırlanıyor.

Mulan Disney+
- Reklam -
- Reklam -

Mulan filmi, beyaz perdeden vazgeçip doğrudan Disney+’a geliyor. Hayranlarının uzun süredir beklediği canlı aksiyon uyarlaması, Koronavirüs pandemisine daha fazla direnemedi. Yapım, platforma özel 30 dolarlık bir satın alım ücretiyle gelmeye hazırlanıyor.

Disney’in talihsiz işlerinden biri olan canlı aksiyon uyarlaması Mulan, bugüne dek birçok ertelemeye takıldı. Pek tabii bunların en başında dünyayı birkaç aydır etkisi altına almış olan Koronavirüs salgını bulunuyor. İlk önce 27 Mart’ta çıkması beklenen ancak pandemi nedeniyle ilk olarak temmuz sonlarına ertelenen yapım, sonradan ağustos sonlarına ertelendi. Fakat Amerika’da salgının ve vaka sayılarının artmasıyla birlikte son olarak belirsiz bir tarihe ertelendiği açıklanmıştı.

Yapım şirketi de sonunda filmi beyaz perdede yayınlama sevdasından vazgeçti ve filmin Disney+’ta görücüye çıkacağını duyurdu.

- Reklam -

Mulan Disney

Disney CEO’su Bob Chapek filmin dijital ortamda yayına girecek olması hakkında şunları söyledi:
“Bu öngörülemeyen dönemde tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak için, bu olağanüstü aile dostu filmi zamanında getirmenin alternatif yollarını bulmanın önemli olduğunu düşündük. Böylelikle, bu inanılmaz filmi şu anda sinema salonlarına gidemeyen geniş bir kitleye getirme fırsatı olarak görüyoruz. ”

Mulan Ne Zaman Yayınlanacak?

Ancak film, her Disney+ kullanıcısının ulaşacağı şekilde yayına girmeyecek. Disney, film için şimdiye dek harcadığı reklam paraları gibi maddi durumları da hesaba katmış olacak ki, filmi izlemek için 29,99 dolarlık bir fiyat etiketi koydu. Yani aylık ödeme yaptığınız bir platformda, filmi erkenden izlemek için 30 dolar daha ödemeniz gerekecek.

Peki Niki Caro’nun yönettiği merakla beklenen Mulan ne zaman çıkacak? Yifei Liu, Donnie Yen ve Jason Scott gibi oyuncuları yer aldığı film, 4 Eylük 2020 tarihinde Disney+ kütüphanesindeki yerini alacak.

- Reklam -

Mulan Disney+

Bununla birlikte stüdyo, halihazırda Disney+’ın etkin olmadığı ülkelerde filmi vizyona sokacağını da belirtti. Türkiye de çevrimiçi yayın platformunun bulunmadığı ülkelerden bir tanesi. Bu nedenle Mulan 4 Eylül 2020 tarihi itibarıyla ülkemizde de beyaz perdeye gelebilir.

Mulan’ın sonunda pes edip Disney+’a gelmesi konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Artı ücret olarak istenen rakamı çok buluyor musunuz? Ayrıca normalde çoktan çıkmış olması gereken yapımın neredeyse bir ay daha beklemesini neye bağlıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’a yazabilirsiniz.


* Disney ve Marvel Filmleri Doğrudan Dijitale mi Gelecek?

Kaynak: The Direct

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Batuhan Batuhan dedi ki:

    Valla on numara film. Neden sevmemişler filmi anlamadım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Paul Thomas Anderson Yeni Filmi

Paul Thomas Anderson Yeni Filmi ile Geliyor: Bradley Cooper da Kadroda Olabilir

The Sandman Dizisi Yönetmeni

The Sandman Dizisi Yönetmeni Belli Oldu